Brussels Airlines stelt nieuwe uniformen voor

Wie vanaf 1 maart met Brussels Airlines vliegt zal de 2.600 medewerkers van de Belgische luchtvaartmaatschappij zien verschijnen in een nieuw uniform. Het nieuwe uniform, in donker marineblauw met champagnekleurige details voor het cabinepersoneel, de piloten en de luchthavenmedewerkers, werd ontworpen door Gabrielle Szwarcenberg, een jonge designer van de Antwerpse modeacademie.

De samenwerking met de Koninklijke Modeacademie in Antwerpen onderstreept de Belgitude van Brussels Airlines, de ambitie om het beste van België aan de wereld te tonen. Om dezelfde reden wordt ook samengewerkt met merken als Atelier Content en Ambiorix voor de schoenen.

De nieuwe uniformen van Brussels Airlines zijn een grote stap vooruit op vlak van duurzaamheid. Zo wordt er gebruik gemaakt van diervriendelijke wol, BCI-gecertifieerd katoen en innovatieve materialen zoals veganistisch leer op basis van druiven en cactussen.

De collectie is geïnspireerd op glamoureuze uniformen uit de jaren ’60, met hedendaagse en toch tijdloze silhouetten en de introductie van rolkragen en jurken met een A-lijn. De stukken werden ontworpen om comfortabel te zijn en mooi te passen bij alle lichaamsvormen en mensen van alle leeftijden. Ghelle in de tijdsgeest werden enkele unisex-items aan het uniform toegevoegd. Ook sneakers maken voortaan deel uit van de collectie, net zoals geklede schoenen van veganistisch leer.

Inclusievere regels, evoluerend met de samenleving

Samen met het nieuwe uniform lanceert Brussels Airlines ook een nieuwe style guide. De luchtvaartmaatschappij heeft als missie dat iedereen zich thuis kan voelen, en dat geldt dus ook voor de medewerkers. De nieuwe richtlijnen moeten het welzijn van medewerkers verbeteren.

Richtlijnen voor haarstijlen, make-up of juwelen zijn niet langer gendergebonden. Bij make-up bijvoorbeeld zijn er bepaalde richtlijnen richting kleurenpallet die gevolgd moeten worden als iemand make-up draagt. Die richtlijnen zijn er voor iedereen, ongeacht het geslacht. Met andere woorden: make-up is niet langer verplicht voor vrouwen en verboden voor mannen, maar optioneel voor iedereen. Ook voor haarstijlen is er geen verschil meer in gender. Zodra het haar de schouders raakt moet het worden opgestoken, dat is een veiligheidsmaatregel.

Tot slot worden ook zichtbare tatoeages voor het eerst toegelaten, al zijn daar nog steeds enkele restricties bijvoorbeeld over de afmetingen en de tatoeages mogen niet aanstootgevend zijn.

Lees ook: Vijf trending Amerikaanse bestemmingen die je dit jaar moet ontdekken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *