Brussels Airport biedt 135 rechtstreekse bestemmingen aan tijdens winterseizoen

Tijdens het winterseizoen op Brussels Airport hebben passagiers dit jaar de keuze uit 135 rechtstreekse bestemmingen. Naast de typische wintersportbestemmingen en verschillende routes, onder meer naar Egypte, komen er ook twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen bij.

brussels airport

Tijdens het winterseizoen bieden 54 luchtvaartmaatschappijen 135 bestemmingen aan van op Brussels Airport. Daarbij zijn er ook twee nieuwe luchtvaartmaatschappijen die deze winter hun activiteiten opstarten. Royal Jordanian biedt drie wekelijke vluchten aan naar Amman, en flynas zal in december voor het eerst vliegen naar Jeddah in Saudi-Arabië, ook met drie vluchten per week.

Het intercontinentale netwerk wordt verder versterkt met hogere frequenties. Qatar Airways breidt de frequentie naar Doha uit van 7x naar 10x per week, en Etihad Airways verhoogt zijn vertrekken naar Abu Dhabi van 5x naar 7x per week. Brussels Airlines gaat deze winter opnieuw ook meer vliegen op West-Afrika. Hainan Airlines zet de deze zomer gelanceerde vluchten naar Shenzhen verder.

TUI fly heeft het aantal bestemmingen en vluchten op Noord-Afrika deze zomer al fors uitgebreid en voegt daar deze winter ook nog eens Algiers en Tunis aan toe. Dit betekent dat TUI maar liefst 10 bestemmingen aanbiedt in Marokko, 5 in Algerije en 3 in Tunesië. Ook voor de wintersportliefhebbers zal er vanaf december weer volop keus zijn met vluchten naar Innsbruck en Salzburg in Oostenrijk, en Kittila en Kuusamo in Finland.

Voor wie op zoek gaat naar de winterzon is er een groeiend aanbod naar Egypte, met maar liefst 5 bestemmingen: Cairo, Hurghada, Marsa Alam, Sharm-El-Sheikh en Luxor, en naar de Kaapverdische Eilanden. Ook Banjul in Gambia is opnieuw een populaire winterbestemming, net als de gebruikelijke zonnigere bestemmingen zoals de Canarische Eilanden, met een keuze uit Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura en Lanzarote. TUI fly vliegt deze winter ook weer naar de Dominicaanse Republiek, Cuba en Mexico.

Andere luchtvaartmaatschappijen die deze winter het aantal vluchten gevoelig uitbreiden zijn onder andere Transavia, Swiss, SAS, Vueling , SunExpress en Brussels Airlines.

Herfstvakantie van start met aandacht voor Belgian Treasures

Bij de start van het winterseizoen verwelkomt Brussels Airport de passagiers in een typisch Belgisch thema, namelijk de Belgian Treasures. Tot half november is de luchthaven gedecoreerd met aandacht voor Belgische specialiteiten en ambassadeurs, van Magritte en de Smurfen tot het typische lekkers zoals Belgische bieren, wafels, frietjes en chocolade. Ook de Belgische winkels, Magritte en Urban Therapy, zetten hun producten in de kijker. 

Brussels Airport raadt passagiers trouwens aan om op tijd naar de luchthaven te komen, namelijk twee uur op voorhand voor een Schengenvlucht en drie uur op voorhand voor een niet-Schengenvlucht. Daarnaast is het ook aan te raden om vooraf uw transportmiddel te kiezen (trein, bus, auto, taxi, car-sharing) en, voor wie met de auto komt, een parkeerplaats te reserveren. BRUce, de virtuele assistent van Brussels Airport, geeft via de “Volg uw vlucht”-functie ook alle updates over uw vlucht via Whatsapp of Messenger, na registratie op de website.

Lees ook: 10 redenen waarom je vliegvakantie in het water kan vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *