In januari reisden meer dan 1,4 miljoen passagiers via Brussels Airport

In januari verwelkomde Brussels Airport 1.403.192 passagiers, een stijging met 6% tegenover januari 2023. Het einde van de kerstvakantie in het begin van de maand zorgde voor meer aankomende dan vertrekkende passagiers.

Het opschorten van de vluchten met bestemming Tel Aviv bleef een negatieve impact op de passagierscijfers hebben. Er was ook een negatieve impact van de korte staking bij Brussels Airlines en vooral van het winterweer op de Duitse luchthavens in januari, dat op die luchthavens tot het tijdelijk stopzetten van de vluchten leidde. 

Het aantal vertrekkende transferpassagiers bedroeg 17%, een lichte daling als gevolg van de afname van het aantal transferpassagiers binnen Europa tegenover een stijging van het aantal intercontinentale passagiers, wat aansluit bij de doelstellingen van Brussels Airport als hub.

Het aantal vliegbewegingen steeg met 3% naar 13.508 bewegingen. Het aantal passagiersvluchten is met 5% toegenomen tegenover 2023. In januari 2024 waren er gemiddeld 128 passagiers per vlucht, één meer dan in 2023.

De tien meest bezochte landen in januari waren Spanje, Duitsland, Italië, Marokko, Turkije, Zwitserland, de Verenigde Staten, Franrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten. 

Lees ook: Binnenkijken op het grootste cruiseschip ter wereld: de restaurants aan boord van Icon of the Seas

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *