Selectair Congres trekt dit jaar naar de Portugese Alentejo

Van donderdag 28 september tot en met maandag 2 oktober 2023 verzamelen de Selectair leden en partners weer voor het jaarlijkse congres. Deze keer gaat het door in Portugal, meer bepaald in Alentejo, een van de mooiste maar ook minst bekende regio’s van Europa.

selectair congres portugal

Naar goede traditie organiseert Selectair, de samenwerkingskoepel van onafhankelijke reisbureaus met meer dan 100 vestigingen in België, elk jaar zijn Selectair Congres. Vorig jaar had het congres plaats in Slovenië.

“Het Selectair Congres in Slovenië was een groot succes”, aldus John Van Wulpen, Accountmanager Selectair “We krijgen nu al zeer veel vragen over de editie van 2023. Daarom kondigen we nu al de data aan, ruim een maand vroeger dan gewoonlijk aan. Zo kunnen onze leden alvast hun agenda vrijhouden.”

Onontdekte parel

“De Alentejo is een ware ‘out of the box’-bestemming”, verklapt Pieter Demuynck. “Hoewel het de grootste regio van Portugal is, vinden nog maar weinig toeristen de weg ernaartoe. Toch is het een absolute parel die het ontdekken meer dan waard is. Daarom vinden we deze bestemming een grote meerwaarde voor onze leden.” Demuynck is er dan ook van overtuigd dat de editie van 2023 een groot succes wordt. “Eentje boordevol interessante ontmoetingen, nuttige netwerkmomenten, veel creativiteit … en af en toe een heerlijk glas lokale wijn”, besluit hij.

Évora en Elvas

selectair congres portugal

Tijdens het congres verblijven de deelnemers in Évora en Elvas. Deze idyllische steden behoren tot de mooiste van de Portugese Alentejo. Unesco riep ze dan ook uit tot werelderfgoed. Het historische centrum van Évora was lange tijd de uitvalsbasis van de Romeinen. Het ligt bedekt met indrukwekkende monumenten en bezienswaardigheden. Ook aan gezellige eethuizen en charmante cafeetjes is er geen gebrek.

Elvas vleit zich dan weer langs de grens met Spanje. Het zijn vooral de vestigingsmuren die deze stad zo bijzonder maken: die zijn namelijk stervormig. En de uiterste hoeken ervan liggen maar liefst 10 kilometer van elkaar verwijderd. Uniek in Europa. Andere erfgoedparels zijn het gerestaureerde Forte da Graca, dat boven de stad uittorent, en het 7 kilometer lange Amoreira-aquaduct.

Lees ook: Vlamingen en hun vakantieplannen voor 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *