Binnenkijken op het grootste cruiseschip ter wereld: De restaurants aan boord van Icon of the Seas

Icon of the Seas, het nieuwste cruiseschip van Royal Caribbean International, verrast met een uitgebreid scala aan culinaire ervaringen, zorgvuldig ontworpen om te voldoen aan de behoeften van diverse gezinnen en vakantiegangers. Avontuurlijke reizigers hebben de keuze uit meer dan twintig gloednieuwe en karakteristieke eetgelegenheden, die een mix bieden van unieke belevenissen, snelle hapjes, en speciale plekken voor gezinnen met kinderen.

Van verfijnde restaurants tot informele eetgelegenheden, livemuziek tot chef-koks die culinaire kunsten vertonen, het grootste cruiseschip ter wereld biedt vakantiegangers een bijzondere combinatie van gastronomische mogelijkheden voor elke gelegenheid en stemming. Aan bord van het nieuwe paradepaardje vinden lekkerbekken nieuwe restaurants zoals het luxe Empire Supper Club, met een weelderige achtgangenervaring; AquaDome Market, de allereerste foodhal van Royal Caribbean; en Izumi in the Park, een dagelijks geopende plek voor verse sushi en meer. Deze nieuwe eetgelegenheden vervoegen klassiekers zoals het Italiaanse Giovanni’s Italian Kitchen & Wine Bar, het Japanse restaurant Izumi en het Mexicaanse restaurant El Loco Fresh.

Of gasten nu snel energie willen opdoen tussen de zes baanbrekende waterglijbanen van Thrill Island, of met het hele gezin willen genieten van ontbijt, lunch of diner in de Surfside-buurt, die speciaal ontworpen werd voor jonge gezinnen, er zijn overal in en rondom de acht buurten van Icon plekken om te genieten van heerlijk eten en drinken.

Klassevolle restaurants

Empire Supper Club, vlakbij het weelderige Central Park, is een nieuwe, extravagante eetervaring die een voorproefje geeft van het oude New York. Gasten genieten er van een achtgangenmenu met eersteklas Amerikaanse gerechten, van kaviaar tot Wagyu; een drankje bij elk gerecht en een chique driekoppige band die onverwachte vertolkingen van moderne favorieten speelt.

Celebration Table is een nieuwe privé-ervaring met 12 zitplaatsen, waarbij gasten speciale gelegenheden en mijlpalen tijdens een VIP-behandeling kunnen vieren. In combinatie met het weidse uitzicht op de oceaan van AquaDome kunnen gasten kiezen uit exclusieve Amerikaanse, Italiaanse, Aziatische en vismenu’s, samen met de optie om een ​​persoonlijk tintje toe te voegen met sfeervolle plus-ups en menu-upgrades.

Hooked Seafood is een van de terugkerende restaurants op Icon of the Seas. Het populaire restaurant serveert zeevruchtengerechten met uitzicht op de oceaan in de transformatieve wijk AquaDome.

Daarnaast zijn er nog andere klassiekers waaronder het Amerikaanse steakhouse van Central Park, Chops Grille, en Trellis Bar, met zijn nieuwe menu met hapjes, terug te vinden aan boord van Icon of the seas. Voor het klassieke driegangenmenu kan je terecht op een van de drie verdiepingen van de Dining Room. Giovanni’s Italian Kitchen & Bar kreeg een plaatse aan de Royal Promenade. Ook aanwezig zijn het nu twee verdiepingen tellende Coastal Kitchen, in de suitebuurt, en de exclusieve Chef’s Table.

Een snelle hap

AquaDome Market is de eerste foodhall van Royal Caribbean en omvat vijf verschillende kraampjes en een selectie wijnen en bier voor ontbijt, lunch en diner. Smaken variëren hier van zoete en hartige pannenkoeken bij Creme de la Crepe tot macaroni en kaas met een vleugje smakelijke toppings bij Mac’s, en van verse pita’s en bowls bij Feta Mediterranean tot Aziatisch geïnspireerde lekkernijen zoals Koreaans rundvlees en broccoli bij GNGR, en sandwiches en salades bij Toast and Garden.

Izumi maakt op Icon of the Seas zijn Central Park-debuut met sushi, hibachi en de geheel nieuwe Izumi in the Park afhaalbalie. Hier kunnen vakantiegangers gyoza, sushi, Japans geïnspireerde streetfood zoals taiyaki-ijs en meer kopen, allemaal met Insta-waardige toppings.

Pearl Café is een van de coolste nieuwe toevoegingen aan boord van Icon of the Seas. Het café ligt tussen The Pearl en het eerste kamerhoge uitzicht op de oceaan van de Royal Promenade. Het is de perfecte plek voor hapjes zoals vers geroosterde sandwiches en kant-en-klare salades, en dat dag en nacht.

Basecamp is de nieuwe plek om bij te tanken tussen het maken van herinneringen op Thrill Island, Chill Island en The Hideaway. Hier worden drankjes en lekkernijen zoals krakelinghapjes met kaas en knapperige bao-broodjes met garnalen geserveerd. Voor een zoete afsluiter is er de vlakbij gelegen Desserted, de nieuwe milkshakebar met over-the-top shakes, inclusief drankopties voor volwassenen.

The Grove is de nieuwe mogelijkheid om buiten en informeel mediterraans te dineren. The Grove vind je op het zonnedek van de Suite Neighborhood, met het privézwembad, het bubbelbad en gezellige plekken om rond te hangen binnen handbereik.

Omdat gemak een hoofdbestanddeel van het culinaire aanbod op Icon is, zijn favorieten eetplekken waaronder Central Park’s Park Cafe (nu ’s avonds geopend voor tapas) en El Loco Fresh, de plek waar je Mexicaanse lekkernijen zoals quesadilla’s en op bestelling gemaakte taco’s en nacho’s kan eten, ook aan boord te vinden.

Sorrento’s is een andere klassieker in de Royal Promenade op Icon of the Seas. Sorrento’s serveert typische taarten, elke dag een andere pizzaspecialiteit en bier vers van de tap.

Op Icon of the Seas vind je ook het meest uitgebreide Windjammer-buffet met een even uitgebreid menu met smaken uit de hele wereld. In het buffetrestaurant is er een gedeelte voor kinderen en worden er speciaal voor hen kindvriendelijke gerechten aangeboden.

Eetgelegenheden op maat van kinderen en families

Surfside Eatery is het eerste buffet van Royal Caribbean speciaal voor gezinnen. Het is gelegen in Surfside, de buurt waar gezinnen met jonge kinderen de hele dag kunnen blijven op Icon of the Seas. Het nieuwe buffet biedt opties voor alle leeftijden bij het ontbijt, de lunch en het diner, inclusief kinderklassiekers met een twist voor de volwassenen.

Een andere nieuwe eetgelegenheid in Surfside is Pier 7. Hier kan je de hele dag lekker brunchen. Pier 7 serveert informele, op Californië geïnspireerde gerechten, zoals surf-en-turf-taco’s, eggs benedict met gerookte zalm en schotels om te delen.

Surfside Bites is dan weer de plek in Surfside voor een snelle pitstop zodat je elke minuut maximaal avontuur kan beleven. Aan het afhaalvenster kan je snelle snacks zoals hamburgers, kip met popcorn, donuts met kaneel en meer afhalen.

Aan boord van Icon of the Seas kan het hele gezin, van boeg tot achtersteven, kiezen uit kenmerkende opties zoals sushi en hibachi, bereid door een deskundige chef-kok die een show opvoert in het Aziatisch geïnspireerde Izumi, Playmakers Sports Bar & Arcade voor een vriendschappelijke wedstrijd en bar snacks, en Sprinkles voor ijsjes, de hele dag en nacht.

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise met Royal Caribbean te boeken.

Lees ook: 6 tips tegen verveling tijdens een cruise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *