50 (te) gekke slaapplekken in Nederland en België

In (Te) gekke slaapplekken vind je maar liefst 50 bijzondere plaatsen in Nederland en België om te overnachten. Van een luxe boomhut met hottub tot een tentje op het water, het kan soms niet gek genoeg zijn om even een weekendje helemaal te ontspannen.

Een uitstap maken in eigen land of bij onze buren kan erg leuk en ontspannend zijn. Maar om in de ‘helemaal-weg-van-huis-sfeer’ te komen, is een zalige overnachting op een aangename plek onontbeerlijk. Maar hoe vind je zo’n leuke slaapplaats als je op zoek bent naar eens iets anders dan de standaard hotelkamer?

Renske Borst houdt van avontuur maar ook van originele reisideeën. Zo reed ze enkele jaren geleden ieder weekend in haar oranje Kever door Nederland en Vlaanderen, op zoek naar (te) gekke slaapplekken. Ze maakte er een eerste boek over met 40 bijzondere plekken om te overnachten.

Ze kwam er al snel achter dat er nog veel meer leuks te ontdekken viel. Dus trok ze opnieuw op pad om nog meer uitzonderlijke logeerplekjes te ontdekken. In haar boek (Te) gekke slaapplekken vind je maar liefst 50 bijzondere accommodaties om de nacht door te brengen in Nederland en België. Van een luxe boomhut met hottub tot een tentje op het water of van een loft in de stad tot een cabin midden in de bossen. Renske probeerde al deze originele plaatsen zelf uit en verzamelde al de informatie in haar boek.

Met (Te) gekke slaapplaatsen toont Renske aan dat je helemaal niet ver hoeft te reizen om een leuke overnachtingsplaats te vinden waar je bovendien kan ontsnappen aan de sleur van alledag. Bij sommige accommodaties vind je bovendien leuke extra’s zoals een hottub of een kampvuur die ervoor zorgen dat je verblijf extra aangenaam wordt. Het doel van dit boek is tenslotte om even helemaal vrij van stress te genieten van het moment met je reisgenoot en zo helemaal tot rust te komen.

Het boek oogt erg mooi, heeft een handig meeneemformaat en straalt gewoon vakantie uit. Zo krijg je meteen zin om het boek te doorbladeren op zoek naar de leuke plekjes om zelf te gaan ontdekken. De kleurrijke foto’s die de sfeer oproepen van elke plek, doen ons meteen wegdromen. Elke accommodatie wordt kort beschreven en je leest meteen ook of er eventueel activiteiten te doen zijn op het terrein. Zo is er een plek waar je jezelf kan laten verwennen in de wellnessbus. Een andere stelt dan weer een hottub ter beschikking. En bij nog een andere plek kan je lekker aan de slag met het spel- en sportmateriaal dat ter beschikking staat van de gasten. Ook informatie over eventueel avondeten en het ontbijt staan netjes genoteerd. Tenslotte geeft Renske bij elke plaats nog een persoonlijke tip die je verblijf nog net iets aangenamer kan maken. Dat gaat van een bezoek aan een museum in de buurt maar ook over het reserveren van hout om je eigen kampvuur te maken.

Het is duidelijk dat er in de Lage Landen nog heel wat leuke slaapplekken te ontdekken vallen. Een verblijf in een van de voorgestelde locaties uit (Te) gekke slaapplekken doet je even onthaasten en laat je het maximale uit je weekend halen. Ook zin om je smartphone even opzij te leggen en er even op uit te trekken naar de mooiste logeerplekjes dicht bij huis? Dan is het een aanrader on (Te) gekke slaapplekken alvast in huis te halen! Je kan het boek terugvinden in de boekhandel of hier online bestellen.

Lees ook: Little Escapes in Nederland: de leukste adressen voor een perfecte dichtbijvakantie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *