Cyprus Airways maakt comeback op Brussels Airport

Maandag 5 februari landde voor het eerst sinds 2012 opnieuw een vliegtuig van Cyprus Airways op Brussels Airport. De luchtvaartmaatschappij zal vanaf nu twee keer per week vluchten verzorgen tussen havenstad Larnaca en Brussel. Bij aankomst op Brussels airport werd het vliegtuig verwelkomd met een traditioneel watersaluut van de brandweer.

De nieuwe route vertegenwoordigt een belangrijke stap voorwaarts in de missie van Cyprus Airways om het eiland te verbinden met internationale bestemmingen. En dat voor zowel zakenreizigers als toeristen aangezien Larnaca, in het zuidoosten van Cyprus, een populaire vakantiebestemming in de Middellandse Zee is.

Voor Michael Tasos, de uitvoerend voorzitter en CEO van Cyprus Airways, is de introductie van de vlucht naar Brussel meer dan alleen de verbinding tussen twee prachtige bestemmingen, het is een schakel die ontbrak tussen Cyprus, een staat die lid is van de Europese Unie en de hoofdstad van de EU.

In een korte toespraak op Brussels Airport verklaarde Christos Limnatitis, Chief Commercial Officer van Cyprus Airways: “We zijn enthousiast over de kansen die deze nieuwe route biedt bedrijfsleven, politiek, cultuur en toerisme. Ik wil mijn dank uitspreken aan het toegewijde team van ons bedrijf dat deze route werkelijkheid maakte, het team van Brussels Airport dat enthousiast steunde ons in alles wat we nodig hadden en vooral onze vooraanstaande passagiers, voor hun voorkeur en steun aan ons bedrijf.”

De route wordt bediend door de nieuwe Airbus A220-300 van Cyprus Airways, een van de meest milieuvriendelijke vliegtuigen ter wereld. Het toestel beschikt over de meest indrukwekkende business class op de Europese middellangeafstandsmarkt. In economy class genieten reizigers van comfortable zitplaatsen – met USB-oplaadpunten en houders voor smartphone/tablets – met voldoende beenruimte.

Cyprus Airways vliegt elke maandag en donderdag tussen Larnaca en Brussel. De luchtvaartmaatschappij plant tegen de zomer een derde wekelijkse verbinding toe te voegen.

Lees ook: Een paspoort, je beste reisgezel naar verre bestemmingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *