Drive & Cruise: Met Costa Fortuna naar Noorwegen en IJsland

Europa ontdekken zonder het vliegtuig te moeten nemen, dat doe je in alle comfort met Costa Cruises. Tot september vaart Costa Fortuna vanuit Amsterdam (IJmuiden) een aantal gevarieerde routes naar Noord-Europa.

costa fortuna cruise

Costa Cruises vaart deze zomer een aantal keren vanuit Nederland naar Noord-Europa. Vanuit Vanuit Amsterdam (IJmuiden) vaart Costa Fortuna afwisselende routes naar Noord-Europa.

Zo kan je op 21 juli inschepen voor een twaalfnachtencruise naar Noorwegen. Tijdens de reis breng je een bezoek aan Måløy, Alesund, Olden, Nordfjordeid, Vik, Kristiansand en Oslo. Het Duitse Bremerhaven sluit deze prachtige reis af.

Op 1 augustus vaart Costa Fortuna opnieuw richting Noorwegen, en dan staan ook de Lofoten op het programma. Zo bezoek je tijdens deze uitgebreide cruise het Noorse Vik, Molde, Andalsnes, Bodo, Leknes, Måløy en Bergen. Op de terugweg naar Amsterdam bezoek je ook nog Bremerhaven.

Op 14 augustus vertrekt het schip voor een veertiendaagse cruise naar onder meer IJsland, de Shetland Eilanden en Schotland. Tijdens deze uitgebreide reis bezoek je Lerwick (Shetland Eilanden); Seydisfjordur, Akureyri, Isafjord, Grundafjord en Reykjavik in IJsland. Op de terugweg staan het Schotse Kirkwall en Invergordon op het programma. Net voor haar terugkeer in Amsterdam houdt het schip ook nog halt in het Duitse Bremerhaven. Absolute sterketepunten van deze afvaart zijn naast de bestemmingen het feit dat het schip meestal 12 uur of langer ter plaaste blijft. Zo heb je alle tijd om deze unieke plaatsen uitgebreid te verkennen.

Op 28 augustus sluit costa Fortuna haar seizoen in Nederland af met een twaalfdaagse cruise naar Ierland, het Verenigd Koninkrijk, Schotland en Duitsland. Tijdens de reis bezoek je onder meer Cork, Liverpool, Greenock/Glasgow, Invergordon, Newhaven, Newcastle en Harwich van waaruit je makkelijk een bezoek aan Londen kan brengen. Na een laatste zeedag staat nog een bezoek aan Bremerhaven op het prgramma.

Vervolgens vaart Costa Fortuna richting de Middellandse Zee. In november volgt dan een trans-Atlantische oversteek naar Zuid-Amerika. Het schip zal dan vanuit Argentinië een programma van drie tot negen nachten varen naar Brazilië en Uruguay.

Een drijvend Italiaans paleis

Costa Fortuna is een van de prachtige schepen waarmee Costa Cruises haar gasten naar alle uithoeken van de wereld brengt. Het schip kreeg in 2018 een grondige opknapbeurt waarbij een aantal nieuwe openbare ruimtes geïntroduceerd werden Naast een nieuwe pizzeria kreeg het schip een nieuw ijssalon, een tentoonstellingsruimte en een volledig vernieuwd centraal atrium. Naast deze nieuwigheden beschikt het schip over liefst 11 bars en vier restaurants.

Voor verveling is er geen plaats aan boord van Costa Fortuna. Daar zorgen de shops, het theater, de zwembaden (waarvan een uitschuifbaar glazen dak), de whirlpools, het casino en de uitgebreide fitness en wellness voor. Voor de jongere cruisers is er een afzonderlijk zwembad, een kinderclub en een ruimte met videogames.

Aan boord heerst een gezellige sfeer die zo uit de woelige jaren twintig kan komen. Het Italiaanse schip blinkt uit tot in de kleinste details en de muren zijn gedecoreerd met authentieke reproducties van vintage reclameposters.

Costa Fortuna vertrekt steeds van de cruise terminal van Amsterdam (IJmuiden). Vanuit Brussel rijd je ongeveer 2,5 uur naar IJmuiden, vanuit Antwerpen duurt de autorit ongeveer twee uur. Meer informatie vind je op de website van Costa Cruises.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *