Deze vijf cruises brengen je langs de verborgen schatten van Noord-Europa

Majestueuze fjorden, glooiende heuvels en imposante watervallen, maar ook middeleeuwse kastelen, oude Vikingnederzettingen en bruisende steden. Het noorden van Europa zal niet snel vervelen. Een van de leukste manieren om de diversiteit van Noord-Europa te ontdekken is per cruise. Zo ontdek je namelijk niet één maar meerdere bestemmingen tijdens één reis. Voor wie op zoek is naar inspiratie zetten we samen met Holland America Line vijf cruises langs verborgen schatten van Noord-Europa op een rij met vertrek vanuit Nederland.

Van off-the-beaten eilanden tot authentieke vissersdorpen

Wie op zoek is naar een avontuurlijke cruise in Noord-Europa, stapt aan boord op de Rotterdam voor de 14-daagse ‘Northern Isles’. Vanaf Rotterdam zet het schip koers richting de Shetlandeilanden in het Verenigd Koninkrijk. Hier spot je de beroemde shetlandpony’s en zwarte shetlandschapen tijdens een schilderachtige rit naar de archeologische locatie Jarlshof. Vervolgens vaar je richting IJsland, het land van water en vuur. Bewonder de majestueuze Berufjordur in West-IJsland, bezoek vissersdorpen zoals Djúpivogur en ÍIsafjörður en verwonder je over de schoonheid van zwarte lavastranden, kristalheldere watervallen en gletsjers.

Via Isle of Lewis dat bekend staat om zijn gevarieerde landschappen van fjordachtige meren tot spectaculaire zeekliffen, vaar je richting de eilanden van Orkney waar prehistorische schatten op je wachten. Voor je terug vaart naar Rotterdam breng je een bezoek aan Kirkwall, waar een bezoek aan de kathedraal van St Magnus niet mag ontbreken. 

Sprookjesachtige steden, middeleeuwse kastelen en ruige landschappen

Ben je klaar voor een afwisselende 14-daagse reis langs Groot-Brittanië, Schotland en Ierland? Stap aan boord in Rotterdam, de stad, die ook wel eens ‘Manhattan-aan-de-Maas’ wordt genoemd, voor een onvergetelijke cruise. Tijdens deze reis ontdek je de charmante Schotse hoofdstad Edinburgh, leer je meer over de Schotse en Keltische geschiedenis in Inverness en bewonder je ongerepte valleien, bergen, meren en rivieren. De meest iconische attractie is ongetwijfeld het monster van Loch Ness. Eenmaal aangekomen op Isle of Lewis sta je oog in oog met de mysterieuze staande stenen in Callanish of koop je een kledingstuk gemaakt van Harris Tweed, hand geweven en geverfd met inheemse planten. Steden die je ook bezoekt zijn Douglas, Dublin, Liverpool, Cork en Holyhead.

Het noordelijkste punt van Europa

Ruig, uitgestrekt, majestueus en mysterieus: Noordkaap bezoeken is voor velen een bucketlist-item. Stap aan boord van de Nieuw Statendam en kies voor de ‘North Cape & The Midnight Sun’ cruise. Tijdens deze 14-daagse oversteek ontdek je de art nouveau-architectuur van Ålesund, wandel je met huskies in Tromso, bezoek je het historische Edinburgh Castle en wandel je tussen groene, glooiende heuvels en grillige bergtoppen in Schotland. Een van de hoogtepunten tijdens deze cruise is natuurlijk het noordelijkste punt van Europa: Noordkaap. Kies voor een bird safari op Stappen Island of geniet van een birds’s eye view over Noordkaap vanuit een helikopter.

Surrealistische landschappen en Keltische geschiedenis

Het schip Nieuw-Statendam laat je in 14 dagen kennis maken met de surrealistische landschappen van IJsland en de Keltische geschiedenis in Schotland tijdens de ‘Legends of Iceland & Scotland’ cruise. Vaar van Amsterdam naar Noorwegen, waar je geniet van een scenic cruise door Hardangerfjord. Met 161 kilometer is deze fjord de op drie na langste ter wereld. Vervolgens vaar je via de Shetlandeilanden naar IJsland. Maak een stadstour door Reykjavik, ontdek de highlights langs de Golden Circle, spot walvissen vanuit Akureyri of maak een once-in-a-lifetime vlucht over Lake Myvatn, een van de schitterende decors uit de serie Game of Thrones. Via de Berufjordur in West-IJsland, vaar je langs ruige zeekliffen richting Schotland. Geniet van een panoramische route door de Highlands, bezoek het Dunrobin Castle of ga op zoek naar het monster van Loch Ness.

Juwelen langs de Oostzee

Zes landen ontdekken tijdens een cruise? Dat kan met de 14 daagse ‘Jewels of The Baltic’. Duik de Vikinggeschiedenis in tijdens een rondje door Oslo en vergaap jezelf aan de moderne architectuur.

Dwaal door de oudste hoofdstad van Noord-Europa, daterend uit de 12e eeuw en bekijk waar Tallinn om bekend staat, zijn indrukwekkende kastelen en middeleeuwse straatjes. Misschien denk je niet het eerste aan Helsinki bij cultuur snuiven en de stad ontdekken per fiets, maar op de fiets zie je het meest van de stad en voel je de levendige kunst- en muziekscene bloeien te midden van schitterende art-nouveaugebouwen en traditionele cafés. Culinaire verrassingen van Michelinsterren tot streetfood vind je in Arhus en aanschuiven in gezellige cafés of wandelen over brede stranden doe je in Gotland. Vergeet Hamburg met zijn luxe winkels en maritiem verleden niet. Tijdens deze cruise is er echt voor elk wat wils en maak je kennis met de juwelen langs de Oostzee.

Van alle gemakken voorzien

Met het Have It All Pakket wordt maak je jouw cruise compleet. Ontvang tegoed voor excursies voor onvergetelijke avonturen aan land. Verwen je smaakpapillen met cocktails, een heerlijk glas wijn of een goede kop koffie. Het Have It All Pakket is namelijk inclusief drankenpakket. Schuif aan in een van de specialiteitenrestaurants in de Pinnacle Grill, Canaletto of Tamarind. Ook blijf je midden op zee verbonden met het thuisfront dankzij de wifiverbinding en zijn fooien inbegrepen. 

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise met Holland America Line te boeken.

Lees ook: Ontdek de wereld tijdens een 180-daagse wereldcruise aan boord van Oceania Vista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *