Meer dan 2 miljoen passagiers op Brussels Airport in juni

In juni verwelkomde Brussels Airport opnieuw ruim twee miljoen passagiers, voor de tweede maand op rij, een toename van 17% ten opzichte van juni 2022. De aanloop naar de zomervakantie zorgde voor heel wat vertrekkende reizigers aan het einde van de maand.  

brussels airport

In de maand juni mocht Brussels Airport 2.021.757 passagiers verwelkomen, ofwel een stijging van 17% ten opzichte van juni 2022. Het is de tweede maand op rij met een resultaat boven de 2 miljoen passagiers. Hier speelde de aanloop naar de zomervakantie in het Nederlandstalig onderwijs een grote rol in, met heel wat vertrekkende passagiers naar het einde van de maand toe. 

Het aandeel vertrekkende transferpassagiers was 15% in juni. Dat is 33% meer dan in 2022. Brussels Airport is en blijft een belangrijke hub vanuit Europa en Noord-Amerika naar Afrika. Passagiers die met Brussels Airlines naar Sub-Sahara-Afrika reizen kunnen voortaan trouwens gebruik maken van een volledig vernieuwde Sunrise Lounge in de T-zone van Brussels Airport.

Het aantal vliegbewegingen nam in juni 2023 met 9% toe ten opzichte van 2022. Het aantal passagiersvluchten is toegenomen met 14% in vergelijking met 2022. Er waren gemiddeld 142 passagiers per vlucht, tegenover 139 in juni 2022.

De tien meest bezochte landen in juni waren respectievelijk Spanje, Italië, Duitsland, Griekenland, Turkije, Frankrijk, Verenigde Staten, Portugal, Marokko en het Verenigd Koninkrijk. 

Lees ook: Droomreizen in Europa – De mooiste plekken die je bezocht moet hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *