Silversea maakt nieuwe vaarprogramma Silver Endeavour bekend

In 2023/2024 reist Silver Endeavour van pool naar pool. Het meest luxueuze expeditieschip zal 116 bestemmingen in Noord-Europa, het noordpoolgebied en Antarctica bezoeken.

silver endeavour silversea expeditie cruise schip

Silversea Cruises heeft een nieuwe collectie van 25 reizen onthuld voor haar langverwachte expeditieschip Silver Endeavour. Van mei 2023 tot maart 2024 bezoekt het schip 116 van ’s werelds mooiste en meest afgelegen bestemmingen in Noord-Europa, het Noordpoolgebied en Antarctica. Voor 24 bestemmingen zal het de eerste keer zijn dat Silversea ze bezoekt.

25 nieuwe reizen, 116 bestemmingen en 24 maiden calls

De nieuwe collectie afvaarten van Silver Endeavour bevat 25 immersieve expeditiereizen, variërend in lengte van zes tot 18 dagen. Met haar PC6-classificatie kan Silver Endeavour tot diep in de poolgebieden varen en heeft het schip toegang tot 116 bestemmingen in enkele van de meest afgelegen regio’s van de wereld. 24 plaatsen die het schip bezoekt zijn zogenaamde ‘maiden calls’ voor Silversea. Zo zal het de eerste keer zijn dat de rederij een bezoek brengt aan het zelden verkende Canadian High Arctic, inclusief Hudson Bay, en het spectaculaire Ellesmere-eiland.

Tijdens de zomer van 2023 zal Silver Endeavour de Britse eilanden, IJsland en het noordpoolgebied verkennen – inclusief Groenland, Svalbard en het Canadese Noordpoolgebied. Vervolgens reist het schip naar het zuiden en keert het in de winter van 2023/2024 terug naar het witte continent waar het reizigers laat kennismaken met het Antarctisch Schiereiland, Zuid-Georgië en de Falklandeilanden.

Het meeste openbare ruimte per gast

Met de hoogste ruimte-tot-gast-verhouding (space-to-guest ratio) in expeditiecruises, enkele van de meest ruime balkonsuites in de branche en een reeks elegante openbare ruimtes, zal Silver Endeavour haar gasten meenemen naar de verste uithoeken van de aarde in het voor Silversea kenmerkende comfortniveau. De goed uitgeruste openbare ruimtes van het schip omvatten:

  • Explorer Lounge (360m2) – Een knooppunt voor expeditie-activiteiten terwijl gasten aan boord zijn. Deze elegante lounge dient als startpunt voor expeditiebriefings en recapsessies. Hier vinden ook de deskundige lezingen waarbij gasten in contact komen met het expeditieteam van Silver Endeavour plaats. De Explorer Lounge is voorzien van een groot LED-scherm dat beelden projecteert die zijn vastgelegd door het op afstand bestuurbare en gestabiliseerde camerasysteem van het schip – een ultra-high-definition systeem dat bovenop het schip zit en realtime uitzichten op landschappen en dieren in het wild vastlegt met een vergroting van to maximaal 90 keer die van een normale camera. De lounge doet ook dienst als sfeervolle bar voor een aperitief of een cocktail.
  • Observation Lounge (270m2) – De Observation Lounge ligt op een van de hoogste dekken van Silver Endeavour en biedt 270 graden uitzicht op de omgeving van het schip. Met haar een elegant interieur is de lounge ideaal voor afternoon tea, cocktails na het diner en genieten van livemuziek.
  • Otium Spa & Beauty Salon (177m2) – Dit is één van de grootste spa’s in expeditiecruises. De Otium Spa aan boord van Silver Endeavour zal momenten van ontspanning bieden via het kenmerkende wellnessprogramma van Silversea. De wellness is geïnspireerd door de oude Romeinse levensstijl en gebouwd op de principes van verwennerij, plezier en verwennerij. De spa heeft drie behandelkamers, een ontspanningsruimte en afzonderlijke thermische ruimtes voor mannen en vrouwen, beide met sauna’s, stoombaden en douches. Met ongelooflijke uitzichten in bijna elke ruimte, kunnen gasten er genieten van verwennerij zonder ooit de bestemming uit het oog te verliezen.
  • Pool Deck (261m2) – Silver Endeavour’s pool deck is volledig omrand met glazen ramen en biedt overdag een prachtig panoramisch uitzicht. ’s Avonds kunnen gasten er heerlijk dineren onder de sterren. Met een groot centraal zwembad, een bubbelbad en een van de vier eetgelegenheden aan boord wordt het pool deck gegarandeerd een favoriete plek voor veel gasten.
  • Mudrooms (140m2) – Silver Endeavour is uitgerust met twee mudrooms, wat meer flexibiliteit biedt voor snelle en naadloze Zodiac-lanceringen. De zogenaamde modderkamers zijn uitgerust met ultramoderne expeditieapparatuur, zoals verwarmers voor de laarzen, afzonderlijke kluisjes voor elke suite en led-schermen voor briefingsessies.

Ook nog aan boord van Silver Endeavour zijn de Connoisseur’s Corner, de sigaar- en cognaclounge van Silversea; de Boutique, een winkel met een selectie van mode, sieraden en souvenirs; een intieme bibliotheek en een uitgebreid fitnesscentrum met ultramoderne apparatuur waar experts groepsfitnesslessen en persoonlijke training zullen verzorgen.

Lees ook: MS EUROPA terug in de vaart na restyling

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *