Holland America Line voltooit installatie van walstroomaansluitingen op de hele vloot 

Met de voltooiing van de walstroominstallatie op het cruiseschip Volendam is de gehele vloot van Holland America Line gereed voor het gebruik van walstroom. De cruisemaatschappij voltooide de installatie op Volendam in Vancouver, British Columbia en werd op 27 september voor de eerste volledige dag aangesloten op de walstroominstallatie van de haven.

Holland America Line begon in 2006 met het ombouwen van haar schepen voor aansluiting op walstroom en startte met haar vier Vista Class schepen; haar Pinnacle Class schepen (Koningsdam, Nieuw Statendam en Rotterdam) werden allemaal gebouwd met walstroom systemen en de Signature Class schepen (Eurodam en Nieuw Amsterdam) werden gelanceerd met een gedeeltelijke installatie die sindsdien is voltooid.

Als onderdeel van haar duurzaamheidsinitiatieven maakt Holland America Line gebruik van walstroom, ook wel ’cold ironing’ genoemd, om de uitstoot en het geluid in de haven te verminderen. Walstroom werkt door het schip aan te sluiten op een stroombron aan de kade, de stroombron stelt het schip vervolgens in staat om alle elektrische apparatuur aan boord te laten werken zonder de scheepsmotoren te gebruiken. Holland America Line kan verbinding maken met walstroom in meer dan 18 havens wereldwijd. Op dit moment bouwen meer dan 25 andere havens actief walstroomvoorzieningen of onderzoeken zij de mogelijkheid hiertoe.

“Bij Holland America Line strekt onze reputatie van uitzonderlijke zorg aan boord zich uit tot zorg voor de planeet. Dat onze hele vloot in staat is om op walstroom aan te sluiten is een geweldige mijlpaal in onze duurzaamheidsinspanningen,” zegt Gus Antorcha, president van Holland America Line. “We hebben ons gecommitteerd aan het verminderen van onze CO2-uitstoot intensiteit met 20% in 2030 ten opzichte van onze basislijn in 2019, en we zijn op weg om dat doel te bereiken door middel van een verscheidenheid aan initiatieven, waaronder walstroom. “We kijken er naar uit dat steeds meer havens over de wereld in de toekomst gebruik gaan maken van walstroomvoorzieningen en zijn bereid om met hen samen te werken voor wat betreft de aansluiting.”

Havens die schepen van Holland America Line voorzien van walstroom zijn Juneau, Alaska; New York; San Francisco en San Diego, Californië; Seattle, Washington; Halifax, Montreal en Vancouver, Canada; Bergen, Ålesund en Kristiansand, Noorwegen; Kiel, Duitsland; en Shanghai en Xiamen, China. In 2024 zal de haven van Rotterdam naar verwachting klaar zijn voor walstroom, waardoor schepen van Holland America Line in nog een voor de rederij belangrijke grote haven, aangesloten kunnen worden.

Afvalvermindering en recycling

Naast walstroom toont Holland America Line haar toewijding aan verantwoorde milieupraktijken door middel van een uitgebreid vloot-breed programma dat de nadruk legt op afvalvermindering en recycling, naleving van alle internationale milieurichtlijnen en voortstuwings-technologie met een lagere uitstoot.

Holland America Line is begonnen om aan boord niet-essentiële items voor eenmalig gebruik aanzienlijk te verminderen. Plastics voor eenmalig gebruik zijn niet toegestaan aan boord. Het bedrijf gebruikt geen plastic frisdrank- of waterflessen, roerstaafjes, rietjes en zakjes meer en ook geen voedselverpakkingen voor eenmalig gebruik zoals ketchup, mosterd en zout. De keuze ligt nu op recyclebare glazen en aluminium verpakkingen voor water en frisdrank. Plastic rietjes zijn vervangen door biologisch afbreekbare rietjes en plastic bekers voor warme en koude dranken zijn vervangen door plantaardige of papieren opties.

holland america line hal alaska banner

“We hebben onze wijzigingen in verpakkingen op een weldoordachte manier doorgevoerd om ervoor te zorgen dat we zowel onze voetafdruk kunnen verkleinen als onze uitstekende gastervaring kunnen behouden,” zegt Antorcha.

Om voedselverspilling en -afval te verminderen, heeft Holland America Line biodigesters geïnstalleerd die zuurstof, water en micro-organismen gebruiken om niet opgegeten voedsel af te breken en vloeibaar te maken, zodat het op duurzame wijze kan worden teruggegeven aan de natuur. Dit proces helpt de uitstoot van methaan en kooldioxide te verminderen die ontstaat door de natuurlijke voedselafbraakprocessen in de oceaan. Dehydrateren van voedselafval is een alternatieve methode voor het verwerken van voedselafval dat het afvalvolume met ongeveer 90% kan verminderen. Tegen het einde van 2023 zullen er op de hele vloot van Holland America Line dehydrators zijn geïnstalleerd om het totale volume organisch afval te verminderen.

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise met Holland America Line te boeken.

Lees ook: Haven van Kiel huldigt nieuwe walstroominstallatie in

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *