3 x niet te missen bij een winters bezoek aan Kroatië

Hoewel je Kroatië waarschijnlijk vooral associeert met zon en zee, heeft de Adriatische parel nog een heel andere kant die je misschien nog niet kent: het Kroatische winterwonderland.

Tijdens de wintermaanden trakteert Kroatië je op sprookjesachtige festiviteiten, gezellige straatjes en winterse natuurtaferelen. Benieuwd wat je zeker niet mag missen? Lees dan verder en ontdek de mooiste natuur, leukste events en de ideale plekjes om lekker op te warmen.

Winterse kunst in de natuur

Het ijs en de sneeuw zorgen ervoor dat prachtige Kroatische natuur in een echt kunstwerk verandert. Zo zijn de rivieren van de Plitvicemeren dan bevroren wat hen een magische aanblik geeft, alsof je zo het decor van Frozen in bent gelopen. Een van de mooiste uitzichten heb je dan weer vanaf de Zavižan op 1594 meter hoogte, gelegen in de bergachtige regio Lika. In deze omgeving kun je terecht voor tal van winterse activiteiten, van skiën tot sneeuwschoenwandelen. In dezelfde regio vind je in Brinje het kasteel van Sokolac, wat rechtstreeks uit een sprookje lijkt te komen, zeker als het bedekt is met een laagje sneeuw. 

Verwarmend carnaval in Rijeka

Zin in een hartverwarmend feestje? Zorg dan dat je tussen 17 januari en 22 februari in Rijeka bent voor de jaarlijkse carnavalviering. Deze periode staat ook wel bekend als het vijfde seizoen van de stad en zit tjokvol met vrolijkheid, kleur en verklede, feestvierende mensen. Het carnaval in Rijeka is niet alleen een van de bekendste in Europa, maar ook een van de vrolijkste vieringen ter wereld! De festiviteiten kennen een lange geschiedenis en veel tradities worden nog ieder jaar in ere gehouden. Het hoogtepunt van het carnaval is de jaarlijkse carnavalsoptocht, die plaatsvindt op de zondag voor Aswoensdag, dit keer op 19 februari.

Milde temperaturen aan de kust

Ook voor wie de kou niet op prijs stelt, is Kroatië een heel fijne winterbestemming. Het Mediterrane klimaat zorgt ervoor dat de temperatuur aan de kust en op de eilanden aangenaam blijft. En op het strand, in de zilte zeelucht en in de fotogenieke kuststadjes is het natuurlijk het hele jaar door lekker toeven. Geniet er overdag van het zachte winterzonnetje en maak ‘s avonds kennis met alle lokale lekkernijen uit de Kroatische keuken in de gezellig verlichte steden.

Lees ook: 5 tips voor de ideale stedentrip naar San Antonio

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *