Brussels Airport bouwt nieuw parkeergebouw

Op Brussels Airport zijn de werken van start gegaan voor een nieuw parkeergebouw van 8 verdiepingen. Tegen eind 2025 zal dit gebouw in totaal 2700 parkeerplaatsen bieden voor het luchthavenpersoneel en voor de autoverhuurdiensten.

Met 14.000 parkeerplaatsen op Brussels Airport zou je denken altijd wel een plekje te vinden om de wagen makkelijk en veilig achter te laten wanneer je op vakantie vertrekt. Toch was er eind april, dus buiten de drukke zomermaanden wanneer de parkings sowieso propvol staan, al een groot tekort aan parkeerplaatsen. Reden hiervoor waren de vele Nederlanders die met de wagen naar de luchthaven kwamen en de vakantie in het Franstalig onderwijs.

Om bijkomende parkeergelegenheid te creëren bouwt Brussels Airport een nieuw parkeergebouw op de huidige personeelsparking P30. Het nieuwe gebouw van 8 verdiepingen zal een totale vloeroppervlakte van 90.000 m² hebben en 2700 parkeerplaatsen.

Het gebouw zal naast parkeergelegenheid voor het luchthavenpersoneel ook plaats bieden aan de autoverhuurdiensten voor de passagiers. Hierdoor zullen er in de publieke parkings meer parkeerplaatsen vrijkomen voor reizigers die met de wagen naar de luchthaven komen. Via een overdekte passerelle zal er een vlotte connectie voorzien worden met de luchthaventerminal.

Circulariteit en laadpalen

De voorbereidende werken voor dit nieuwe parkeergebouw duren nog tot het einde van het jaar. Het gaat daarbij onder meer om het opbreken van asfalt, beton, funderingen, afwatering, kabels, boordstenen, en verlichtingsmasten. De opgebroken materialen worden afgevoerd en hergebruikt. Zo zal het beton bijvoorbeeld gebroken worden op de breekinstallatie in de cargozone op de luchthaven om nadien op deze werf te worden gebruikt als opvulmateriaal.

Omdat de bestaande riolering over een lengte van 30 meter moet worden verplaatst, zal het uitgaande verkeer naar de A201 in november gedurende twee weken over 2 versmalde rijstroken moeten.

Tegen midden december zouden de voorbereidende werken rond moeten zijn, waarna de eigenlijke bouwwerken kunnen beginnen. In het nieuwe parkeergebouw worden ook in totaal 617 laadpunten voor elektrische wagens voorzien. Het parkeergebouw zal tegen eind 2025 opgeleverd worden.

Lees ook: De 10 leukste steden voor een citytrip in Kroatië

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *