Wijnroutes Nederland en België neemt je mee langs de mooiste wijnstreken van de Lage Landen

In haar nieuwe reis- en inspiratieboek ‘Wijnroutes Nederland en België’ neemt Barbara Haverkamp ons mee naar de mooiste en meest bijzondere wijngaarden en wijnmakers in België en Nederland.

Wie geniet er niet van een heerlijk glaasje wijn uit een van de bekende Franse wijnstreken. Maar de wijnbouw beperkt zich al lang niet meer enkel tot Frankrijk. Ook in heel wat andere landen weten ze hoe kwaliteitsvolle wijn te produceren. Zo zijn er de gekende wijnen uit Duitsland en Italië maar ook Argentinië en Chili zijn erg populaire landen wat betreft wijnproductie. Toch hoeven we helemaal niet zo ver te reizen om te genieten van een smaakvol glas wijn. Ook in de Lage Landen zijn er namelijk heel wat wijnmakers die erg kwalitatieve wijnen produceren.

Barbara Haverkamp is een wijnliefhebber pur sang met de nodige wijndiploma’s op zak. Ze heeft van haar hobby haar werk gemaakt door haar passie voor wijn te combineren met haar jarenlange marketingervaring. Met haar boek Wijnroutes Nederland en België wil Barbara iedereen inspireren om wijnhuizen dicht bij of juist iets verder van huis te gaan ontdekken: “Als er één ding is dat steevast terugkeert tijdens al mijn vakanties, dan is het wel wijnhuizen en wijngaarden bezoeken. Dezelfde beleving kun je nu ook dicht bij huis krijgen. Eén ding is duidelijk: wijn uit de Lage Landen zit in de lift.”

In Wijnroutes Nederland en België gaat Barbara langs bij enkele verborgen wijnpareltjes die te vinden zijn in de Lage Landen. Zo neemt ze je mee naar een wijngaard waar klassieke muziek wordt afgespeeld tussen de ranken en waar je jezelf even in een droom waant wanneer je plaatsneemt aan een met linnen gedekte tafel tussen het groen. Je neemt als lezer een kijkje in de wijngaard die gevestigd is in een nonnenklooster en brengt een bezoek aan een jonge biodynamische wijngaard. Je ontdekt ook de verrassende urban wineries midden in diverse steden. Met achtergrondinformatie over Nederlandse en Belgische wijnen, prachtige foto’s, tips en interviews met bekende wijnambassadeurs is dit het perfecte (reis)boek voor de wijnliefhebber.

Wijnroutes Nederland en België van Barbara Haverkamp is beschikbaar in de boekhandel en kan je makkelijk hier online bestellen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *