Costa Cruises versoepelt gezondheidsprotocol

Vanaf 8 oktober kunnen volledig gevaccineerde gasten bij Costa Cruises in de Middellandse Zee, het Carïbisch gebied en de Verenigde Arabische Emiraten zonder COVID-19-test aan boord gaan.

Vanaf afgelopen voorjaar is het bij Costa Cruises al mogelijk om onbeperkt en zonder restricties te genieten van alle diensten aan boord en aan wal, zoals excursies, restaurants, bars, theaters, zwembaden en wellnessruimtes. Nu heeft de Italiaanse rederij haar COVID-19-gerelateerde gezondheidsprotocollen bijgewerkt waardoor vakanties op zee nog toegankelijker worden.

Vanaf 8 oktober treden namelijk nieuwe procedures in voege waardoor volledig gevaccineerde reizigers in de Middellandse Zee, het Caraïbisch gebied en de Verenigde Arabische Emiraten zonder bijkomende tests kunnen inschepen.

Middellandse Zee en de Caraïben

Op cruises op de Middellandse Zee (met uitzondering van Griekenland) en de Caraïben die minder dan 14 nachten duren, kunnen gasten die een volledige Covid-19-vaccinatie hebben (2 doses + booster; 1 dosis J&J + booster; 2 doses + herstel) inschepen zonder extra tests. Mensen die niet zijn ingeënt of genezen van Covid-19 (zonder 2 doses) kunnen ook met Costa naar deze bestemmingen reizen maar dienen bij het inschepen een officiële verklaring te tonen van het negatieve resultaat van een antigeentest (of ook RT- Moleculaire PCR-swab) uitgevoerd binnen 48 uur voor inscheping.

Alle cruises die Griekenland aandoen blijven alleen beschikbaar voor volledig gevaccineerde, gedeeltelijk gevaccineerde en herstelde gasten (2 doses + booster; J&J + booster; 2 doses + herstel; 1 dosis + herstel; alleen herstel), die een antigeentest hebben ondergaan met een negatief resultaat binnen 48 uur voor inscheping.

Voor cruises die Marokko bezoeken moeten gasten zonder volledige vaccinatie 48 uur voor aankomst in het land een extra moleculaire RT-PCR-test ondergaan aan boord. Wat betreft Caribische cruises, is het aan wal gaan van niet-gevaccineerde gasten in Barbados, St. Vincent en St. Maarten alleen toegestaan ​​met een negatief resultaat van een antigeentest die 24 of 48 uur voor aankomst is uitgevoerd. Deze tests, evenals de tests die zijn gepland voordat ze Marokko binnenkomen, kunnen tegen een speciale prijs aan boord van Costa-schepen worden gedaan.

Verenigde Arabische Emiraten

Cruises in de VAE, Oman en Qatar zijn momenteel alleen beschikbaar voor volledig gevaccineerde gasten (2 doses + booster; 1 dosis J&J + booster; 2 doses + herstel). Gasten moeten geen test voorleggen bij het inschepen.

Cruises rond de wereld en trans-Atlantische reizen

Voor reizen rond de wereld en trans-Atlatische cruises, en over het algemeen alle cruises langer dan 14 nachten, moeten alle gasten volledig zijn gevaccineerd en een antigeentest ondergaan met een negatief resultaat (binnen 48 uur voor inscheping). Bovendien is het dragen van een mondmasker in de openbare ruimtes aan boord de eerste 7 dagen van de cruise verplicht. Op andere bestemmingen (mediterraan, Caribisch gebied, VAE) wordt het gebruik van een masker aanbevolen. Op alle genoemde bestemmingen geldt, indien van toepassing, de volledige vaccinatievereiste alleen voor gasten van 12 jaar en ouder (behalve op cruises rond de wereld trans-Atlantische cruises, vanaf 18 jaar) en de swab-vereiste vanaf 5 jaar en ouder.

Lees ook: Culinair genieten op sterrenniveau aan boord van Costa Cruises

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *