OCEANIA CRUISES NEEMT NIEUWSTE SCHIP OCEANIA ALLURA IN ONTVANGST

Oceania Cruises heeft haar nieuwste schip, de Oceania Allura, officieel in ontvangst genomen. Gebouwd op de gerenommeerde Fincantieri-scheepswerf in Genua, Italië, is de Oceania Allura het achtste luxueuze boetiekschip in de vloot en het tweede schip binnen de innovatieve Allura Class.

Ontworpen om de erfenis van Oceania Cruises op het gebied van bestemmingsgerichte en culinaire reizen verder te versterken, verwelkomt het schip 1.200 gasten en volgt het in de voetsporen van zusterschip Oceania Vista, die in mei 2023 wereldwijd geprezen werd bij haar debuut.

“Oceania Allura is ons meest innovatieve en luxueuze schip tot nu toe. Ze vertegenwoordigt onze gedurfde visie voor een geheel nieuwe generatie luxe reiservaringen. Zoals altijd is het hart van dit prachtige schip een buitengewone bemanning die zich inzet voor het bieden van een uitzonderlijke keuken, persoonlijke, intuïtieve service en meeslepende verrijkingsmogelijkheden voor onze gasten”, aldus Jason Montague, Chief Luxury Officer van Oceania Cruises.

Culinaire hoogtepunten van Oceania Allura

“Bij Oceania Cruises stellen we eten centraal bij alles wat we doen, en onze Finest Cuisine at Sea-filosofie is de poolster die ons hele bedrijf leidt. De lancering van onze prachtige Oceania Allura is de springplank naar onze toekomst en is het hoogtepunt van jarenlang hard werken van duizenden getalenteerde mensen, van de ontwerpers tot de scheepswerf tot onze teamleden aan boord”, aldus chef-kok Alexis Quaretti, Oceania Cruises Executive Culinary Director.

Oceania Allura zet de reputatie van de rederij voort als ’s werelds toonaangevende luxe cruisemaatschappij gericht op gastronomie en bestemmingsbeleving, met nieuwe restaurants, vernieuwde menu’s en moderne interpretaties van geliefde klassiekers. Veel van deze nieuwe culinaire elementen worden later dit jaar en begin 2026 over alle schepen in de vloot uitgerold.

Een van de smakelijke nieuwe concepten aan boord van Oceania Allura is de Crêperie – een primeur voor Oceania Cruises – waar delicate authentieke Franse crêpes, heerlijke Belgische wafels en decadente Italiaanse ijscoupes worden geserveerd.

Oceania Allura ziet ook de terugkeer van het geliefde kenmerkende Franse restaurant, Jacques. Vernoemd naar de legendarische chef-kok Jacques Pépin, de allereerste uitvoerend culinair directeur Oceania Cruises. Het restaurant bevat vernieuwde menu’s die een verfijnde kijk op Franse klassiekers weerspiegelen, zoals eend à l’orange met Grand Marnier, plus innovatieve nieuwe ervaringsgerichte gerechten zoals de bereiding van handgesneden rundertartaar aan tafel.

Een dozijn Japans-Peruaanse gerechten zijn toegevoegd aan het uitgebreide menu van Red Ginger, het populaire pan-Aziatische specialiteitenrestaurant van Oceania Cruises. Deze spannende menu-items, die bekend staan als de Nikkei-keuken, vieren het beste van de Japans-Peruaanse fusionkeuken en bevatten gerechten zoals tonijnceviche met leche de tigre; een gestoofde shortrib met lomo saltado en een miso zoete aardappelmousseline; en knapperige soft-shell krabtempura in bao-broodjes.

De Grand Dining Room aan boord van Oceania Allura biedt meer dan 270 nieuwe recepten van het culinaire team van wereldklasse van Oceania Cruises, onder leiding van de twee vaste Meesterkoks van Frankrijk en Executive Culinary Directors, chef-koks Alexis Quaretti en Eric Barale. Het omvat meer dan 30 toevoegingen aan het ontbijtmenu, met een geheel nieuwe kenmerkende Eggs Benedict-sectie die gasten variaties op de brunchfavoriet biedt, zoals Eggs Benedict Florentine of Eggs Benedict met gerookte zalm. Meer infomratie over het verniewde culinaire aanbod in de Grand Dining Room vind je hier.

De levensgenieters aan boord van de schepen van Oceania Cruises reiken verder dan de keuken en gaan over de kunst van wijn en wijnarrangementen, evenals mixologie. Tijdens de nieuwe Gerard Bertrand Wine Pairing Luncheon, die een door de sommelier samengestelde reis door het portfolio van deze gevierde Franse wijnmaker zal bieden, wordt elk glas naadloos gecombineerd met gerechten die het unieke karakter van de wijnen benadrukken.

Een nieuwe standaard in cruise perfectie

Met een lengte van 246 meter (804 voet) en een bruto tonnage van meer dan 68.000, biedt Oceania Allura plaats aan 1.200 gasten bij dubbele bezetting en hanteert zij een toonaangevende staff-to-guest ratio van twee medewerkers per drie gasten.

De culinaire focus aan boord is ongeëvenaard, met één chef-kok per acht gasten en de helft van de bemanning exclusief toegewijd aan gastronomische dienstverlening.

De standaard kajuiten aan boord van de Oceania Allura behoren tot de ruimste op zee en meten meer dan 27 vierkante meter.

Gasten op zoek naar rust en verrijking kunnen terecht in The Library, nu op een schitterende nieuwe locatie nabij de Horizons Lounge op Dek 14. Met glazen wanden van vloer tot plafond en panoramisch uitzicht over zee, doet deze elegante ruimte denken aan een moderne Engelse landhuissalon, met comfortabele fauteuils, sfeervol interieur en een zorgvuldig samengestelde boekencollectie.

Direct naast de bibliotheek bevindt zich het nieuwe LYNC Digital Center, waar gratis digitale workshops worden aangeboden voor alle vaardigheidsniveaus. Onderwerpen zijn onder andere sociale media, smartphonefotografie, videografie en beeldbewerking. Deze kleinschalige, praktijkgerichte sessies worden geleid door deskundige Digital Concierges en maken gebruik van razendsnel Starlink WiFi.

Een blik op de toekomst

In de zomer van 2027 wordt de Oceania Allura opgevolgd door het eerste schip in de gloednieuwe Sonata Class: de Oceania Sonata. In 2029 volgt zusterschip Oceania Arietta, waarmee een nieuw tijdperk van luxe cruisen wordt ingeluid. Elk schip binnen de Sonata Class zal plaats bieden aan ongeveer 1.390 gasten en circa 86.000 bruto ton meten.

Tijdens de leveringsceremonie in Genua kondigde Montague aan dat er nog twee Sonata-klasse schepen aan de vloot zullen worden toegevoegd. De schepen, die eerder als opties voor Oceania Cruises werden besteld, zijn nu bevestigd voor levering in respectievelijk 2032 en 2035.

“Ik ben verheugd te kunnen bevestigen dat we nog twee Sonata-klasse schepen aan onze vloot zullen toevoegen. We zijn er trots op onze erfenis van innovatie voort te zetten samen met Fincantieri, al bijna 20 jaar onze scheepsbouwpartner. Deze vier schepen van de Sonata-klasse zullen de volgende fase inluiden in de evolutie van het merk Oceania Cruises van uitzonderlijke luxe-ervaringen met kleine schepen”, aldus Montague.

Tijdens haar inaugurele seizoen zal de Oceania Allura 26 zorgvuldig samengestelde cruises maken naar 92 bestemmingen in de Middellandse Zee, het Caribisch gebied, Canada en New England. De maiden voyage vertrekt op 18 juli 2025 vanuit Triëst, Italië, met bestemming Athene, Griekenland.

Als eerbetoon aan Oceania Cruises’ toewijding aan culinaire perfectie, zal de Oceania Allura in november 2025 officieel worden gedoopt tijdens een feestelijke ceremonie in Miami, geleid door een selecte groep alumni van Food & Wine magazine’s Best New Chefs.

Contacteer ons voor meer informatie over het aanbod van Oceania Cruises.

LEES OOK: SCENIC GROUP: 39 JAAR LUXE, ONTDEKKING EN CRUISE-INNOVATIE

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *