OCEANIA CRUISES MAAKT PEETOUDERS VAN NIEUW SCHIP ALLURA BEKEND

In een opvallende en smaakvolle zet die traditionele gewoontes heruitvindt, kondigt Oceania Cruises aan dat een groep alumni van het gerenommeerde Food & Wine Best New Chefs-programma zal optreden als peters en meters van het nieuwe schip Oceania Allura. Het schip maakt haar debuut in juli 2025 en wordt officieel gedoopt tijdens een feestelijke ceremonie in Miami op 13 november.

Deze uitzonderlijke beslissing onderstreept Oceania Cruises’ diepgewortelde passie voor gastronomie en innovatie. In plaats van één traditionele meter kiest de rederij voor een selectie van culinaire vernieuwers die eerder zijn uitgeroepen tot Food & Wine Best New Chefs.

“De ziel van Oceania Cruises is altijd diep geworteld geweest in buitengewone gastronomie,” aldus Jason Montague, Chief Luxury Officer van Oceania Cruises. “Door alumni van Food & Wine Best New Chefs te benoemen tot peters en meters van Oceania Allura, brengen we een eerbetoon aan de toekomst van de gastronomie en aan de creatieve krachten die haar vooruitstuwen. Het is een viering van passie, talent en de wereldtaal van goed eten.”

Sinds 1988 heeft het Food & Wine Best New Chefs-programma meer dan 400 opkomende culinaire talenten in de schijnwerpers gezet die de manier waarop we koken, eten en verbinden via voeding radicaal hebben veranderd. Velen onder hen zijn uitgegroeid tot toonaangevende figuren in de moderne keuken. Dat zij nu gezamenlijk optreden als peters en meters is een primeur binnen de cruise-industrie en bevestigt nog maar eens dat Oceania Cruises een rederij is van én voor foodies.

Oceania Allura, het nieuwste schip voor 1.200 gasten, tilt de cruise-ervaring naar een hoger niveau met persoonlijke service, een ontspannen, elegante sfeer en wat Oceania Cruises zelf omschrijft als The Finest Cuisine at Sea. Aan boord vind je meer dan 270 gloednieuwe gerechten, een uitgebreid hands-on Culinary Center en een intiem Chef’s Studio.

Ook vertrouwde culinaire klassiekers keren terug. Jacques, het geliefde Franse restaurant van Oceania Cruises, maakt opnieuw zijn opwachting, terwijl het pan-Aziatische restaurant Red Ginger verrast met innovatieve Nikkei-gerechten – een creatieve fusie van Japanse en Peruaanse smaken.

De doopceremonie in Miami belooft niet alleen een feestelijke introductie te worden van Oceania Allura, maar ook een eerbetoon aan de culinaire creativiteit waar de rederij voor staat. Met deze stap geeft Oceania Cruises een geheel nieuwe invulling aan het begrip doopmeter: geen traditioneel gezicht, maar een collectief van vernieuwende topchefs.

Als verlengstuk van deze samenwerking organiseert Oceania Cruises in 2025 voor het eerst een Best New Chefs Cruise. Deze exclusieve Alaska-cruise vertrekt op 18 augustus vanuit Seattle aan boord van Oceania Riviera en duurt tien dagen. Aan boord is onder meer Aisha Ibrahim, verkozen tot Best New Chef in 2023. Gasten kunnen zich verheugen op speciale menu’s, live kookdemonstraties, perfect afgestemde foodpairings en unieke culinaire ervaringen aan boord én aan wal.

In 2026 volgen nog twee Best New Chefs Cruises aan boord van Oceania Allura. Verdere details worden later dit jaar bekendgemaakt. Met deze culinaire reizen blijft Oceania Cruises haar gastronomische missie uitbreiden en biedt het gasten buitengewone kansen om kennis te maken met de chefs die de toekomst van lekker eten vormgeven.

Contacteer ons voor meer informatie over de cruises van Oceania Cruises.

LEES OOK: REGENT SEVEN SEAS CRUISES ONTHULT GROOTSTE ULTRA-LUXE SUITE OP ZEE OOIT

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *