Origineel op stap in de Benelux, met en zonder de kids

In Nooitgedachtland vind je 320 originele activiteiten in de Benelux die je met of zonder de kids kan doen. Heb je zin in een uitje bij onze noorderburen, dan biedt 1000 dingen doen in Nederland de nodige inspiratie en adresjes.

Nooitgedachtland

In Nooitgedachtland vind je maar liefst 320 originele uitstapjes, activiteiten, restaurants en overnachtingen in en rond de Benelux. Alle voorgestelde activiteiten zijn perfect geschikt voor kinderen, of brengen op zijn minst het kind in de volwassene naar boven. Ideale uitstappen om met het hele gezin te ontdekken dus!

Verwacht in het boek geen standaardadressen zoals Plopsaland De Panne of ZOO Planckendael. Die zijn alom gekend bij iedereen en zijn dan ook net iets minder origineel. Auteur Vanessa Sanders deed twee jaar research naar originele plekjes, trok er met haar gezin op uit om ze zelf te ontdekken en bundelde al deze hotspots en out of the box uitstapjes. Het resultaat is een gezinsvriendelijk boek dat perfect kan dient als handleiding voor iedereen met reiskriebels.

Om het allemaal wat makkelijker te maken is het boek onderverdeeld per soort activiteit. Zo vind je bijvoorbeeld alle wandeltochten bij elkaar, net als de educatieve uitstappen of uitjes met gemotoriseerde voertuigen. Wil je op ontdekking gaan in een bepaalde streek en meerdere ideetjes uit het boek combineren, dan kan je de indeling per provincie achteraan het boek gebruiken. Zo spaar je heel wat eigen opzoekwerk uit en heb je meer tijd om er samen op uit te trekken.

Wil je eens picknicken tussen de schapen, varen met een vlot, indoor skydiven of een workshop wildplukken volgen? Het zijn slechts enkele ‘zotte’ ideetjes waar je zelf misschien helemaal niet was opgekomen, maar die ongetwijfeld je kids en het kind in jezelf helemaal laten openbloeien.

Nooitgedachtland is er voor gezinnen die graag op uitstap gaan, graag lekker willen eten, originele activiteiten willen doen en uniek willen overnachten, zonder zelf alle opzoekwerk te moeten doen.

1000 dingen doen in Nederland

1000 dingen doe in Nederland is een handig boek vol inspirerende ideetjes om op stap te gaan bij onze noorderburen. Het boek is een herziene editie van een titel die al vele jaren meegaat. In totaal werden er al meer dan 50.000 exemplaren verkocht van deze inspiratiegids. Auteur Jeroen van der Spek is naast reisjournalist en fotograaf dan ook een echte Nederlandkenner.

De inspiratiegids bevat letterlijk 1000 ideetjes, in zeer uiteenlopende thema’s. Zo zijn er tips voor actieve uitjes, maar ook voor wellness en ontspanning. Je vindt er heel wat toffe adresjes voor een lekker hapje of verfrissend drankje op een gezellig terras. Ook ideeën om kunst te bewonderen en cultuur te beleven staan in het boek. Dit zijn niet alleen adresjes van betalende musea maar ook plaatsen waar je van openbare kunst kan genieten. En uiteraard staan in de gids ook heel wat tips voor activiteiten die leuk zijn om samen met de kids te doen.

Survivallen boven de koeien, overnachten in een vogelhuisje of de code kraken van een onderwater escaperoom, je kan het zo gek niet bedenken of het staat in 1000 dingen doen in Nederland. De originele uitjes staan netjes gerangschikt volgens provincie, zo kan je makkelijk een uitstap samenstellen met leuke dingen in de buurt. In Amsterdam bijvoorbeeld kan je een bezoek brengen aan het bijzonder streetart & graffiti museum STRAAT. Het uitzonderlijke museum is een plek waar je uren kan rondlopen en ogen tekort hebt. Of waarom breng je tijdens een uitje in Flevoland niet eens een bezoek aan het gigantische kunstwerk Exposure? Het opvallende werk kreeg van de lokale bevolking alvast de welriekende bijnaam ‘de poepende man’.

1000 dingen doen in Nederland is een leuke gids vol originele uitstappen bij onze noorderburen. De vele tips in het boek worden bovendien afgewisseld met enkele top 10-lijstjes van filmlocaties, natuurgebieden en de mooiste terrassen. Het boek is een must-have voor wie er graag eens opuit trekt in ons bovenste beste buurland.

Nooitgedachtland en 1000 dingen doen in Nederland zijn te vinden bij je vertrouwde boekhandel of bestel je eenvoudig online.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op Deugenieten.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *