Travel Essentials: Insta360 X3 Action Cam maakt magie van de actie

Miljoenen mensen over de hele wereld beschouwen zichzelf nu als content creators, en er is geen beter apparaat voor het vastleggen van creatieve en unieke inhoud voor sociale media dan een 360-actiecamera.

Met nieuwe 1/2″ 48MP sensoren en een 2,29” touchscreen is de Insta360 X3 de krachtigste camera die je in je zak kunt dragen. Met de X3 kun je 5,7K 360 video opnemen met Actieve HDR en het Invisible Selfie Stick-effect, of 72 MP foto’s met verbluffende details. De X3 doet ook dienst als standaard actiecamera, waarbij de Single-Lens-modus is geüpgraded naar scherpe, ultrabrede 4K. Voor het bewerken van je opnamen is de Insta360-app een AI-krachtpatser met intuïtieve herkaderingstools om elke actie magisch te maken.

Maakt het onmogelijke mogelijk

De X3 transformeert de manier waarop content creators het creatieve proces benaderen. Door eerst in 360 graden te filmen en later opnieuw te framen, kan één video op eindeloos veel verschillende manieren worden bewerkt. Je kunt altijd je beste momenten vastleggen, of het nu gaat om het vangen van een grote golf op zee of het uitvoeren van een lastige trick. Gewoon vastklikken, op opnemen duwen en later inlijsten in de Insta360-app. En dankzij de 360-opname kan een 4:5 Instagram-post met één klik worden omgezet in een 9:16 TikTok-video zonder kwaliteitsverlies.

De 360-videokwaliteit van de X3 heeft ook een boost gekregen met de nieuwe Actieve HDR-modus, mogelijk gemaakt door de nieuwe 1/2″ 48MP-sensoren van de camera. Actieve HDR maakt gebruik van een innovatief algoritme om actiebeelden te stabiliseren, waardoor nevenbeelden worden geminimaliseerd en details worden onthuld die andere actiecamera’s missen in over- en onderbelichte gebieden.

Het dubbele lensontwerp van de X3 maakt ook effecten mogelijk zoals de Invisible Selfie Stick, waarbij de stick automatisch uit de beelden wordt gestikt. Hierdoor ontstaan bijna onmogelijke derdepersoons-perspectieven.

Met de nieuwe Me-modus kun je nu epische, onzichtbare selfie-opnamen maken met 60 fps zonder opnieuw te hoeven kadreren. In deze modus worden de beelden zo in beeld gebracht dat ze op jou gericht zijn, terwijl de selfiestick onzichtbaar blijft. Nooit eerder waren onzichtbare selfiestick-opnamen mogelijk zonder eerst in 360 op te nemen en later opnieuw te framen.

Verbeterde beeldkwaliteit

De nieuwe 1/2″ 48MP-sensoren van Insta360 X3 leveren grote verbeteringen in resolutie en beeldkwaliteit vergeleken met zijn voorganger.

Als je een duidelijke visie voor je inhoud hebt die slechts één gezichtspunt vereist, kan niets de Single-Lens-modus kloppen. Deze modus is nu geüpgraded naar 4K-resolutie en is perfect voor meeslepende first-person-weergaven van de actie, vooral opnamen vanaf de borst. Een nieuwe extreem brede 170° MaxView is ook beschikbaar bij 2,7K voor nog meeslependere POV’s.

De X3 levert de meeste megapixels ooit in een 360-action cam met 72 MP-foto’s voor ultragedetailleerde foto’s. Het legt ook 8K 360 timelapses vast, perfect voor zowel stadsgezichten als landschappen.

Bullet Time, het Matrix-achtige slow motion-effect dat mogelijk wordt gemaakt door de camera in een cirkel boven je hoofd te bewegen, heeft ook een boost gekregen in resolutie en framerates naar 4K 120fps en 3K 180fps.

Klaar voor actie

Tijdens alle actie zorgen de zes-assige gyroscoop en FlowState-stabilisatie van de X3 ervoor dat je video uiterst stabiel blijft. Waar andere actiecamera’s een hoek van 45° maken, houdt 360° Horizon Lock de horizon waterpas, zelfs als je de camera volledig draait.

Insta360 X3 is robuust en waterdicht tot 10 meter. Er zijn ook lensbeschermers verkrijgbaar voor makers van actiesporten die meer bescherming willen.

Zelfs als je niet weet wanneer de actie zal plaatsvinden, zal X3 deze opvangen. De nieuwe Loop Recording-modus verandert de X3 in een dashcam, waarbij continu video wordt opgenomen, maar alleen de laatste minuten worden opgeslagen volgens het door jou ingestelde interval, waardoor kostbare ruimte op de geheugenkaart wordt bespaard.

Easy to use

De Insta360 X3 behoudt dezelfde candybar-vorm als zijn voorgangers, terwijl er belangrijke upgrades zijn toegevoegd om de bediening te vergemakkelijken, vooral tijdens de actie:

  • Een 2,29-inch touchscreen van gehard glas voor intuïtieve aanpassingen van instellingen en voorbeelden.
  • Vier knoppen maken het gemakkelijk om je schot te controleren, zelfs als je handschoenen draagt.
  • Direction Focus-audio zorgt ervoor dat de audio de actie volgt, zelfs wanneer je opnieuw framet.
  • Een krachtige nieuwe batterij van 1800 mAh zorgt ervoor dat de camera tijdens de actie van stroom blijft voorzien.
Videos bewerken met de hulp van AI

De mobiele Insta360-app maakt gebruik van AI-technologie om het maken van content makkelijk en toegankelijk te maken. Hierdoor komen tools en effecten binnen handbereik van iedereen zonder jaren ervaring nodig te hebben om ze onder de knie te krijgen. In Shot Lab kunnen content creators meer dan 30 virale effecten vinden die met slechts een paar tikken kunnen worden bewerkt – van de gekke Nose-modus tot de nieuwe filmische Street Lapse tot de ronduit coole Sky Swap.

Hoe je ervoor kiest om je video opnieuw te framen, is aan jou, of je dat nu doet door je telefoon fysiek in de richting te bewegen waarin je wilt wijzen met Snap Wizard, door een doel te selecteren om te volgen met Deep Track 2.0 of door de AI de hoogtepunten voor jou te laten uitkiezen met Automatisch frame.

Foto’s kunnen ook een magische behandeling krijgen met de nieuwe Photo Animator, die een statische foto voor je animeert. Voor makers die er de voorkeur aan geven aan hun materiaal op de desktop te bewerken is Insta360 Studio beschikbaar voor nauwkeurige bediening en maximale resolutie.

Wil jij je vakantie ook op de leukste en meest coole manier vastleggen, dan is de Insta360 X3 Action Cam de travel essential die je in huis moet halen. Je kan de Insta360 X3 en allerlei accessoires makkelijk online bestellen bij onder meer amazon en bol.

Lees ook: Cruisen doe je zo! De 10 beste tips voor een geslaagde cruisevakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *