Holland America Line viert 150ste verjaardag in Rotterdam

Holland America Line heeft in het bijzijn van HKH Prinses Margriet haar 150ste verjaardag gevierd. Naar aanleiding van het jubileum werden in Rotterdam, aan boord van de schepen van Holland America Line en in Hotel New York, het voormalige hoofdkantoor van de rederij, tal van feestelijkheden georganiseerd.

De aankomst van Rotterdam, het vlaggenschip van Holland America Line, op 18 april 2023 in de haven van Rotterdam, vormde het startschot voor een dag vol feestelijkheden ter ere van de 150ste verjaardag van de rederij.

De feestelijke ceremonie vond plaats in Hotel New York, van 1901 tot 1977 het oorspronkelijke hoofdkantoor van de cruisemaatschappij. President Gus Antorcha van Holland America Line werd tijdens deze jubileum-ceremonie vergezeld door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, de burgemeester van Rotterdam, Ahmed Aboutaleb, en nazaten van de oorspronkelijke oprichters van Holland America Line.

“De viering van 150 jaar gaat over meer dan onze geschiedenis alleen, het gaat ook over hoe we voortbouwen op deze prachtige erfenis en over hoe we ook de komende 150 jaar relevant blijven”, aldus Antorcha. “Vanaf die allereerste begindagen hebben we onze reputatie opgebouwd op basis van de zorg en aandacht die we gaven aan iedereen die bij ons aan boord stapte. En door de decennia heen, of die persoon nu een immigrant was, een titaan van de industrie, een soldaat of een vakantieganger, elk van hen werd behandeld alsof ze een gast in ons eigen huis waren. Hier staan we als cruisemaatschappij nog steeds voor.”

“De geschiedenis is samengesteld uit miljoenen verhalen en in elk van die verhalen staat een persoon centraal”, vervolgde Antorcha. “Ik ben er zeker van dat er nog veel hoofdstukken geschreven gaan worden. En ik hoop dat de generaties die ons opvolgen de komende decennia samenkomen op deze plek in Hotel New York om ze te delen.”

In een ruimte die in de vroege jaren 1900 dienstdeed als bagagekamer voor immigranten, onthulde Holland America Line een herdenkingsbel ter ere van het 150-jarig jubileum. Deze zal permanent in Hotel New York tentoon worden gesteld. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet doopte de bel met champagne, een traditie die gewoonlijk alleen wordt gereserveerd voor de doop van een nieuw schip.

holland america line 150 anniversary

“Aan de bouwers, architecten, visionairs en ontdekkingsreizigers die ons tot vandaag hebben gebracht. Aan onze generaties bemanning die onze gasten van kust tot kust hebben vervoerd. En vooral aan alle passagiers en gasten die ons op hun reis hebben vertrouwd. Proost op 150 jaar en dat er nog vele zullen volgen”, – Gus Antorcha.

Holland America Line werkte nauw samen met PostNL om ter ere van het 150ste jubileum een postzegel van goud te ontwerpen. Deze postzegel werd tijdens de ceremonie onthuld door Bob van Ierland, Managing Director PostNL Nederland. De postzegel, ontworpen door Frank Janse, toont een illustratie van twee iconische schepen uit de lange geschiedenis van het bedrijf: Rotterdam VII, het nieuwste schip van Holland America Line, en Rotterdam I, het eerste schip. De postzegel is voor verzamelaars in beperkte oplage online te koop.

Daarnaast presenteerden familieleden van één van de oorspronkelijke oprichters van Holland America Line het eerste originele bedrijfsaandeel. Dit zal worden bewaard als onderdeel van een bijzondere collectie in het Stadsarchief Rotterdam.

Na een galadiner aan boord van Rotterdam VII nodigde Antorcha de gasten uit voor een feest rond de Lido Pool, waar hij samen met scheepskapitein Bas van Dreumel en Mai Elmar, uitvoerend directeur van Cruise Port Rotterdam en madrina van het schip Rotterdam, proostte op het jubileum van Holland America Line.

Meer foto’s van deze historische viering kan je terugvinden op Instagram @cruisetotravel.

Contacteer ons voor meer informatie over de vaarroutes en om je cruise te boeken met Holland America Line.

Lees ook: Wat is het beste tijdstip om een cruise te boeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *