Brussels Airlines lanceert Green Fare-ticket

Passagiers van Brussels Airlines kunnen voortaan zelf bijdragen aan het verkleinen van de ecologische voetafdruk van vliegreizen voor vluchten van en naar Europa of Noord-Afrika. Het Green Fare-ticket is wat duurder, maar met de extra bijdrage koopt Brussels Airlines meer duurzame kerosine aan.

brussels airlines vliegtuig

Wat zes maanden geleden als een klein, maar ambitieus pilootproject startte voor vluchten van en naar Scandinavië, is goed op weg om de standaard te worden voor vliegreizen. Toch als het van Lufthansa Group en Brussels Airlines afhangt. De luchtvaartmaatschappij maakt het, samen met de andere luchtvaartmaatschappijen van Lufthansa Group, passagiers eenvoudiger om de impact van vliegen op het milieu te helpen verkleinen. Daarnaast helpt het nieuwe tariefplan Brussels Ailrines om de vooropgestelde klimaatdoelstellingen te bereiken door het gebruik van alternatieve en meer milieuvriendelijke brandstoffen drastisch op te voeren de komende jaren.

Naar een duurzamere luchtvaart

Het nieuwe tariefplan Green Fares kadert binnen de ambitieuze doelen van de Lufthansa Group om tegen 2030 de netto CO2-uitstoot te halveren ten opzichte van 2019. Brussels Airlines moderniseert in de loop van 2023 met de steun van de groep haar vloot met drie nieuwe, energiezuinigere Airbus A320neo’s. Twee andere toestellen volgen in 2024.

Naast de vernieuwing van de vloot zijn duurzame vliegtuigbrandstoffen vandaag het meest effectieve middel om de uitstoot van vliegreizen te verminderen. Samen met Lufthansa Group investeert Brussels Airlines al jaren in de productie en het gebruik van sustainable aviation fuel (SAF).

Die brandstoffen verminderen de uitstoot van broeikasgassen tot 80% gedurende de levensduur van de brandstof in vergelijking met het gebruik van fossiele vliegtuigbrandstof. Nadeel is dat die brandstoffen momenteel drie tot vijf keer zo duur zijn dan klassieke kerosine. Met de extra bijdrage van de passagiers via het nieuwe tariefplan zal Brussels Airlines meer duurzamere kerosine kunnen aankopen.

Nieuw tariefplan geeft passagiers keuze steentje bij te dragen

Door gebruik te maken van het nieuwe tariefplan kunnen passagiers op vluchten van en naar Europa en Noord-Afrika helpen de impact van vliegen op onze planeet te verkleinen. Wie voor een duurder Green Fare-tarief kiest, compenseert zijn CO2-uitstoot en wordt daarvoor ook beloond. Zo kan een ecologischer vliegticket bijvoorbeeld altijd gratis omgeboekt worden.

Bedrijven die kiezen voor het Green Fare-tarief krijgen bovendien na het boeken van hun vlucht automatisch een CO2-reductiecertificaat. Daarmee kunnen ze aantonen dat ze met hun zakenvlucht hebben bijgedragen tot de CO2-reductie van het vliegverkeer via duurzame vliegtuigbrandstof.

Lees ook: Brussels Airport en Brussels Airlines starten nieuwe jaar met eerste levering Sustainable Aviation Fuel 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *