Prinses Margriet doopt Holland America Line’s nieuwste schip Rotterdam

Het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line is officieel gedoopt door Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden. Het schip werd gedoopt in de gelijknamige stad tijdens een ceremonie doordrenkt van traditie.

holland america line rotterdam

Vandaag onderging Rotterdam, het nieuwe vlaggenschip van Holland America Line, in de stad Rotterdam een koninklijke behandeling. Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet der Nederlanden, benoemd tot officiële doopvrouwe, doopte het schip tijdens een officiële en traditionele ceremonie in het bijzijn van uitgenodigde hoogwaardigheidsbekleders en gasten.

Tijdens de doopceremonie, voegden Arnold Donald, President en CEO van Carnival Corporation, Jan Swartz, President van Holland America Group, kapitein Werner Timmers, burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb en Mariner Ambassadors David en Gisela Gere zich bij prinses Margriet om Rotterdam officieel welkom te heten in de vloot.

“Ons erfgoed ligt hier in Nederland en we zijn zeer vereerd dat Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Margriet opnieuw als doopvrouwe optreedt van haar vijfde schip van Holland America Line”, aldus Gus Antorcha, president van Holland America Line. “Toen Rotterdam in 2021 werd opgeleverd, hebben we de doopceremonie uitgesteld zodat we het in Rotterdam konden vieren. Er is geen betere plek om een ​​schip een naam te geven dan in de stad waarnaar het is vernoemd. Na een paar uitdagende jaren zijn we verheugd om dit gedenkwaardige moment in de geschiedenis van ons bedrijf te vieren.”

Na de ceremonie werd er voor de genodigden aan boord een speciale lunch geserveerd. De festiviteiten gaan door tot in de avond met een galadiner en de mogelijkheid voor gasten om deel te nemen aan de ‘Blessing of the Bell’ ceremonie. Het zegenen van de scheepsbel is een traditie van Holland America Line bij het verwelkomen van een nieuw schip in de vloot.

Het nieuwe schip Rotterdam

Het derde schip in de Pinnacle klasse-serie en het zevende schip dat de naam Rotterdam draagt in de vloot van Holland America Line, gaat 2.668 gasten vervoeren en beschikt over zeer succesvolle voorzieningen en nieuwigheden die je ook kunt vinden op de zusterschepen Koningsdam  en Nieuw Statendam. Rotterdam toont op het hele schip typische Holland America Line-kenmerken die ervoor zorgen dat gasten steeds terugkeren. Bij Holland America Line kun je genieten van voortreffelijke gerechten begeleid door acht van ’s werelds meest toonaangevende chef-koks; gracieuze, bekroonde service en prachtig ingerichte kajuiten en suites, inclusief familie- en eenpersoonshutten.

De Rotterdam levert de beste livemuziek op zee met een exclusieve collectie van optredens van wereldklasse. In Rolling Stone Rock Room klinken iedere avond klassieke rockhits; Lincoln Center Stage biedt ontspannende kamermuziek aan; bij Billboard Onboard, vermaken muzikanten de gasten live met bekende nummers uit de hitlijsten en de populaire B.B. King’s Blues Club brengt het beste van Memphis-muziek ten gehore op zee. Met de 270 graden LED-schermen op de World Stage dompelt Rotterdam de gasten onder in panoramische visuele en geluidseffecten met verbluffende optredens.

Naast de indrukwekkende Dining Room kunnen gasten genieten van specialiteitenrestaurants als Rudi’s Sel de Mer, een Franse zeevruchtenbrasserie; de Tamarind, een restaurant dat de tradities van Zuidoost-Azië, China en Japan verkent; Nami Sushi met heerlijke sushi en Aziatische spirits; Pinnacle Grill, stijlvol en intiem dineren in het ultieme Steakhouse op zee; Canaletto met Italiaans dineren in familiestijl en Club Orange exclusief voor gasten van het Club Orange-programma.
 
Andere locaties waar gasten culinair kunnen genieten, zijn onder meer Grand Dutch Café met traditionele Nederlandse koffie, lekkernijen en Europees bier; Dive-In, waar gastronomische hamburgers en frietjes aan het zwembad worden geserveerd; New York Deli and Pizza, met op bestelling gemaakte sandwiches en pizza’s; en Lido Market, met thematische stations die een revolutie teweegbrengen in de buffetervaring.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *