Brussels Airlines heropent routes naar Guinee en Burkina Faso

Na twee jaar afwezigheid uit Guinee en Burkina Faso keert Brussels Airlines terug naar Conakry en Ouagadougou. Voortaan verbindt Brussels Airlines Brussel drie keer per week met beide hoofdsteden. Dit brengt het aantal Brussels Airlines bestemmingen in Sub Sahara Afrika op 17.

brussels airlines luchtvaart

Brussels Airlines zet een belangrijke stap in haar rol als gateway tussen Europa en Afrika. Na twee jaar niet meer op Conakry en Ouadadougou gevlogen te hebben keert de Belgische luchtvaartmaatschappij terug naar de hoofdsteden van Guinee en Burkina Faso.

“Als Afrika-expert zijn we erg blij dat we onze marktpositie in ons belangrijkste continent opnieuw kunnen uitbreiden. We hebben veel van onze eerder tewerkgestelde werknemers opnieuw kunnen aanwerven waardoor we meteen over de nodige ervaring beschikken om onze rechtstreekse verbinding met twee belangrijke Afrikaanse hoofdsteden opnieuw op te starten: Conakry en Ouagadougou,” zegt Philippe Saeys-Desmedt, Head of Sales Sub Sahara Africa voor Brussels Airlines en Lufthansa Group.

Burkina Faso, ‘Land van Eerlijke Mensen’ ligt in West-Afrika, in het Sahelgebied, en telt een totale bevolking van 20 miljoen mensen. De hoofdstad Ouagadougou, vaak ‘Ouaga’ genoemd, telt 3 miljoen inwoners. Burkina Faso is internationaal en in Afrika bekend om zijn culturele leven.

Conakry ligt aan de kust van Guinee in West-Afrika. Het telt 3,5 miljoen inwoners terwijl het land in totaal ongeveer 13 miljoen inwoners telt. Brussels Airlines begon voor het eerst naar Conakry te vliegen in 2002, het jaar dat de luchtvaartmaatschappij het levenslicht zag.

De vluchten tussen Brussel en Ouagadougou en Brussel en Conakry zullen worden uitgevoerd met een Airbus A330. De vlucht naar Ouagadougou vertrekt om 10.40 en komt om 15.00 lokale tijd aan. De terugvlucht vertrekt om 21.15 en komt de dag nadien aan in Brussel om 05.15. De vlucht naar Conakry vertrekt in Brussel om 11.00 en komt om 17.40 lokale tijd aan. De terugvlucht vertrekt om 18.50 en komt om 05.05 de dag nadien in Brussel aan. De vroege aankomst in Brussel biedt aansluitmogelijkheden op het volledige netwerk van Brussels Airlines in Europa en de VS. ​

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *