Norwegian Cruise Line stelt Norwegian Aqua voor

Norwegian Aqua debuteert in april 2025 met zevendaagse Caribische reizen vanuit Port Canaveral, Florida. Het Prima Plus Class-schip zal reizigers verleiden met de eerste hybride achtbaan ter wereld, samen met NCL’s eerste duplexsuites met drie slaapkamers in The Haven by Norwegian en een innovatief digitaal sportcomplex. De boeiende rompkunst van het schip is ontworpen door Allison Hueman, de eerste grote vrouwelijke rompkunstenaar van NCL.

Norwegian Cruise Line heeft de eerste details onthuld van Norwegian Aqua, het eerste schip van de uitgebreide Prima Plus Class dat in april 2025 in de vaart komt. Voortbouwend op de bekroonde ervaringen van Norwegian Prima en Norwegian Viva zal Norwegian Aqua nieuwe normen stellen en gloednieuwe gastervaringen bieden. Als eerste in haar klasse zal Norwegian Aqua een totale omvang- en capaciteitstoename van 10 procent kennen ten opzichte van haar zusterschepen. Met een lengte van 300 meter, een bruto ton van 156.300 ton en ruimte voor 3.571 gasten bij dubbele bezetting zal Norwegian Aqua meer buitenruimte en het hoogste personeelsbestand bieden van elk nieuw modern cruiseschip.

“Norwegian Aqua is een echt bewijs van het samensmelten van wat de toekomst van ons merk vertegenwoordigt als het eerste schip in de Prima Plus-klasse, en onze toewijding om de grenzen te verleggen in guest-first-ervaringen die nieuwe golven op zee zullen veroorzaken”, aldus David J. Herrera, president van Norwegian Cruise Line. “Genoemd naar zowel de prachtige blauwtinten van de oceaan als onze verbinding met de zee, zal Norwegian Aqua nieuwe, verheven en opwindende features hebben die NCL opnieuw laten zien als de innovator in de industrie en als een belangrijke bijdrager aan een nieuw tijdperk van cruisen.”

Norwegian Aqua zal een levendig en kleurrijk rompkunstontwerp krijgen van Allison Hueman, de allereerste grote vrouwelijke rompkunstenaar van NCL. Wereldberoemd om haar straatkunst en wereldwijde merksamenwerkingen, waaronder Nike, L’Oréal en Google, is de kenmerkende kunststijl van Hueman een mix van etherisch realisme. Het ontwerp van Norwegian Aqua, getiteld ‘Where the Sky Meets the Sea’, is samengesteld door Goldman Global Arts en roept de moderne mythologie op door middel van kleurrijke mashups van abstracte en figuratieve representaties van zee en lucht, geregeerd door oude godinnen.

“Ik ben vereerd, niet alleen om de eerste vrouwelijke rompkunstenaar voor Norwegian Cruise Line te zijn, maar ook om te weten dat mijn kunstwerk door de zeeën zal zwerven en verschillende delen van de wereld zal raken”, aldus Allison Hueman. “Het is ongelooflijk speciaal voor mij om samen te werken met een merk dat gelooft in de magische verbinding tussen kunst en ontdekking.”

De eerste hybride achtbaan en waterglijbaan op zee

Norwegian Aqua zal plaats bieden aan ’s werelds eerste hybride achtbaan en waterglijbaan op zee: de Aqua Slidecoaster. Compleet met opwindende dubbele glijbanen en een magnetische lift die avontuurlijke gasten door twee verschillende banen voortstuwt, zal deze exclusieve NCL-ervaring drie verhalen bevatten over spannende wendingen rond de schoorsteen van het schip.

Het nieuwe Glow Court, een digitaal sportcomplex met een interactieve LED-vloer, zal overdag een keur aan interactieve gastenactiviteiten aanbieden en ’s avonds omtoveren tot een nachtclub. Gasten kunnen ook blijven genieten van enkele van hun favoriete Prima Class-ervaringen aan boord van Norwegian Aqua, waaronder The Drop, de 10 verdiepingen tellende vrije valglijbaan van NCL, en het Stadion, een uitgebreide speelruimte met gratis activiteiten.

Nog meer luxe kajuiten

Met NCL’s allereerste Duplex Haven Suites met drie slaapkamers ooit, zal Norwegian Aqua geheel nieuwe luxe accommodatie bieden in The Haven by Norwegian, het premium complex met keycard-toegang. Deze vier ruime suites van twee verdiepingen hebben aparte woon- en eetgedeeltes; drie badkamers; een uitgestrekt balkon; en drie slaapkamers, waarvan twee met een kingsize bed, waarbij de master bedroom kamerhoge ramen biedt voor een adembenemend uitzicht op de oceaan.

The Haven aan boord van Norwegian Aqua zal het grootste afgesloten luxe complex in de vloot bieden met 123 luxueus ingerichte suites. Gasten hebben er toegang tot een uitgebreid, speciaal zonnedek; een overloopzwembad met uitzicht op de achtersteven van het schip; een buitenspa compleet met een sauna met glazen wanden en een koelkamer; twee bubbelbaden; een privélounge; exclusieve bar waar zeldzame sterke dranken en jaargangen worden geschonken; en een prachtig uitzicht op zee vanuit elke openbare ruimte. Gasten die in The Haven verblijven genieten bovendien van 24-uursbutlerservice en een toegewijd conciërgeteam.

Norwegian Aqua zal een ruime keuze aan accommodaties aanbieden. De verschillende types accommodaties waaronder binnenkajuiten, kajuiten met zeezicht en balkonkajuiten zullen de ruimste in de vloot zijn. Solo reizigers kunnen genieten van de kenmerkende Studio-kajuiten van NCL, die geprijsd en ontworpen zijn met de individuele reiziger in gedachten en privé-passagierskajuiten omvatten en keycard-toegang tot een speciale Studio Lounge omvatten. Het schip zal ook beschikken over de nieuwste uitgebreide categorieën voor solohutten van het bedrijf, solo binnen, solo oceaanzicht en solo balkon, waardoor meer ruimte en variatie aan accommodaties wordt geboden aan single cruisers tegen gereduceerde tarieven die lager zijn dan de kosten van dubbele bezetting.

Ontspanningsmogelijkheden voor de hele familie

NCL’s familie-favoriet Splash Academy, voor kinderen van drie tot twaalf jaar, keert terug naar Norwegian Aqua. Adolescenten van 13 tot 17 jaar kunnen deelnemen aan leuke, bij hun leeftijd passende activiteiten bij Entourage, de kenmerkende tienerclub van NCL met een eigen speciale ruimte.

Gasten die hun dagen willen doorbrengen met loungen op zee, kunnen genieten van het overloopzwembad dat extra zitplaatsen zal bieden. Voor het eerst in de vloot van NCL zullen er ligbedden beschikbaar zijn op het grote zwembaddek waar gasten kunnen loungen en ontspannen. Voor een hogere ervaring die alleen voor volwassenen toegankelijk is, biedt de uitgebreide Vibe Beach Club ook meer loungezitplaatsen.

Met extra buitenruimtes kunnen gasten hun dagen doorbrengen met het verkennen en genieten van NCL’s meest uitgestrekte Ocean Boulevard tot nu toe, het promenadedek dat het hele schip omringt, compleet met Oceanwalk, een glazen brug die geweldige fotomomenten biedt; Infinity Beach met uitgebreide vergezichten en intieme zwembaden aan elke kant van het schip; en La Terrazza, de openluchtlounge met prachtig uitzicht op zee.

Zevendaagse Caribische reizen vanuit Port Canaveral, Florida.

De eerste reizen van Norwegian Aqua naar het Caribisch gebied omvatten zevendaagse routes die vertrekken vanuit een van ’s werelds meest gewilde cruisehavens, Port Canaveral, Florida. Reizen omvatten afvaarten naar de idyllische eilandbestemmingen Puerto Plata, Dominicaanse Republiek; Tortola, Britse Maagdeneilanden; St. Thomas, Amerikaanse Maagdeneilanden; en Great Stirrup Cay, het privé-eiland van NCL op de Bahama’s.

Na haar zevendaagse Caribische afvaarten vanuit Port Canaveral zal Norwegian Aqua van augustus 2025 tot en met oktober 2025 vijf- en zevendaagse reizen naar Bermuda aanbieden vanuit New York City. Het schip zal vervolgens, van oktober 2025 tot en met april 2026, vijf- en zevendaagse Oost-Caribische routes varen vanuit Miami, de ‘Cruisehoofdstad van de wereld’.

Contacteer ons voor meer informatie en je vakantie met Norwegian Cruise Line te boeken.

Lees ook: Oceania Cruises tilt cruise-ervaring naar een hoger niveau

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *