De 7 meest verborgen stranden van Portugal

Met meer dan 850 km kustlijn biedt Portugese ontelbare stranden met fijn wit zand. En hoewel ze allemaal aan de Atlantische Oceaan liggen zijn ze één voor één verschillend. Om de keuze van het juiste strand iets makkelijker te maken zijn dit de 7 meest verborgen stranden van Portugal.

De dagelijkse drukte écht ontsnappen? Dat doe je op één van de vele verborgen stranden die Portugal rijk is. Van ingesloten stranden te bereiken via een afdaling van de rotsen tot stranden met waterval en/of natuurlijk zwembad, er is keuze genoeg. Maar het aanbod van meer dan 350 stranden kan wel eens voor keuzestress zorgen. Om het plannen van je vakantie iets makkelijker te maken en het kiezen van het juiste strand iets makkelijker te maken zijn dit de 7 meest verborgen stranden van Portugal.

Praia da Gelfa – Porto e Norte 

Een smal vlonderpad leidt je naar het eerste verborgen strand in Viana do Castelo in het noorden van Portugal. Praia da Gelfa is een uitgestrekt wit zandstrand met rotsformaties in het water. Als extra krijg je er ook nog de heerlijke geur van dennenbomen bovenop dankzij het bos Mata Nacional da Gelfa dat zich achter de duinen bevindt. Hier kom je voor complete rust tussen groen en blauw.

Praia da São Jacinto – Centro de Portugal  

Het strand van São Jacinto vind je vlakbij het schilderachtige Aveiro. São Jacinto situeert zich aan het zuidelijke uiteinde van een uitgestrekt stuk land dat de lagune van Aveiro van de zee scheidt. De snelste manier om São Jacinto te bereiken is met de veerboot vanuit Aveiro. Het strand grenst aan het natuurreservaat van de duinen van São Jacinto en wordt vaak omschreven als ruig, ongerept en wild. Ideaal voor surfers en wandelaars dus.

Praia da Ursa – Lisboa 

Lissabon link je waarschijnlijk niet meteen aan verborgen stranden maar Praia da Ursa, niet ver van het magische Sintra, bewijst het tegendeel. Op slechts drie kwartier rijden van bruisend Lissabon kan je even ontsnappen aan de drukke stadsvibes. Je bereikt het ingesloten strand enkel via een uitdagende afdaling. Op een bepaald stuk is het zo steil dat je hulp zal nodig hebben van een touw. Stevige schoenen zijn dus een aanrader!

Praia do Espingardeiro – Alentejo 

In Porto Covo ligt Praia do Espingardeiro verdoken tussen de rotsen. Om het te bereiken word je uitgedaagd om tussen de rotsen naar beneden te klimmen. Maar die moeite wordt beloond. Het strand heeft nog een unieke troef want bij eb ontstaat er een poel waarin gezwommen kan worden, perfect voor gezinnen met kinderen. Naast zoutwater is er ook een kleine waterval met zoet water.  

Praia das Furnas – Algarve 

Op de grens met Alentejo ligt Praia das Furnas verscholen. Na een hobbelige zandweg word je beloond met een buitengewoon strand, met aan elke zijde een machtige kalkstenen klif. Vandaar ook de naam ‘Furnas’, wat kalkstenen klif betekent onder de Portugezen. Het strand maakt daarbovenop deel uit van Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina.

Praia do Barro Vermelho – Azoren 

Praia do Barro Vermelho, gelegen op het eiland Graciosa, is het enige rode zandstrand op de Azoren. De kuststrook is heel smal, maar de kleur is een uniek fenomeen op de eilanden, die vooral uit zwarte zandstranden bestaan. Afkoelen kan naast een duik in de zee ook door een plons in een van de natuurlijke zwembaden. Als je in de buurt bent, breng dan ook zeker een bezoek aan de charmante zwart-witte vuurtoren Ponta Da Barca. 

Calhau da Lapa – Madeira 

Last but not least: Calhau da Lapa op zo’n 20 minuten van Funchal, de hoofdstad van Madeira. Een strand met keien en misschien wel het meest afgelegen van dit lijstje. Het ligt verscholen onder een hoge klif en de combinatie van de helderblauwe zee en de bruine rotsige achtergrond zorgt voor een prachtig contrast. Je vindt er ook een pier en een waterval. Avonturiers blijven hier soms overnachten in een van de oude grotten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *