MSC World Europa wordt gedoopt in Doha, Qatar

De officiële doopceremonie van MSC World Europa, het nieuwste vlaggenschip van MSC Cruises, zal plaatsvinden op 13 november 2022 in Doha, Qatar. Het eerste baanbrekende World Class-schip van de cruisemaatschappij, verwelkomt gasten in de Golfregio in het winterseizoen 2022/2023.

De cruisedivisie van de MSC Group en Qatar Airways hebben aangekondigd dat de doopceremonie van de MSC World Europa, het baanbrekende nieuwe vlaggenschip van MSC Cruises, zal plaatsvinden op 13 november in Doha, de hoofdstad van Qatar. Het evenement markeert de officiële opening van de gloednieuwe Grand Cruise Terminal van de stad.

Pierfrancesco Vago, uitvoerend voorzitter van de cruisedivisie van de MSC Group: “We zijn ongelooflijk trots dat we in november ons meest innovatieve, futuristische en ’s werelds grootste milieugerichte cruisepassagiersschip in Doha zullen dopen. De MSC World Europa vertegenwoordigt de toekomst van het cruisen. Het is een compleet nieuw klasse dat onze gasten een onvergetelijke cruise zal bieden zoals ze die nooit eerder hebben ervaren. Het is daarom passend dat dit gedenkwaardige evenement plaatsvindt in een van de zeven nieuwe stedelijke wereldwonderen en de prachtige nieuwe Grand Cruise Terminal van de stad zal inwijden.”

De doopceremonie van het schip wordt een spectaculair evenement waar tal van sterren hun opwachting zullen maken. Het wordt opgeluisterd door een variëteit aan verbluffend live-entertainment en optredens. En uiteraard is er het traditionele moment waarop de fles wordt gebroken en het nieuwe schip wordt gedoopt, met op de achtergrond de skyline van Doha die door vuurwerk wordt verlicht.

Zijne Excellentie de heer Akbar Al Baker, voorzitter van Qatar Tourism en Chief Executive van de Qatar Airways Group, geeft het volgende commentaar: “Qatar heeft belangrijke stappen gezet om zichzelf te positioneren als een bestemming van wereldklasse voor cruisepassagiers. De doopceremonie van de MSC World Europa in Doha is een nieuwe mijlpaal in onze groei van deze belangrijke toeristische sector. Aangezien Qatar veel belang hecht aan duurzaamheid, is het passend dat we deze ceremonie voor zo’n milieugericht cruiseschip organiseren. De opening van de geavanceerde nieuwe Grand Cruise Terminal zet Qatar daarnaast stevig op de kaart voor cruiseschepen en positioneert Doha als een van de modernste havens ter wereld.”

Het speciale evenement vindt plaats in Doha’s gloednieuwe Grand Cruise Terminal, een ultramoderne faciliteit van 24.000 vierkante meter die tot wel 28.000 passagiers per dag kan verwerken en voldoende capaciteit heeft om twee megacruiseschepen per dag te verwelkomen. Cruiseschippassagiers zullen onder meer kunnen genieten van een spectaculair aquarium in de terminal en een galerie die gespecialiseerd is in islamitische kunst.     

Het schip zal op 20 december aan haar eerste reis beginnen en biedt cruises van 7 nachten aan naar Doha, Qatar, Dubai, Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island, de Verenigde Arabische Emiraten, plus Dammam in Saoedi-Arabië. Voor het komende winterseizoen zal MSC Opera ook reizen van 7 nachten in de Golfregio aanbieden naar Dubai, Abu Dhabi en Sir Bani Yas Island, plus twee bestemmingen in Oman – Muscat en Khasab.

MSC World Europa verhuist in maart 2023 naar de Middellandse Zee, waar ze cruises van 7 nachten zal aanbieden naar de Italiaanse havens van Genua, Napels en Messina, evenals Valletta in Malta, Barcelona in Spanje en Marseille in Frankrijk.

Voor meer details en boekingen kan je terecht op de website MSC Cruises.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *