Officieel startschot voor de zomervakantie op Brussels Airport 

Over enkele dagen gaat de zomervakantie officieel van start. De komende twee maanden zullen er in totaal meer dan 4,7 miljoen passagiers vanop Brussels Airport vertrekken naar één van de 180 bestemmingen die deze zomer aangeboden worden.

Vanaf vrijdag 30 juni verwacht Brussels Airport heel wat passagiers die staan te popelen om op vakantie te gaan en nieuwe plekken te ontdekken. Op die eerste dag van de vakantie worden er bijna 80.000 passagiers (vertrek en aankomst) op Brussels Airport verwacht, en ook het weekend belooft druk te worden met respectievelijk 71.000 en 77.000 passagiers op zaterdag en zondag. Voor de scholen in het Franstalig onderwijs begint de vakantie dit jaar een week later dan in het Nederlandstalig onderwijs, dus ook in het tweede weekend van juli wordt heel wat bedrijvigheid verwacht, met in totaal 231.000 passagiers op 7, 8 en 9 juli. Voor de hele zomervakantie zal Brussels Airport ruim 4,7 miljoen passagiers verwelkomen. Dat is 15% meer dan in 2022.  

Naar het strand, de bergen of zin in een citytrip? Binnen Europa of op een ander continent? Maar liefst 58 luchtvaartmaatschappijen bieden deze zomer rechtstreekse vluchten aan naar net minder dan 180 bestemmingen. De klassieke zomerbestemmingen zoals Spanje, de Canarische Eilanden, Griekenland, Turkije, Portugal, Marokko, Italië, Tunesië, de Kaapverdische Eilanden en Egypte blijven het populairst. En er zijn ook een aantal nieuwe zomerbestemmingen bij, namelijk Shenzhen, Sevilla, Billund, Monastir, Oran, Bejaia, Constantine, Tlemcen en Toronto (vanaf 1 augustus).  

Bijkomende e-gates aan de grenscontrole en tips van BRUce 

Om de drukke zomervakantie in goede banen te leiden, zijn alle partners van Brussels Airport zich al maanden samen aan het voorbereiden om alles vlot en veilig te laten verlopen. Er zijn voor de zomerperiode nog een aantal bijkomende maatregelen genomen. In de Connector staan er nu drie nieuwe automatische poortjes voor de grenscontrole, voor de passagiers met een Europees paspoort die reizen buiten de Schengenzone. Daarmee wordt de capaciteit en doorstroom verhoogd en zijn er nu 12 e-gates in totaal, naast de grensposten bemand door de federale politie. Sinds kort kunnen ook Britse onderdanen van de geautomatiseerde grenscontrole gebruik maken.  

Er wordt ook extra personeel ingezet om de passagiers te informeren en verder te helpen in de terminal. Op sommige plaatsen, bijvoorbeeld bij de veiligheidscontrole, is er ook extra signalisatie voorzien met advies voor de passagiers om zich voor te bereiden op de controles en de verschillende processen. 

Voor een geslaagde zomer is het ook belangrijk dat de passagiers goed voorbereid zijn, en op tijd naar de luchthaven komen. Door vooraf online in te checken en ervoor te zorgen dat de handbagage voldoet aan de regels en voorschriften, onder meer voor vloeistoffen, kan alles nog vlotter verlopen. En hierbij is BRUce, de virtuele persoonlijke assistent, de reisgenoot bij uitstek voor de passagiers. Door het vluchtnummer te registreren in de chatbot op de website van Brussels Airport, krijg je als passagier via Messenger of WhatsApp alle updates en nodige informatie over je vlucht, waaronder het nummer van de check-in rij, de wachttijd bij de veiligheidscontrole en het gatenummer, en ook praktische tips voor vertrek. 

Vakantie betekent ook ontspanning en plezier en bij Brussels Airport begint de vakantie al vanaf de aankomst op de luchthaven die voor de gelegenheid in een zomers kleedje gestoken is. De passagiers zullen in de terminal op verschillende plaatsen onder andere palmbomen en strandstoelen vinden, en ze kunnen via een fotochallenge kans maken op een fantastische reis. Tot slot biedt Brussels Airport, net als de voorbije jaren, in samenwerking met het festival Tomorrowland verschillende DJ-sets aan op de luchthaven. Op 24 en 31 juli zullen er in de terminal, tussen de Connector en pier A, verschillende dj’s voor een zomers feestje zorgen.  

Lees ook: 72 uur op ontdekking in het bruisende Malaga

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *