Vijf redenen waarom een cruisevakantie de ideale familievakantie is

Tijdens een vakantie op zee hoef je geen compromissen te sluiten: Voor de kinderen zijn er waterparken, ziplines, disco’s en heel veel ijs. Volwassenen kunnen volop sporten, bestemmingen ontdekken of lekker lezen aan het zwembad. Bijna alles is inbegrepen en bij sommige rederijen varen kinderen nog gratis mee ook! Nog niet overtuigd? Dit zijn de vijf beste redenen waarom een cruisevakantie de ideale familievakantie is.

cruise waterpret waterpark water
1 – WOW factor

Zwembaden zijn natuurlijk standaard, maar wat dacht je van glijbanen of zelfs surfsimulatoren op echte golven? Waan je racepiloot in een echte Grand Prix race simulator, zipline over de dekken of neem het op tegen aliens en zombies in een virtual reality game. Je kan het zo gek niet bedenken; bowlingbanen, klimwanden, ijsbanen, 4D cinema’s, kartbanen of je vindt het aan boord van cruiseschepen.

2 – Lekker eten

De flexibele dinertijden en de buffetrestaurants zijn een zegen voor families met kleine kinderen. Geen gedoe met vaste menu’s of dress codes. Los van all time kinderfavorieten zoals pizza’s en burgers is er aan boord zo’n enorme keuze dat zelfs de moeilijkste eters iets van hun gading kunnen vinden. Gratis frisdrank en veel ijs zijn de kers op de taart. Even een avondje in alles rust samen dineren? Dan eten de kinderen in een van de kidsclubs.

3 – Cruisen met leeftijdsgenoten

Cruiseschepen beschikken over faciliteiten voor kinderen van alle leeftijden. In het algemeen kunnen babies vanaf 6 maanden in de creche terecht. De clubs richten zich specifiek op kinderen in de verschillende leeftijdscategorieën zodat er altijd vriendjes te vinden zijn. Voor de oudere kinderen zijn er speciale hangouts, met een nachtclub waar alcoholvrije cocktails worden geserveerd.

4 – Land in zicht

Het grootste voordeel van cruisen is heel veel landen en plaatsen zien en maar een keer je koffer uit te hoeven pakken. Voor een gezin een grote plus en zeker bij vertrek uit eigen land is er geen relaxtere vakantie denkbaar. Als het schip overdag aanmeert bij een bestemming zijn er genoeg leuke excursies gericht op gezinnen. Denk aan actieve excursies, interactieve musea voor het hele gezin of wildparken. Zijn de kinderen nog erg klein of blijven ze liever aan boord? Ook dat kan in de kinderclub.

5 – Speciale kajuiten voor families

Aan het eind van een dag vol activiteiten en indrukken wacht de rust van de eigen hut. De familie-vriendelijke hutten hebben uitklapbare bedden voor de kinderen of connecting rooms. Nergens slaapt je kroost zo lekker als op een cruiseschip dat je naar een volgende bestemming brengt om te ontdekken.

Ben je op zoek naar nog meer tips en cruise-informatie, neem dan zeker ook een kijkje op onze Engelstalige website CruiseToTravel.com.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *