Frank Van den Steen nieuwe Country Manager MSC Cruises in de Benelux

MSC Cruises wil haar leidende positie in de Belgische en Luxemburgse markt versterken en haar aandeel in de Nederlandse cruisemarkt vergroten. In het kader van die groeiambities heeft de rederij begin januari 2022 een nieuwe Country Manager aangesteld. Frank Van den Steen zal MSC Cruises in de Benelux aansturen als één sterke entiteit voor deze drie landen. Dat zal leiden tot meer harmonisatie op het gebied van communicatie en marketing, én tot meer flexibiliteit voor de cruisereizigers zelf.

msc cruise frank van den steen

Het nieuwe Benelux-management van MSC Cruises heeft de missie om een ​​sterke entiteit te creëren in de drie markten die tot nu toe onafhankelijk werden beheerd.  

Achille Staiano, VP Global Sales bij MSC Cruises: “We kijken ernaar uit dat Frank Van den Steen de Belux- en Nederlandse teams zal leiden naar nog meer succes en harmonie. Vanuit het centrale kantoor in Brussel zullen we onze manier van werken onderling afstemmen en vereenvoudigen, rekening houdend met de culturele verschillen tussen de drie landen. Dat brengt heel wat voordelen met zich mee, waaronder harmonisatie van beleidsstrategieën voor de eindconsument, zoals meer mogelijkheden voor vluchten en vertrekken in België en Nederland.”

Frank Van den Steen kijkt er als nieuwe Country Manager Benelux alvast naar uit om tot de MSC-familie toe te treden: “Ik verheug me erop om samen met onze partners in de drie landen de commerciële doelstellingen te behalen. We brengen de Benelux-organisatie onder één management en harmoniseren waar mogelijk en zinvol is. Natuurlijk behouden we onze lokale aanwezigheid zowel in België als in Nederland, met respect voor de verscheidenheid van de markten.”

Frank Van den Steen (°1966) is geboren in Wetteren, België, en behaalde een bachelor Tourism Management aan het Coloma-instituut in Mechelen. Met zijn reis- en toerismeachtergrond kent Frank Van den Steen de Benelux-markt erg goed. Het grootste deel van zijn professionele leven is hij actief geweest in commerciële en leidinggevende functies bij de Lufthansa Group – in België, Nederland en Finland. In 2009 stapte hij over naar Londen om sales manager te worden voor British Midland International. Twee jaar later keerde hij terug naar Lufthansa als algemeen directeur Noord-Afrika, Malta en Senegal, gevestigd in Tunesië. In 2015 verhuisde hij naar Caïro, toen zijn regio zich uitbreidde met Egypte, het Nabije Oosten en Turkije. In 2019 lonkte vervolgens het hoofdkantoor in Frankfurt om de wereldwijde implementatie van verkooptools te beheren en later, tijdens de COVID-19-pandemie, een B2B-kredietoplossing op te zetten. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *