In februari reisden meer dan 1,5 miljoen passagiers via Brussels Airport

In februari verwelkomde Brussels Airport meer dan 1,5 miljoen passagiers, een toename met 14% in vergelijking met februari 2023. Zowel de krokusvakantie, die verdeeld was over 3 niet-opeenvolgende weken, en het schrikkeljaar dat dit jaar zorgde voor een extra dag hebben een positief effect gehad op het aantal passagiers.

In februari mocht Brussels Airport 1.553.477 passagiers ontvangen, een stijging met 14% tegenover februari 2023. De start van de krokusvakantie voor de Franstaligen aan het einde van de maand zorgde voor meer vertrekkende dan aankomende passagiers. Het opschorten van de vluchten met bestemming Tel Aviv bleef een negatieve impact op de passagierscijfers hebben. Ook de staking bij Brussels Airlines en Lufthansa heeft een negatieve impact gehad.

Het aantal vertrekkende transferpassagiers bedroeg 15%, een lichte stijging als gevolg van de vermindering van het aantal transferpassagiers binnen Europa tegenover de toename van het aantal intercontinentale passagiers.

In februari telde de luchthaven 13.888 vliegbewegingen, dat komt neer op een stijging van 10% ten opzichte van februari 2023. Het aantal passagiersvluchten is met 12% toegenomen tegenover 2023. In februari 2024 waren er gemiddeld 138 passagiers per vlucht, twee meer dan vorig jaar.

De tien meest bezochte landen in februari waren Spanje, Duitsland, Italië, Marokko, Turkije, Zwitserland, de Verenigde Staten, Franrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Arabische Emiraten.

Lees ook: 5 unieke Legendary Voyages van Holland America Line

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *