Explora journeys neemt EXPLORA I in ontvangst

Explora Journeys heeft donderdag officieel EXPLORA I, het eerste luxeschip dat zich bij de vloot van het merk voegt, in ontvangst genomen. De investering van het nieuwe schip bedroeg meer dan €500 miljoen, met een totaal investeringsplan van €2,5 miljard voor de vier schepen die de rederij in bestelling heeft.

De opleveringsceremonie van EXPLORA I markeert een nieuw hoofdstuk voor Explora Journeys, het luxe lifestyle-merk van de MSC Group. Met de oplevering komt de mogelijkheid voor de hedendaagse veeleisende luxereiziger op een werkelijk transformerende en doelgerichte oceaanreiservaring als geen ander een stap dichterbij.

Het traditionele maritieme evenement werd bijgewoond door Gianluigi Aponte, oprichter en voorzitter van MSC Group; Pierfrancesco Vago, Executive Chairman van MSC Group’s Cruise Division, de peettante van het schip Zoe Africa Vago, voor Fincantieri Pierroberto Folgiero, Chief Executive Officer en vertegenwoordigers van MSC’s bouwteam.

Tijdens zijn toespraak zei Pierfrancesco Vago, Executive Chairman, Cruise Division, MSC Group: “Vandaag is een historische dag, en vertegenwoordigt een beslissende stap in ons groeipad, omdat het de intrede markeert van de MSC Group in de luxe reissector. Dit segment heeft sterke groeivooruitzichten, waarin wij sterk geloven en waarvan we de normen willen herdefiniëren, zoals altijd gericht op uitmuntendheid en luxe.”

Michael Ungerer, CEO van Explora Journeys voegde toe: “Dit traditionele maritieme moment markeert het meest belangrijke mijlpaal voor Explora Journeys aangezien we eindelijk ons langverwachte, buitengewoon nieuw schip aan de wereld kunnen tonen. We hebben de grenzen van innovatie en design verlegd om een ​​schip te creëren dat onze toewijding aan uitmuntendheid belichaamt. Met de oplevering van EXPLORA I is onze visie voor ongeëvenaarde luxe-ervaringen een ongelooflijke realiteit geworden. We nodigen onze gasten uit om aan boord te gaan voor transformerende reizen, die een kans bieden op innerlijke en uiterlijke ontdekking geïnspireerd door de oceaan, resulterend in fysieke, intellectuele en spirituele verjonging. We noemen dit de ‘Ocean State of Mind’.”

Inauguraal seizoen

EXPLORA I zal op 1 augustus 2023 uitvaren voor haar eerste reis vanuit Kopenhagen, Denemarken. Tijdens deze reis van zeven nachten zullen gasten door de majestueuze landschappen van Lerwick, Shetland Eilanden en Kirkwall, Orkney varen voordat het schip naar Reykjavik, IJsland vaart.

Het luxe schip zal enkele weken in Noord-Europa verblijven en verschillende routes aanbieden, zowel op als buiten de gebaande paden, en zal dan via Groenland de Atlantische Oceaan oversteken om de herfst door te brengen in Noord-Amerika. Tijdens de winter zal het schip in het Caribisch gebied varen. In de lente vaart het schip aan de Amerikaanse westkust en Hawaï alvorens terug te keren naar Europa in de zomer van 2024 voor een verzameling reizen in de Middellandse Zee. Tijdens alle afvaarten zal het schip minder bereisde havens aandoen zodat gasten kunnen genieten van een meer authentieke ervaring.

oceania cruises vista banner

Met reizen van 7 tot 11 nachten, die allemaal combineerbaar zijn, zal een best-in-class gastervaring zorgen voor ontspannen ochtenden en opwindende avonden. Niet-conventionele aankomst- en vertrektijden, gecombineerd met overnachtingen in de haven, stelt Explora Journeys in staat om gasten exclusieve toegang te bieden tot ‘once in a lifetime’ ervaringen en een langzamer reistempo.

EXPLORA I zal elegante Zwitserse precisie naadloos combineren met modern Europees vakmanschap en is zorgvuldig ontworpen in samenwerking met ’s werelds meest vooraanstaande ontwerpers van superjachten en gastvrijheid om de zintuigen te prikkelen en een ‘Ocean State of Mind’ aan te moedigen. De filosofie van het merk is gebaseerd op haar Europese roots, het gevoel voor stijl en de intuïtieve benadering van design en luxe van de familie.

De vloot van Explora Journeys

EXPLORA II wordt momenteel gebouwd op de scheepswerf van Fincantieri in Genua Sestri Ponente, Italië en zal in augustus 2024 in de vaart komen. EXPLORA III wordt het eerste van twee LNG-aangedreven schepen in de vloot van Explora Journeys. Het schip wordt in 2026 opgeleverd en EXPLORA IV in 2027.

Alle schepen van Explora Journeys worden uitgerust met de nieuwste milieu- en maritieme technologieën, waaronder selectieve katalytische reductietechnologie, plug-in connectiviteit met walstroom, beheersystemen voor onderwatergeluid om het leven in zee te helpen beschermen, en een uitgebreid assortiment van energiezuinige apparatuur aan boord om het motorgebruik te optimaliseren en de uitstoot verder te verminderen.

Contacteer ons voor meer informatie en om uw luxe vakantie aan boord van Explora journeys te boeken.

Lees ook: Regent Seven Seas Cruises presenteert 128 nieuwe culinaire landexcursies

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *