Brussels Airport is klaar voor een drukke zomervakantie

Op vrijdag 28 juni gaat de zomervakantie officieel van start. Dan start de schoolvakantie in het Nederlandstalig onderwijs. Op die eerste dag van de vakantie worden er bijna 83.000 passagiers op Brussels Airport verwacht, en ook het weekend belooft druk te worden met respectievelijk 75.000 en 79.000 passagiers op zaterdag en zondag. Voor de scholen in het Franstalig onderwijs begint de vakantie dit jaar een week later, dus ook de eerste vrijdag van juli wordt heel wat bedrijvigheid verwacht, met 79.000 passagiers op vrijdag 5 juli. Voor de hele zomervakantie zal Brussels Airport meer dan 5 miljoen passagiers verwelkomen. Dat is 6% meer dan vorig jaar.  

Versterkt netwerk met een ruim aanbod aan vakantieopties 

Met in totaal 200 rechtstreekse bestemmingen aangeboden door 80 luchtvaartmaatschappijen (passagiers en cargo) heeft Brussels Airport een sterk aanbod deze zomer. De klassieke zomerbestemmingen zoals Spanje, de Canarische Eilanden, Griekenland, Turkije, Portugal, Marokko, Italië, en Egypte blijven het populairst. Nieuwe luchtvaartmaatschappijen deze zomer zijn Amélia (Brive), Juneyao Airlines (Shanghai), Singapore Airlines (Singapore), Wideroe (Bergen), en Wizz Air (Budapest). Bijkomende nieuwe bestemmingen zijn Bari (Transavia), Gazipasa (Corendon), Krakow en Nairobi (beiden Brussels Airlines). 

Vanaf deze zomer baseert Transavia ook een derde vliegtuig op Brussels Airport, waarmee de luchtvaartmaatschappij in totaal 12 bestemmingen aanbiedt. Brussels Airlines versterkt haar vloot met een 10de langeafstandstoestel en biedt nu in totaal 18 sub-Sahara bestemmingen aan. Hainan Airlines voegt dan weer een derde bestemming toe: Shanghai naast Beijing en Shenzhen. United Airlines verhoogt zijn frequentie met een tweede dagelijkse vlucht naar Newark, en Air Arabia Maroc vliegt intussen naar 7 bestemmingen (nieuw zijn Rabat en Tetouan). Vueling verhoogt zijn frequenties aan vluchten naar in totaal 6 bestemmingen in Spanje en Qatar Airways biedt nu 12 vluchten per week aan naar Doha. 

Nieuwe App en bijkomende e-gates 

Alle partners op Brussels Airport hebben zich voorbereid om de zomervakantie vlot en veilig te laten verlopen. Er wordt extra personeel ingezet om de passagiers te informeren en verder te helpen in de terminal, en in de loop van de zomervakantie komen er nieuwe automatische poortjes aan de grenscontrole. Bij aankomst komen er 3 bijkomende e-gates, voor de T-zone worden er zes e-gates geplaatst en ook aan transfer komen er zes e-gates. Daarmee wordt de capaciteit en doorstroom aan deze grensposten, bemand door de Federale Politie, verder verhoogd. De e-gates kunnen gebruikt worden met een Europees, Brits, Amerikaans of Canadees paspoort, vanaf 12 jaar.

De App van Brussels Airport zit in een nieuw jasje en is de ideale reisgezel voor elke passagier! Met de handige reisplanner kan men stap voor stap zijn reis voorbereiden, van het inpakken van de handbagage tot advies hoe laat men best naar de luchthaven komt, en men kan realtime notificaties inschakelen om alle informatie te ontvangen over zijn vlucht, van de check-in balie tot het gatenummer. Ook alle informatie over de winkels en restaurants op de luchthaven is er makkelijk terug te vinden.

Passagiers die met de auto naar de luchthaven komen worden aangeraden om een parkeerplaats te reserveren. Of gebruik te maken van het openbaar vervoer. Daarnaast raadt de luchthaven aan om de regels voor de handbagage nog eens na te kijken om de veiligheidscontrole vlot te laten verlopen.  

De luchthaven is weer aangekleed in een zomers thema met heel wat leuke fotodecors zodat het vakantiegevoel al op de luchthaven start. Nieuw in het aanbod is Pop Up Café Artois in de vertrekhal. Voor de allerkleinsten is er een nieuwe speelzone in Pier A en in de loop van juli komt er ook een Kids Corner in Pier B. De sportzomer met het EK Voetbal en de Olympische Spelen kan je ook volgen aan de gates, waar de wedstrijden aan verschillende bars en restaurants worden uitgezonden. Tot slot biedt Brussels Airport, net als de voorbije jaren, in samenwerking met het festival Tomorrowland verschillende DJ-sets aan op de luchthaven. Op 22 en 29 juli zullen er in de terminal, tussen de Connector en pier A, verschillende dj’s zorgen voor een zomers feestje! 

Lees ook: Wat gebeurt er met de vergeten en verloren voorwerpen op Brussels Airport?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *