Costa annuleert winterprogramma’s voor twee schepen in Europa

De Italiaanse rederij Costa Cruises heeft de Europese winterprogramma’s voor Costa Venezia en Costa Diadema geannuleerd.

Costa Cruises heeft aangekondigd dat het de winterprogramma’s voor twee van zijn schepen in Europa heeft geannuleerd: Costa Venezia en Costa Diadema.

Costa Venezia zal haar 7-daagse cruises door Turkije en Griekenland blijven uitvoeren vanuit Istanbul tot 13 november 2022 en ook de volgende 11-daagse cruise met vertrek op 20 november 2022. Alle volgende 11-daagse cruises die oorspronkelijk gepland waren vanaf 1 december 2022 tot medio april 2023 zijn geannuleerd. In een verklaring zei Costa: “Het product is het ideale aanbod voor sommige nationaliteiten die onder het huidige scenario er geen toegang toe hebben”.

Eerder dit jaar werd bekend dat Venezia volgend jaar zal overgaan naar de Carnival Cruise Line in Noord-Amerika. Het schip zal vanuit New York varen als onderdeel van Costa by Carnival.

Costa Diadema beëindigt haar huidige mediterrane seizoen op 22 november. Zoals aangekondigd is het winterseizoen van Diadema, dat loopt tot 7 april 2023, geannuleerd. Costa Diadema, die momenteel cruises uitvoert naar de fjorden in Noord-Europa, zal haar geplande schema voortzetten tot 22 november 2022 (Noord-Europa in september, Canarische Eilanden in oktober/november). Alle volgende geplande cruises van 22 november 2022 tot 7 april 2023 zijn geannuleerd.

Costa Diadema hervat haar cruiseprogramma vanaf 7 april 2023 met de reeds geplande 14-daagse cruises op de Canarische Eilanden en later 7-daagse cruises in de westelijke Middellandse Zee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *