De zes beste stranden op Malta volgens de locals

De Maltese eilanden verwennen je met hun prachtige (kiezel)stranden en rotsformaties. De ene bruisend en vlakbij de drukke stad, de andere verscholen tussen de rotsen en het groen. Het vinden van het perfecte strand kan dan ook wel wat keuzestress meebrengen. Maar wie beter dan de locals om je op weg te helpen? Hieronder kom je te weten welke de zes beste stranden zijn volgens de locals.

1. St. Peter’s Pool

Vlakbij het charmante vissersdorp Marsaxlokk bots je op een natuurlijk zwembad. Het zeewater baande zich een weg tussen de rotsen en creëerde er een hemelsblauwe poel. Handige ladders leiden je veilig langs de lage kliffen het water in. Blijf je liever op het droge? Dan zijn er heel wat hemelse plekjes waar je van de zon geniet.

2. Fomm ir-Rih

Ben je op zoek naar het meest afgelegen strand van Malta? Dat vind je in de sprookjesachtige baai Fomm ir-Rih. Hier speelt de natuur een glansrol. Aan de ene kant van de baai rust je namelijk uit op een paradijselijk kiezelstrand. Terwijl steile kliffen en groene weiden de overkant domineren. Ook onder water valt er heel wat te bespeuren. Fomm ir-Rih is daarom erg geliefd bij duikers en snorkelaars.

3. Ta’ Fra Ben (Qawra Point)

Ook Ta’ Fra Ben trekt heel wat snorkelaars aan. Dankzij de rotsachtige ondergrond is het water van de Middellandse Zee er kristalhelder. Bovendien is de baai makkelijk bereikbaar. Ze ligt namelijk op tien minuten wandelafstand van het busstation van Bugibba. In de buurt kom je op adem in een hippe strandbar. En poseer je bij een historische uitkijktoren.

4. Wied il-Ghasri

Vanop het Maltese hoofdeiland vaar je in een vingerknip naar het kleinere Gozo. Dit ongerepte eiland trakteert je op het ene fenomenale uitzicht na het andere. Zo vormde het zeewater een smal, bochtig kanaal tussen de hoge rotswanden. Aan het einde wacht een klein kiezelstrand, Wied il-Ghasri. Vanop deze geheimzinnige plek neem je een verfrissende duik en zwem je tussen de hoge rotsen.  

5. Mgarr ix-Xini

Nog een voordeel van een bezoekje aan Gozo? Het is er helemaal niet druk. Waardoor je de adembenemende stranden soms helemaal voor jezelf hebt. Zo zwem je Brad Pitt en Angelina Jolie achterna in de baai Mgarr ix-Xini. Deze plek diende namelijk als decor voor hun film ‘By the Sea’. En daar hebben de woeste rotsen langs het water ongetwijfeld iets mee te maken.

6. Blue Lagoon en Santa Maria Bay

Comino mag dan wel het kleinste eiland van de Maltese archipel zijn, het overweldigt je met een instant vakantiegevoel. Langs de kustlijn verschuilen zich namelijk enkele parelwitte kiezelstranden. Die worden geflankeerd door een azuurblauwe zee. Zo vormen Blue Lagoon en Santa Maria Bay een fantastische achtergrond voor jouw betoverende vakantiekiekjes!

Tip: breng zeker een duikbril mee. In het heldere water spot je namelijk heel wat kleurrijke vissen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *