Eerste geautomatiseerd verkooppunt op Brussels Airport geopend

Op Brussels Airport is het eerste geautomatiseerd Quick N’ Easy verkooppunt geopend. Het nieuwe verkooppunt biedt passagiers die via Pier A op Brussels Airport reizen een unieke en originele winkelervaring.

Lagardère Travel Retail Belgium, de uitbater van de duty-free shops op Brussels Airport, en Atos hebben de handen in mekaar geslagen om een volledig geautomatiseerd verkooppunt te ontwikkelen op Brussels Airport.

Dit nieuwe technologisch concept, gebaseerd op het gebruik van intelligent meubilair enerzijds en 3D camera’s anderzijds, maakt het automatisch herkennen van de door de passagiers geselecteerde producten mogelijk.

“Op Brussels Airport zijn we altijd op zoek naar mogelijkheden om de passagierservaring nog beter te maken door snelle contactloze alternatieven aan te bieden voor onze passagiers doorheen de luchthaven. Met deze innovatieve winkeloplossing kan je snel en op een geautomatiseerde manier een aankoop doen, zonder zelfs maar de producten te hoeven scannen. Dit is echt een Quick N’ Easy manier om wat Belgische lekkernijen te kopen om cadeau te doen of gewoon voor jezelf.”, zegt Arnaud Feist, CEO van Brussels Airport.

Na het scannen van de instapkaart, kunnen passagiers het verkooppunt betreden. Ze selecteren er hun favoriete producten. Deze worden in een virtuele winkelmand samengevoegd op het moment dat zij de betaalterminal passeren. De passagiers kunnen dan de inhoud van hun winkelmandje controleren en de betaling met hun bankkaart afronden alvorens ze het verkooppunt verlaten met hun aankopen.

In het Quick N’ Easy verkooppunt kunnen passagiers die via Pier A op Brussels Airport een uitgelezen selectie Belgische bieren en chocolade aankopen.

Lees ook: Emirates neemt vernieuwde A380 in gebruik

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *