Opleiding tot behandelaar bagage en luchtvracht op Brussels Airport

Op Brussels Airport worden de komende maanden 100 Brusselse werkzoekenden klaargestoomd voor een job als behandelaar bagage en luchtvracht. Tijdens een opleiding van 3 weken in de Aviato Academy Talent Hub op Brussels Airport leren ze alle kneepjes van het vak, met de belofte van een job bij afhandelaar Alyzia.

vliegtuig luchthaven

Aviato, Aviato Academy, VDAB, Actiris, Bruxelles Formation en de afhandelingsbedrijven op Brussels Airport beslisten in september 2022 om de krachten te bundelen en samen het opleidingstraject behandelaar bagage en luchtvracht” te lanceren. Deze opleiding is op maat gemaakt voor toekomstige afhandelaars die zorgen voor het veilig laden en lossen van vliegtuigen. Deze 15-daagse opleiding tot behandelaar omvat de nodige theorie op vlak van veiligheid en voorschriften, maar ook praktijkoefeningen, om meteen de theorie in praktijk om te zetten en de operaties van dichtbij te zien. De opleiding wordt aangeboden door Aviato Academy in haar Talent Hub op Brussels Airport. Ervaren trainers brengen met veel passie de leerstof over bij de kandidaten en gaan met hen ook in de praktijk en op tarmac aan de slag. Specifiek aan dit traject is dat de kandidaten die de opleiding met succes afronden zowel aan de passagiers- als aan de cargokant van de luchthaven mogen werken.

“Brussels Airport is voortdurend op zoek naar nieuw talent, vooral ook voor bagage- en grondafhandeling”, zegt Arnaud Feist, voorzitter van de raad van bestuur van Aviato. “Met de zomer in aantocht wil Brussels Airport voorbereid zijn om een toenemend aantal passagiers te verwelkomen. Het is ontzettend belangrijk om vandaag diegenen op te leiden die tijdens die drukke periode op het terrein zullen staan, en ook om toekomstige kandidaten aan te trekken en te motiveren. En dat is wat we met deze opleiding doen, met de aanwervingsbelofte bieden de partners een verbintenis op lange termijn voor alle kandidaten die de opleiding met succes afronden.”

100 kandidaten worden opgeleid tegen zomer 2023

Tegen de zomervakantie willen Aviato en haar partners 100 Brusselse kandidaten opleiden. Er zijn momenteel al 9 opleidingssessies gepland met bij elke sessie gemiddeld 10 ingeschreven kandidaten. Met het zeer hoge slaagpercentage van de opleiding zijn de partners ervan overtuigd dat Alyzia zo voldoende mensen aan boord zal hebben om de drukke zomerperiode op Brussels Airport tegemoet te gaan.

Lees ook: Vlamingen en hun vakantieplannen voor 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *