Oceania Cruises introduceert excursies met aandacht voor duurzame ondernemingen en iconische bouwwerken

Oceania Cruises introduceert nieuwe excursies die reizigers een unieke kijk achter de schermen van duurzame lokale ondernemingen en iconische bouwwerken bieden.

Dankzij meer dan 150 Go Green-tours over de hele wereld kan je tijdens een cruise met Oceania Cruises in contact komen met bewoners en bedrijven die duurzaam ondernemen. Zo kan je een bezoek brengen aan een duurzame wijngaard in Almeria, de fascinerende aspecten van hydrocultuur in de regenwouden van St. Kitts ontdekken, kennismaken met milieubewuste kunst in Buenos Aires of proeven van de enige rum ter wereld die CO2-neutraal wordt geproduceerd.

Enkele voorbeelden van de Go Green-Tours:

  • Bordeauxwijnen en duurzaamheid: Bordeaux, Frankrijk. Tijdens deze tour kan je ontdekken hoe de omschakeling naar biodynamische en biologische landbouw de kwaliteit van de gewaardeerde wijnen van Château de La Dauphine verder heeft verhoogd. De eerste wijngaarden in de Fronsac-streek van Bordeaux werden ongeveer 2000 jaar geleden aangeplant, deze appellatie heeft dus een lange geschiedenis. Toch probeerden de nieuwe eigenaren van Château de La Dauphine in 2015 hun wijnen te verbeteren door duurzame, biodynamische praktijken toe te passen die veel verder gaan dan biologische, pesticidevrije landbouwmethoden. Biodynamische landbouw volgt een holistische, ethische benadering die de harmonieuze cycli van de natuur volgt, met name de beweging van de maan en planeten. Terwijl je door de wijngaarden toert, leer je meer over biodynamica en hoe dit het terroir en de smaak van de wijnen beïnvloedt. De degustatie achteraf zal nog meer inzicht geven. De exacte wijnen worden bij aankomst gekozen, maar zullen waarschijnlijk een elegante, dieprode merlot bevatten.
  • Ecosysteem van het Bach Ma Nationaal Park: Hue, Vietnam. Tijdens deze excursie wandel je door het Bach Ma National Park met een natuuronderzoeker die de opmerkelijk diverse flora en fauna zal aanwijzen en beschrijven. Als een introductie tot de natuurlijke wonderen bezoek je eerst de exposities in het bezoekerscentrum die de bergachtige topografie van het park beschrijven. Bach Ma betekent ‘wit paard’, een verwijzing naar de wolken die met de wind rond de granieten top drijven. Naarmate het pad stijgt, wordt het bos dichter en de lucht koeler. Hoewel de ruïnes van huizen die de koloniale Fransen bouwden om aan de zomerse hitte te ontsnappen nog steeds zichtbaar zijn, zal bijna elke andere aanblik natuurlijk zijn. Vogels zijn er in overvloed, waaronder roodharige trogons en scharlaken minivets, die gemakkelijk te herkennen zijn vanwege hun felle kleuren. Een vijfde van alle plantensoorten die in Vietnam worden gevonden, gedijt in het park en er zijn zeldzame orchideeën te zien. De top biedt een panoramisch uitzicht op de bergen, de Tam Giang-lagune en Hue.

Minstens zo uniek zijn de Beyond Blueprints-tours die een zeldzame en diepgravende blik achter de schermen bij enkele van ’s werelds meest iconische architecturale monumenten bieden. Je kan bijvoorbeeld een bezoek brengen aan de Koninklijke Bibliotheek en het aquarium The Blue Planet in Kopenhagen, het Equinor-kantoorgebouw en het Munchmuseum in Oslo, La Villa Méditerranée en het Mucem in Marseille. Voor 2022 presenteert Oceania Cruises in totaal 10 Beyond Blueprints-tours in Europa. Naar verwachting worden later in het jaar nog meer wereldwijde bestemmingen onthuld.

Enkele voorbeelden van de Beyond Blueprints-tours:

  • The Royal Library & The Blue Planet: Kopenhagen, Denemarken. De Koninklijke Bibliotheek & The Blue Planet. Tijdens deze excursie ontdek je twee radicale, modernistische gebouwen met een architectuurhistoricus die minder bekende feiten over hun buitengewone ontwerpen zal onthullen. De Black Diamond-uitbreiding van The Royal Library is net zo revolutionair als het lijkt. Het onregelmatig gevormde monolithische prisma is bekleed met zwart graniet en leunt naar de rivier om zoveel mogelijk natuurlijk licht op te vangen. De aanzienlijke kanteling, golfachtige balkons en uitdijende vorm van het gebouw terwijl het van beneden naar boven stijgt, vormden een hele reeks ontwerpuitdagingen die de gids zal uitleggen. The Blue Planet is misschien nog opvallender omdat het het grootste aquarium van Europa is en lijkt op een gigantische draaikolk. De buitenkant van het gebouw is bedekt met aluminium panelen die doen denken aan vissenschubben, terwijl het gebogen binnenplafond beelden oproept van de baleinen van een enorme walvis. De gids zal verder ingaan op de technologische uitdagingen van de bouw van TheBlue Planet aan zee.
  • La Villa Mediterranee & MUCEM: Marseille, Frankrijk. Je verkent deze twee avant-garde monumenten met een architectuurhistoricus die je inzicht geeft in de uitdagingen bij de constructie van de gebouwen. La Villa Mediterranée, gelegen langs de waterkant, is ontworpen om de diepe band van Marseille met de zee te belichamen. Deze openbare ruimte met drie niveaus wordt direct herkend vanwege zijn prominente vrijdragende overhang en beschikt ook over een conferentiecentrum met patrijspoorten onder de zee. Zoals je zal ontdekken, bood die benedenverdieping allerlei ongebruikelijke omstandigheden die de grenzen van de architectuur verlegden. Het gebouw kijkt uit op MUCEM, een nationaal museum gewijd aan de mediterrane beschavingen. Het gedurfde ontwerp omvat elementen zoals boomachtige zuilen, een kanten façade die lijkt op een visnet en een slanke loopbrug die het verbindt met de torenhoge wallen van Fort Saint-Jean. De vierkant-in-een-vierkant vorm van MUCEM is in zekere zin klassiek, maar radicaal anders vanwege de bouwmaterialen. Het betonnen filigraan dat een groot deel van de structuur afschermt, is bijzonder verbluffend.

Gedetailleerde informatie over de Go Green en Beyond Blueprints-tours en de routes vind je op de website van Oceania Cruises.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *