Windstar Cruises verkent het hele jaar door Europa en de Middellandse Zee

Na dit jaar te zijn begonnen met een allereerste wintercruiseseizoen in de Middellandse Zee, heeft Windstar Cruises aangekondigd Star Legend nog een winterseizoen in de regio te laten varen. Hierdoor krijgen gasten het hele jaar door de mogelijkheid om Europa en de Middellandse Zee te verkennen.

Positieve feedback en een toestroom van boekingen en vraag hebben ertoe geleid dat Windstar Cruises, de luxe cruisemaatschappij voor kleine schepen, haar inzet op het Middellandse Zeegebied in de winter heeft uitgebreid met nieuwe routes en mogelijkheden om langere reizen te boeken in 2024/2025.

“Tijdens onze eerste afvaart in december vertelde elke reisadviseur en gast aan boord me ‘dit is geniaal’, terwijl we genoten van het zonnige weer in een periode waarin maar weinig cruisemaatschappijen de Europese zeeën bevaren”, legt Windstar’s Chief Commercial Officer Janet Bava uit. “Onze grootste les van dit winterseizoen was dat we beperkt waren door de mogelijkheden en ervaringen die we konden bieden met slechts één route – van Rome naar Barcelona en omgekeerd, en we hebben daarop gereageerd met een verscheidenheid aan nieuwe routes waar onze gasten van kunnen genieten de meest legendarische bestemmingen van de Middellandse Zee in de winter.”

Naar aanleiding van de positieve feedback van de eerste afvaarten, waaronder de wens voor meer overnachtingen, zal Windstar nu voor het seizoen 2025 vijf routes in de Middellandse Zee aanbieden, plus drie speciale vakantie- en evenementenafvaarten. Dankzij de uitbreiding kunnen gasten ook opeenvolgende routes combineren, wat een unieke kans biedt om verschillende bestemmingen te ervaren terwijl ze slechts één keer hoeven uit te pakken.

Nieuwe hoogtepunten voor 2024/2025

– Winter Italy & the Dalmatian Coast: vijf afreisdata in 24/25. De 8-daagse reisroute vaart van Rome naar Venetië, met stops in Napels, Taormina (Sicilië), een overnachting in Dubrovnik (Kroatië), een volledige dag in Zadar (Kroatië) en eindigt met een overnachting in Venetië. De route en timing, vooral begin januari, zullen gasten laten profiteren van de strikte Italiaanse regels rond solden (waarbij alleen winter- en zomeruitverkoop is toegestaan ​​met tot 70 procent korting).

– Europe Winter Riviera: zevendaagse cruise met acht vertrekdata. Vanuit Rome varen gasten naar Livorno (Italië) voor een overnachting, gevolgd door een dag in Genua en vervolgens naar Nice, Frankrijk voordat ze eindigen met een overnachting in Barcelona.

– Winter in Italy and the Adriatic: een 8-daagse cruise, met slechts één afvaartdatum. Het jacht vertrekt vanuit Athene en vaart door het kleine kanaal van Korinthe naar Itea (Delphi) voordat het overnacht op Corfu. Daarna gaat het naar Crotone (Italië), gevolgd door een overnachting in Taormina (Sicilië) voordat een dag in Napels begint, waarna de reis in Rome wordt beëindigd.

– Southern Spain Winter Escapes: een 9-daagse reis van en naar Barcelona aangeboden op vier vertrekdata. Beginnen met een overnachting in Barcelona betekent voldoende tijd om het stadscentrum te verkennen voordat gasten naar Valencia, Cartagena, Malaga (voor een overnachting), Gibraltar (VK), Palma varen dan terugkeren naar Barcelona. Gasten kunnen gemakkelijk op de hogesnelheidstrein van/naar Madrid stappen om hun verkenningen landinwaarts uit te breiden, zowel vóór als na de cruise.

– Winter in Croatia & Greece: vertrek op 26 maart 2025 voor een 8-daagse zeiltocht van Venetië naar Athene. Met een overnachting in Venetië kunnen gasten de historische stad verkennen vanaf de handige locatie van het schip in de haven. Havenaanlopen omvatten Koper, Slovenië; Zadar en Dubrovnik, Kroatië; Kotor, Montenegro; Delphi, Griekenland en een doortocht van het schilderachtige, smalle kanaal van Korinthe.

Speciale vakantie- en evenementenafvaarten

Van 23 tot 30 december 2024 vaart een kerstvakantiecruise van Rome naar Barcelona. Deze omvat een overnachting in Livorno zodat gasten de mogelijkheid hebben om de kerstavondmis bij te wonen in de Duomo. Vervolgens vaart het schip naar Genua en Nice voordat het eindigt in Barcelona met een overnachting. Feestelijke decoraties, traditionele gerechten en activiteiten zullen de vakantiesfeer aan boord van het schip brengen.

Van 30 december 2024 tot 8 januari 2025 vaart een nieuwjaarscruise heen en terug vanuit Barcelona​​. Op oudejaarsavond is een overnachting in Palma, Mallorca – een van Europa’s ultieme feestmekka’s voor een episch feest – voorzien. Dan gaat het verder naar Cartagena, een overnachting in Malaga, gevolgd door stops in Gibraltar (VK), Valencia en terugkeer naar Barcelona.

Daarnaast keert Star Legend terug voor de International Luxury Travel Market in Cannes in december 2024. Het schip vaart van 30 november tot 7 december 2024 van Rome naar Barcelona. Het omvat stops in Livorno, Genua, Cannes (overnachting) en Barcelona (ook een overnachting). Deelnemers aan de conferentie zullen het schip kunnen bezoeken.

Contacteer ons voor meer informatie en om je reis te boeken aan boord van Windstar Cruises.

Lees ook: De meest (en minst) krachtige paspoorten ter wereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *