Brussels Airport verwacht 1,1 miljoen passagiers tijdens paasvakantie 

Tijdens de paasvakantie verwacht Brussels Airport bijna 1,1 miljoen passagiers op de luchthaven. Zonnige bestemmingen, citytrips binnen Europa, en verder van huis zoals naar de Verenigde Staten, en de Dominicaanse Republiek zijn erg populair. 

Tussen vrijdag 31 maart en zondag 16 april vertrekken of landen op Brussels Airport bijna 1,1 miljoen passagiers. Dat zijn er bijna 200.000 meer dan in de paasvakantie vorig jaar. Waar er toen nog een voorzichtig herstel was na de coronapandemie, wordt er nu opnieuw volop gereisd tijdens deze vakantieperiode. Zowel vrijdag 31 maart als zondag 2 april zijn daarbij de drukste vertrekdagen van het eerste vakantieweekend. Het is dit jaar voor het eerst dat enkel de leerlingen in het Vlaams onderwijs vrij zijn tijdens de paasvakantie. In het Franstalig onderwijs heeft men de twee weken vakantie pas in mei.

Tijdens de paasvakantie hebben reizigers op Brussels Airport de keuze uit 160 rechtstreekse bestemmingen. Zonbestemmingen zoals Spanje en de Canarische Eilanden, Portugal, de Kaapverdische Eilanden, Marokko, Tunesië, Egypte, Italië, Kroatië, Griekenland, Turkije, Malta en Cyprus zijn erg populair, net als citytrips binnen Europa. Intercontinentaal wordt er vooral gevlogen naar de Verenigde Staten, Canada, de Dominicaanse Republiek, Cuba, Mexico en de Verenigde Arabische Emiraten. 

De vakantie start op Brussels Airport

Doorheen de luchthaven kunnen passagiers volop genieten van de lente- en paassfeer. Zo zijn er heel wat fleurige decoraties en originele selfiewalls te ontdekken, en tussen 30 maart en 10 april delen paashazen paaseitjes uit.

Wie met de wagen naar de luchthaven komt, wordt aangeraden vooraf online een parkeerplaats te reserveren. Daarnaast is de luchthaven ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en zijn er rechtstreekse shuttlebusverbindingen naar Gent, Brugge en Lille. Op de website van Brussels Airport kan je nakijken om hoe laat je best naar de luchthaven komt voor je vlucht. Via de chatbot BRUce kan je vluchtnotificaties ontvangen of alle praktische vragen stellen voor een vlotte en zorgeloze reis.

Lees ook: 5x erop uit met het hele gezin in Schouwen-Duiveland

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *