Vlamingen kiezen deze zomer voor een autovakantie naar Oostenrijk

Gebaseerd op de eerste cijfers van TUI Autovakanties schittert Oostenrijk deze zomer als topland van de Vlamingen. De groene bestemmingen, tijdens corona zeer gegeerd, blijven uitstekende resultaten boeken. Ook Frankrijk, het grootste vakantieland sinds jaar en dag, en Duitsland lokken veel toeristen.

Frankrijk is omwille van de talrijke toeristische regio’s sinds jaar en dag de belangrijkste bestemming bij de TUI-klanten die met de eigen wagen reizen. Dat is vandaag nog het geval voor de Belgen in het algemeen, maar minder voor de Vlamingen. Het aantal Vlaamse boekingen voor een zomervakantie in Oostenrijk stijgt dit jaar met 17%, wat het land een uitgesproken eerste plaats oplevert als favoriete vakantieland. Eén op drie Vlamingen die op autovakantie vertrekt, kiest dit jaar voor Oostenrijk. Tirol is al enkele jaren de favoriet, maar nu staan ook de deelstaten Salzburgerland en Voralberg in de top 5 van best geboekte vakantieregio’s.

Kies je deze zomer voor een vakantie in Frankrijk dan zijn Met het hele gezin naar Frankrijk en de ideale inspiratiebronnen. In Met het hele gezin naar Frankrijk ontdek je maar liefst 1000 originele reisideeën op maat van kinderen. In Verrassend Frankrijk ontdek je hoe je nog meer uit je jaarlijkse vakantie in La douce France haalt.

Kies je deze zomer voor een vakantie in Frankrijk dan zijn Met het hele gezin naar Frankrijk en Verrassend Frankrijk de ideale inspiratiebronnen. In Met het hele gezin naar Frankrijk ontdek je maar liefst 1000 originele reisideeën op maat van kinderen. In Verrassend Frankrijk ontdek je hoe je nog meer uit je jaarlijkse vakantie in La douce France haalt.

De meeste Oostenrijkse hotels zijn uitgesproken familiehotels met ruime kamers en talrijke voorzieningen voor kinderen zoals een overdekt zwembad, een speeltuin, een familiesauna en bij sommige hotels zelfs een kinderboerderij. Ook de lokale regio’s zelf organiseren veel activiteiten voor gezinnen: belevingswandelingen voor families, zomerrodelen (via een railbaan een helling afdalen) of  ‘hochklettern’ (een hoogteparcours afleggen tussen de bomen).

De trend naar bergvakanties verbaast niet. De Vlamingen kozen tijdens de coronazomers van 2020 en 2021 al massaal voor herbronning in de natuur. Vakantiebeleving in je eigen bubbel en ver van de drukke centra stond toen centraal. Het succes van de bergen is sindsdien nog toegenomen, terwijl er intussen geen sprake meer is van de belemmerende omstandigheden van toen.

In de top 10 van meest geboekte regio’s komen intussen liefst zes bergachtige streken voor. Naast de drie Oostenrijkse regio’s zijn het Duitse Zwarte Woud, het Italiaanse Zuid-Tirol en de Sloveense Alpen de belangrijkste bestemmingen.

Qua reisbudget spendeert de Vlaming het meest voor Oostenrijk (€714/persoon) en het minst voor Slovenië (€494/persoon). De Vlaming geeft  dit jaar wel 20% meer uit voor groeiland Slovenië, terwijl het budget voor Frankrijk en Oostenrijk stabiel is gebleven. 

Top 5 van de meest geboekte landen bij autovakanties:

  1. Oostenrijk
  2. Frankrijk
  3. Duitsland
  4. Italië
  5. Spanje

Top 5 van de meest geboekte vakantieregio’s bij autovakanties:

  1. Tirol (Oostenrijk)
  2. Costa Brava & Dorada (Spanje)
  3. Salzburgerland (Oostenrijk)
  4. Gardameer (Italië)
  5. Vorarlberg (Oostenrijk)
Lees ook: Droomreizen in Europa – De mooiste plekken die je bezocht moet hebben

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *