5 leuke manieren om Aruba als een local te beleven

Sinds de uitbraak van de pandemie is de manier waarop we een land ontdekken danig veranderd. We zoeken vaker de natuur op en blijven weg van drukke plaatsen. Kleinschalige en duurzame belevenissen met het reisgezelschap genieten de voorkeur. Daarnaast durven we meer en meer af te wijken van de gebaande paden. Wij zetten alvast 5 leuke manieren om Aruba als een local te beleven op een rij.

Nu we eindelijk weer zonder grenzen de wereld kunnen verkennen doen we dat met z’n allen op een andere manier. Vaak trekken we weg van de massa en gaan we op zoek naar kleinschalige, duurzame ervaringen. Op Aruba hebben ze die boodschap begrepen en introduceerden ze de signature experiences, ervaringen waarbij mensen het eiland als een echte local beleven. Van kleine, betekenisvolle tours op onontgonnen terrein tot luxe picknicks op een idyllische plek. Wij zetten hieronder 5 niet te missen signature experiences voor je op een rij.  

Salty Hikes 

Van hiken bij zonsopgang met het eigen gezelschap tot kleinschalige hikes in groep met een lokale gids, wie met Salty Hikes op pad gaat, ontdekt spectaculaire natuurgebieden en verborgen pareltjes. Elke tour start in San Nicolas, waarna iedereen een korte rit naar Seroe Colorado maakt. Vanaf hier begint de tour en start je met wandelen. Je passeert onder andere de Amazing High View Point, de verborgen natural bridge en vulkanische rotsformaties in het uiterste zuiden van het eiland. Vergeet vooral je camera niet mee te nemen om de adembenemende natuur vast te leggen.  

Fins & Feet Nature Tours 

Wil jij op verantwoorde wijze de bijzondere natuur op Aruba verkennen en doe je dat het liefst zowel op als onder water? Dan is een tour met Fins & Feet Nature Tours een regelrechte must. Fins & Feet is een kleinschalige, lokale, ecovriendelijke touroperator met zowel wandel als snorkelexcursies. Fins & Feet laat naar eigen zeggen de mooiste natuurlijke plekken op het eiland zien en zorgt tegelijkertijd voor een geringe impact op de omgeving. Zo bieden ze geen excursies aan met gemotoriseerde voertuigen, beperken ze afval en het gebruik van plastic tot een minimum, bereiden ze al het eten vers én krijgt elke deelnemer een geïsoleerde roestvrijstalen drinkfles aangeboden! Daarnaast geeft Fins & Feet elke deelnemer een natuurlijke, minerale zonnebrand die niet schadelijk is voor het koraal om tijdens het snorkelen te gebruiken.  

Picnic Aruba 

Wil jij jouw geliefde op bijzondere wijze ten huwelijk vragen? Je verjaardag op het strand vieren of gewoonweg genieten van het luxe eilandleven op blote voeten? Aruba’s officiële picknickorganisatie Picnic Aruba biedt luxe picknicks aan waarbij je zowel de grote als kleine momenten in het leven optimaal viert. Picnic Aruba heeft de klassieke picknick in een modern jasje gestoken met een vleugje island chic, zonder in te boeten op het nostalgische karakter van een traditionele picknick. Dus vergeet niet, terwijl je luxe hapjes en drankjes op het strand verorbert, om de door hen geleverde polaroidcamera te gebruiken om alle magische momenten vast te leggen.   

Aruba Mural Tours  

Met ruim vijftig verschillende muurschilderingen in het centrum van Aruba’s op één na grootste stad San Nicolas, is het genieten en (foto’s) schieten geblazen. Boeiende thema’s, Instagramwaardige achtergronden, je vindt het in een stad die enkele jaren geleden nog nauwelijks op de kaart stond, maar nu door Forbes magazine is uitgeroepen tot street art capital of the Caribbean. Wie naar San Nicolas gaat kan bij het bezoekerscentrum een speciale street art kaart met route halen, maar wie de verhalen achter de muurschilderingen wil ontrafelen boekt een speciale tour met Aruba Mural Tours.  

Kunstzinnige workshop met kunstenares Elisa Lejuez  

Elisa Lejuez-Peters is een op Aruba woonachtige Nederlandse kunstenares. Na haar kunstopleiding heeft ze zich ontwikkeld tot textielontwerper en werkte ze voor diverse textielbedrijven. Elisa maakt gebruik van technieken zoals polymeer en zeefdruk om unieke en kenmerkende kunstwerken te creëren die inmiddels overal op Aruba en ver daarbuiten te zien zijn. Wil je deze technieken ook leren toepassen bij het maken van je eigen kunstwerk? Je kan je creativiteit de vrije loop laten tijdens een (groeps)workshop bij Elisa.

Lees ook: De hipste roadtripbestemmingen voor 2023

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *