Aantal passagiers op Brussels Airport blijft toenemen

Brussels Airport ontving in juni meer dan 1,7 miljoen passagiers, een stijging met 168% ten opzichte van juni 2021 en 72% van het aantal passagiers in 2019, voor de Covid-crisis.

In juni ontving Brussels Airport 1.733.933 passagiers, wat neerkomt op een stijging van 168% in vergelijking met juni 2021. Toch betekent dit nog altijd een daling van 28% ten opzichte van juni 2019, voor de crisis. Dit betekent in absolute cijfers opnieuw het beste resultaat sinds het begin van de Covid-crisis. De passagiersaantallen hadden zonder de verschillende vakbondsacties in de week van 20 juni zelfs nog hoger kunnen liggen. Tegelijkertijd moesten verschillende luchtvaartmaatschappijen nu en dan een vlucht annuleren vanwege capaciteitsproblemen in de Europese luchthavens. 

Het aantal vertrekkende passagiers is hoger dan het aantal aankomende passagiers omdat veel mensen al in de laatste dagen van juni met vakantie vertrokken. Het aantal vertrekkende transferpassagiers bedraagt 14,5%, en dat blijft dus 3 procentpunten lager dan het percentage in 2019 door het sterke herstel van het lokale verkeer en de vermindering van het aantal transfers in met name Europa.

Sterke stijging aantal vluchten 

Het aantal passagiersvluchten nam met 105% sterk toe ten opzichte van 2021 en vertegenwoordigt 69% van het aantal passagiersvluchten in juni 2019. Het gemiddeld aantal passagiers per vlucht bedroeg 139, tegen 133 in 2019. De bezettingsgraad van de vluchten blijft dus toenemen, evenals de inzet van grotere vliegtuigen. 

Populairste bestemmingen

In de top 10 van meest bezochte landen in juni vanuit Brussels Airport staan respectievelijk Spanje, Italië, Duitsland, Turkije, Griekenland, Portugal, de Verenigde Staten, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Marokko. De tien populairste bestemmingen waren in juni Madrid, Barcelona, Lissabon, Rome, Milaan, Londen, Istanbul, Wenen, Malaga en Frankfurt. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *