Marcel von Rotz: “Onze luxe schepen kunnen concurreren met de meest luxueuze hotels aan land”

Recent waren we te gast in restaurant Dôme in Antwerpen waar Marcel von Rotz, Senior Sales Manager Northern Europe, Benelux & Afrika, meer uitleg verschafte over de filosofie van de rederij. Daarnaast gaf hij toelichting bij de nieuwste ontwikkelingen en een vooruitzicht voor het komende seizoen bij Regent Seven Seas Cruises.

Regent Seven Seas Cruises is de meest luxueuze cruiserederij ter wereld. De rederij biedt een luxe cruise ervaring op een ‘down to earth’, informele manier. Een cruise aan boord van Regent Seven Seas is dan ook een prettige en comfortable manier om de wereld te ontdekken.

Regent onderscheidt zich van andere luxe rederijen door middel van vijf pijlers: immersieve exploratie, gepersonaliseerde service, gastronomische perfectie, ongeëvenaarde ruimte en all-in luxe.

Immersieve exploratie

Marcel von Rotz: “De excursies bij Regent Seven Seas Cruises zijn geen verdienmodel maar een verlengstuk van de ervaring aan boord.” De rederij biedt dan ook meer aan dan enkel citytours. Zo hebben gasten de keuze uit culturele tours, Wellness-tours en Eco Connect-tours. Daarnaast zijn er nog Behind the Design-tours waarbij bijzondere bouwwerken zoals bijvoorbeeld een unieke brug, een waterkrachtcentrale of zelfs de Boeing-fabriek in Seattle bezocht worden. Tijdens Go Local-tours maken gasten van dichtbij kennis met de lokale bevolking en krijgen ze een beter inzicht in hun tradities en leefomgeving. Tijdens Gourmet Explorer-tours tenslotte maken de gasten kennis met lokale producten en zijn er onder meer wijndegustaties. De tours vinden plaats in kleine groepen van maximaal 30 gasten. Wereldwijd biedt de rederij zo’n 5.000 verschillende tours aan waarvan er 3.500 in de cruiseprijs zijn inbegrepen.

Excursies bij Regent Seven Seas Cruises zijn geen verdienmodel maar een verlengstuk van de ervaring aan boord – Marcel von Rotz

Het totale aanbod gaat verder dan de excursies die de rederij zelf aanbiedt. Zo wordt de luxe ervaring aan boord vaak verdergezet door combinaties met unieke landarrangementen. De arrangementen duren 3 tot 5 dagen en omvatten bijvoorbeeld treinreizen met de Rocky Mountaineer in Alaska, de Orient Express in Europa en Rovos Rail in zuidelijk Afrika. Daarnaast kunnen reizen in Zuid-Afrika gecombineerd worden met een verblijf in het Phinda Private Game Reserve in KwaZoeloe-Natal, Zuid-Amerika-cruises met een bezoek aan de Iguazu Falls en Azië-cruises met een bezoek aan Angkor Wat.

Marcel von Rotz: “Bij heel veel mensen staat een bezoek aan Angkor Wat op de bucketlist. Wat is er mooier dan een cruise vanuit Singapore maken en daarvoor een aantal dagen in Angkor Wat verblijven?”

oceania cruises vista banner

Recent introduceerde Regent Seven Seas Cruises de Iconic Explorations. Deze unieke collectie cruises laat reizigers toe hun cruise-ervaring uit te breiden met een gratis reis van 3 nachten, pre- of post-cruise landinwaarts, op geselecteerde Europa- en Alaskareizen in 2024.

Gepersonaliseerde service

Als toonaangevende luxe rederij gaat Regent Seven Seas Cruises er prat op een luxe product te leveren dat andere cruisemaatschappijen en de landresorts overtreft.

“De service op een cruiseschip is überhaupt speciaal en over het algemeen veel persoonlijker dan in soortgelijke landhotels. Bij Regent trekken we het niveau van service nog verder door, dat heeft onder meer te maken met het aantal personeelsleden dat wij aan boord hebben. Bij de grote rederijen zijn er over het algemeen twee personeelsleden voor vijf gasten, bij ons is dat twee op drie gasten. Dat houdt in dat er altijd personeel is en dat ze ook de tijd hebben om een gesprek aan te gaan en echt goed voor onze gasten te zorgen,” zegt von Rotz. “We hebben heel veel bijzondere en fascinerende bemanningsleden. Ik zeg altijd: dit is het soort mensen dat je in je koffer mee naar huis wil nemen als je cruise is afgelopen.”

Gastronomische perfectie

Aan boord van Regent Seven Seas Cruises zijn alle specialiteitenrestaurants bij de prijs inbegrepen. Zo kan je culinair genieten in het steakhouse Prime 7, het Franse restaurant Chartreuse, het Italiaanse Sette Mari, het pan-Aziatische Pacific Rim en het hoofdrestaurant Compass Rose. “Eigenlijk is het hoofdrestaurant bij ons een groot specialiteitenrestaurant. Het unieke is dat je een deel van het menu volledig kan personaliseren. Je kiest het vlees of de vis, de saus en de bijgerechten. Het menu wordt volledig à la carte geserveerd.” Een voordeel hiervan is dat gasten die een reis van twee tot vier weken of langer maken toch elke dag iets anders kunnen eten. Het menu kan bovendien ook gang per gang in de suite of op het balkon worden geserveerd.

“Daarnaast hebben we met de Culinary Arts Kitchen mogelijkheden tot culinaire interactie. Het Culinary Arts Kitchen is niet zomaar een showkeuken maar een keuken waar de gepassioneerde chefs samen met de gasten gerechten klaarmaken. En dat doen ze ook in combinatie met excursies. Dat is echt superleuk!” Na een introductie in de kookstudio geeft de chef iedereen een opdracht. Vervolgens gaan ze naar de markt waar elke deelnemer verantwoordelijk is voor bepaalde ingrediënten die ze achteraf bereiden met een lekker glas wijn erbij. Zo biedt Regent ook culinaire tours aan met als nieuw thema ‘Where the Chef eats’. Tijdens deze excursie gaan de gasten samen met de chef-kok naar zijn favoriete restaurants op de bestemming. Recent heeft de rederij 128 nieuwe culinaire tours gelanceerd. Naast de culinaire tours biedt de rederij ook Spotlights Voyages met wijnhuizen of -experten aan. We zijn continu bezig om dit concept verder te ontwikkelen,” vertelt Marcel von Rotz.

Luxueuze, ongeëvenaarde ruimte

Een andere pijler is de ruimte aan boord. De luxe schepen van Regent Seven Seas Cruises zijn middelgroot. Waar andere rederijen op gelijkaardige schepen tot 2.500 passagiers accommoderen, gaat Regent niet verder dan 750 gasten. Dit houdt in dat je als gast geniet van alle faciliteiten van een groot schip, maar nooit in de rij hoeft te staan.

Er is meer dan voldoende ruimte aan boord. Zo zijn niet alleen de lounges ruim maar ook aan het zwembad zijn er meer dan voldoende ligbedden. “En dat geldt ook voor onze suites. Deze beginnen aan 28 m² en dat loopt op tot 413 m². Dat lijkt een beetje ‘over the top’, maar onze luxe schepen moeten kunnen concurreren met de meest luxueuze hotels aan land. De grootste suite kost 10.000 euro per nacht, dat is veel geld maar als je kijkt wat er allemaal in dat bedrag zit, merk je dat je veel meer waar voor je geld krijgt dan in een hotel aan land.” De topsuite bij Regent Seven Seas heeft bijvoorbeeld een eigen privérestaurant voor maximaal 14 personen en een eigen spa met stoomruimte, sauna en inbegrepen behandelingen. De gasten slapen in een Hästens-bed dat 200.000 dollar kost en hebben in elke haven een privéwagen met chauffeur ter beschikking. Het is dan ook zoeken op welke afvaart de Regent Suite nog vrij is.

Meer dan all-inclusive

De prijs-kwaliteitverhouding wordt ook weerspiegeld in de all-inclusive die Regent aanbiedt. Marcel von Rotz noemt het zelf ‘beyond all inclusive’. Vluchten en transfers kunnen optioneel bijgeboekt worden. Hiermee geeft de rederij gasten de mogelijkheid om naar eigen behoefte hun transport te regelen en bijvoorbeeld met gespaarde air miles te betalen. Als de vluchten via de rederij geboekt worden zijn ook alle transfers inbegrepen.

Bij Regent zijn alle restaurants, roomservice en alle dranken inbegrepen. Dat gaat van champagne tot goede wijnen en premium cocktails tot specialiteitenkoffies. Zo kunnen gasten 2, 3 of zelfs 4 excursies doen als het schip overnacht in de haven. Internet, waarvoor de rederij vanaf november een partnership aangaat met Starlink, is ook inbegrepen. Vanaf de Concierge Suites is een hotelnacht vóór het inschepen inbegrepen. Ook de fooien en de valet laundry zijn inbegrepen. Dankzij de valet laundry worden je kleren gewassen, geperst en opgevouwen en kunnen ze zo weer je koffer in. Het enige waar je als gast moet voor bijbetalen zijn de meest exclusieve excursies, speciale drankenlabels en spabehandelingen. “Aan boord creëren we een sfeer waarbij we niet continu bezig zijn de mensen te verleiden om hun portefeuille te openen. Je hoeft bij ons niets extra uit te geven,” besluit von Rotz.

Seven Seas Grandeur

Eind dit jaar zal de vloot van Regent Seven Seas Cruises bestaan uit zes schepen voor 500 tot 750 gasten. Het nieuwste schip Seven Seas Grandeur verlaat in november de scheepswerf en wordt op 10 december in Miami gedoopt. Von Rotz: “Met Grandeur gaan we eigenlijk een beetje terug naar het verleden en brengen we een stuk nostalgie, maar wel met hedendaags comfort.” Het schip wordt dan ook omschreven als ‘The Heritage of Perfection’. “Het hoofdrestaurant Compass Rose wordt gebaseerd op natuurlijke vormen en doet met haar design een beetje denken aan de Sagrada Familia in Barcelona. Met Chartreuse, het Frans restaurant gaan we terug in de tijd naar het Parijs van de jaren ’20 en de art-decoperiode. Het steakhouse verwijst naar New York en de ‘early days of travel’ dankzij een volledige wand met frontjes van oude reiskoffers.”

Alle schepen van Regent Seven Seas Cruises hebben een uitgebreide kunstcollectie ter waarde van enkele miljoenen dollars aan boord. “Op Explorer en Splendor hadden we al aansprekende kunst van onder meer Picasso, Chagal en Miro. En ook Grandeur zal een unieke kunstcollectie aan boord hebben. Vorig jaar reeds hebben we een eerste uitzonderlijk kunstwerk voor Grandeur bekendgemaakt. Het betreft een kunstwerk van Fabergé waarmee Regent heel veel raakvlakken heeft zoals oog voor detail en perfectie. Fabergé creëert een speciaal ei dat een vaste plek krijgt in het atrium.” Sarah Fabergé, de achterkleindochter van oprichter Peter Carl Fabergé wordt de meter van het nieuwe vlaggenschip van Regent. Sarah Fabergé zal tijdens de doopplechtigheid in Miami speciaal ontworpen juwelen dragen die naderhand geveild zullen worden en waarbij de opbrengsten geschonken worden aan de Gemfields Foundation. Deze stichting zet zich in voor armoedebestrijding en natuurbehoud in Afrika ten zuiden van de Sahara in onder meer Madagaskar en Mozambique, bestemmingen die ook door Regent Seven Seas bezocht worden.

Contacteer ons voor meer informatie over de all-inclusive luxe beleving en om je cruise te boeken bij Regent Seven Seas Cruises.

Lees ook: Oceania Cruises stelt nieuwe collectie verleidelijke mediterrane luxe reizen voor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *