Holland America Line voltooit de installatie van Starlink op alle schepen

Holland America Line heeft de installatie van SpaceX’s Starlink op al haar cruiseschepen voltooid. Gasten zijn lovend over de geavanceerde snelle internetverbinding in alle uithoeken van de wereld.

Cruise rederij Holland America Line heeft dit jaar een opmerkelijke stijging ervaren in de tevredenheid van gasten over internetdiensten, nu de maatschappij de installatie van SpaceX’s Starlink hogesnelheidsinternet op elk van de elf schepen in haar vloot heeft voltooid. Het laatste schip, de Nieuw Amsterdam, werd medio december tijdens een droogdok uitgerust met de technologie. Starlink is de leider op het gebied van Low Earth Orbit (LEO)-satelliettechnologie die snel internet over de hele wereld biedt.

Holland America Line installeerde Starlink-internet voor het eerst op Koningsdam in april 2023. De connectiviteit is met elke Starlink-installatie aanzienlijk verbeterd in de hele vloot. Dit is vooral merkbaar in historisch zwakke servicegebieden waar weer, topografie of haveninterferentie van invloed kunnen zijn op de bandbreedte en kwaliteit.

“De inzet van Holland America Line om gebruik te maken van de allernieuwste technologieën onderstreept onze toewijding om onze gasten en teamleden een uitzonderlijke ervaring te bieden”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “De succesvolle integratie van Starlink vertegenwoordigt een strategische stap om innovatie te omarmen en de connectiviteit en het gemak tijdens het cruisen te verbeteren.”

Gasten en teamleden van de vloot van Holland America Line merken de verbetering in de connectiviteit. Sinds de installatie van het geavanceerde hogesnelheidsinternet heeft Holland America Line hogere tevredenheidsscores gezien, samen met een grotere bandbreedte in belangrijke regio’s.

“We hebben van gasten gehoord dat het nieuwe snelle internet van Starlink beter is dan ze hadden verwacht tijdens het cruisen”, zegt Kathleen Erickson, vice-president technologie van Holland America Line. “Voor gasten die op afstand vanaf onze schepen werken, is dit een game-changer geweest. En voor teamleden die afhankelijk zijn van internet om verbonden te blijven met hun familie thuis, is dit een belangrijke verbetering.”

De upgrade naar Starlink-internet zorgt voor een betrouwbaardere verbinding onder alle weersomstandigheden en op alle locaties. Het hogesnelheidsinternet is vooral van cruciaal belang voor professionele communicatie, waardoor gasten aan boord op afstand kunnen werken in regio’s zoals Alaska, waar traditionele technologie te maken kan krijgen met interferentie van het weer en de bergen. De schepen hebben ook verbeteringen gezien in de connectiviteit in andere uitdagende gebieden, waaronder oceaanovertochten en afvaarten in de Amazone, Antarctica en Chili.

Contacteer ons voor meer informatie en om je cruise met Holland America Line te boeken.

Lees ook: 5 must-see bestemmingen in de USA voor filmliefhebbers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *