Tom Waes neemt je mee naar unieke plekken in Nederland

In Reizen Waes – Nederland trekt Tom Waes de grens over naar het meest exotische land van Europa: Nederland. Hij doorkruist ons buurland in zijn gekende stijl en houdt halt bij de meest markante plaatsen. Tijdens zijn ontdekkingstocht ontmoet hij interessante mensen met al even boeiende verhalen.

tom waes boek

Na Reizen Waes – Vlaanderen gaat Tom Waes deze keer een stapje verder. Hij steekt de grens over naar onze noorderburen om te zich daar te laten onderdompelen in de Nederlandse gezelligheid. Zoals steeds doet hij dat in zijn eigen stijl, nieuwsgierig en ongedwongen. Tijdens zijn tocht door Nederland komt hij op heel wat mooie plekken, ontmoet hij intrigerende figuren en komt hij zo heel wat straffe verhalen te weten die gebundeld staan in het boek Reizen Waes – Nederland.

Kaas, tulpen en klompen zijn vaak de eerste clichés waarmee we onze Nederlandse buren associëren. Geheel onterecht uiteraard, want Nederland heeft immers heel wat aangename maar ook uiterst verrassende plekken om te ontdekken. Dat mochten we zelf ook al ondervinden tijdens onze verschillende verblijven in onder meer Amsterdam en Den Haag.

Friese les en skûtjesilen

Op basis van suggesties van kijkers trok Tom Waes, vergezeld van zijn onbevangen televisieploeg, richting Nederland. Hij zag dat er best nog wat meer te ontdekken valt dan windmolens alleen. Zo ging Waes in de Achterhoek waterskiën achter een tractor, leerde hij Fries praten en skûtjesilen met een eeuwenoude schuit in Friesland, al fietsend triangel spelen met de fietsfanfare in Opende, parachutespringen op Texel en racen met een powerboat in Kinderdijk. Tijdens zijn avonturen komt hij diverse, boeiende Nederlanders tegen die Tom weten te intrigeren, en zelfs stil te krijgen, met hun verhalen.

Tom gaat onder meer langs op Urk, niet in Urk. Dat komt omdat Urk ooit een eiland was en de inwoners, Urkers, bijgevolg op Urk woonden. In ’t Gooi gaat Tom op BN-safari, om bekende Nederlandse televisiesterren en hun riante woningen te spotten. Hij belt er zelfs met een klein hartje aan bij Linda De Mol, die zelf geheel onverwacht de parlofoon beantwoordt.

Tom valt tijdens zijn trip doorheen Nederland van de ene verbazing in de andere en datzelfde gevoel wordt in het boek perfect weergegeven. Tijdens het lezen hoor je als het ware de stem van Tom die op zijn speelse manier en met open blik de vele avonturen en gesprekken aangaat. Nederland gezien door de ogen van Tom Waes. Het is niet alleen voor hem maar evenzeer voor ons als lezers een onvergetelijke reis op Nederlandse bodem.

Keek je met veel plezier naar de televisiereeks Reizen Waes – Nederland en wil je de leukste verhalen opnieuw beleven, dan is Reizen Waes – Nederland een ideaal leesboek annex reisgids. Wedden dat je meteen zin krijgt om in je auto te springen en zelf de Nederlandse cultuur te gaan opsnuiven?

Reizen Waes – Nederland ligt vanaf nu in de boekhandel en kan je makkelijk hier bestellen.

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op Deugenieten.be.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *