Laat je betoveren door de herfst in New York City

De herfst is misschien wel een van de beste seizoenen om New York City te bezoeken. De zomerhitte verdwijnt en de parken worden het decor voor schitterende herfstwandelingen. Ga naar Prospect Park om de herfstbladeren in verschillende tinten te zien, ga eropuit met een echte local of bezoek een museum tijdens een regenachtige dag. Er zijn zoveel verschillende manieren om je te laten betoveren door de herfst in New York City.

Ervaar New York City als een echte local

Een stad als NYC ontdek en beleef je het best zoals een echte local dat zou doen. Neem daarom bijvoorbeeld deel aan een gratis tour van Big Apple Greeter voor een wandeling door de vijf stadsdelen. Lokale New Yorkers nemen je mee en laten je de verborgen kant van de stad zien. Wil je New York op een actieve manier ontdekken, duik mee de stad in met een lokale hardloopgroep. Je maakt kennis met echte New Yorkers terwijl je op een sportieve manier de verschillende stadsdelen ontdekt.

Eindeloze wandelingen in iconische parken

Een wandeling in een van de New Yorkse parken is een van de favoriete activiteiten tijdens de herfst. Het is bij uitstek de optimale manier om de verschillende herfsttinten te aanschouwen. Central Park, gelegen in het hart van Manhattan, is ongetwijfeld een van ’s werelds meest iconische parken. Wandel langs de beekjes, eiken en meidoornbomen die in de herfst vol zitten met rode bessen. Wanneer je een dag in Brooklyn bent, dan is een bezoek aan Prospect Park een must. Ga naar het Ravijn, een dichtbebost gebied in het midden van het park of beklim de heuvel achter het Audubon Center en ontdek een wilde tuin vol planten. 

De beste musea voor regenachtige dagen

De herfst kan ook regenachtige dagen met zich meebrengen, maar dat betekent niet dat je in je hotelkamer hoeft te blijven. Een regenachtige dag leent zich perfect voor een bezoek aan een museum. Voor hedendaagse kunst met diverse culturele invloeden breng je een bezoek aan het gratis The Bronx Museum of the Arts in The Bronx. Een andere aanrader is Gagosian. De galerij heeft verschillende locaties in de stad en toont kunstwerken van  enkele van ’s werelds beroemdste kunstenaars, waaronder Roy Lichtenstein. Alice Austen, een van Amerika’s eerste vrouwelijke fotografen, presenteert een tentoonstelling van haar baanbrekende historische foto’s in het Alice Austen House Museum op Staten Island. 

Bezoek een openbare bibliotheek

Boekenwurmen kunnen tijdens de frisse herfstdagen een bezoek brengen aan een openbare bibliotheek. De New York Public Library is de op een na grootste openbare bibliotheek in de Verenigde Staten en daarom ideaal om uren rond te struinen. Tip: Neem deel aan een rondleiding van één uur of 15-minuten door de beroemde Rose Main Reading Room in het Stephen A. Schwarzman-gebouw. 

Greenwich Village: een van de meest historische buurten

Er liever zelf op uit? De rondleidingen van Village Alliance bieden reizigers de vrijheid om de stad op hun eigen tempo te verkennen. De tour leidt je door Greenwich Village in Manhattan, een van de meest historische buurten in de bruisende stad. Voorheen stond deze buurt bekend als het toevluchtsoord van kunstenaars, boeren en schilders. Wandel door de straten van Greenwich Village en bekijk de culturele, eet- en winkelscènes in deze hippe  buurt. 

Zin gekregen om je te laten betoveren door de herfst in New York City? In Lonely Planet New York City vind je relevant en up-to-date advies over wat je moet gezien hebben. Daarnaast bevat de gids een pak tips waarmee je een aantal verborgen en minder bekende plekken zal ontdekken. Ga je liever met een kleinere gids op ontdekking dan is Lonely Planet Pocket New York City een prima alternatief. De New York City Marco Polo City Map zorgt er dan weer voor dat je zonder problemen je weg vindt in de puzzel van avenues en streets in New York City.

Lees ook: Zo zag je New York City nog nooit: 6 unieke manieren om The Big Apple te bekijken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *