Costa Toscana maakt debuut in Dubai

Costa Toscana, het vlaggenschip van de Italiaanse cruisemaatschappij Costa Cruises, is voor het eerst aangekomen in Dubai. In de winter van 2022/23 biedt Toscana cruises van een week aan in de Arabische Golf.

Costa Cruises verstevigt haar aanwezigheid in Dubai met de komst van Costa Toscana. Het nieuwste vlaggenschip van het Italiaanse bedrijf, dat afgelopen maart in dienst is getreden, arriveerde op 16 december 2022 voor het eerst in de Dubai Harbour Cruise Terminal, de modernste cruiseterminal van de stad. Ter gelegenheid van deze eerste aanloop werd een evenement gehouden op aan boord van het schip. Het event werd bijgewoond door lokale en Italiaanse autoriteiten.

Gedurende de winter van 2022/23 biedt Costa Toscana routes van een week aan in de Arabische Golf, vertrekkend vanuit Dubai. In totaal zullen er 13 cruises zijn, tot 11 maart 2023. Deze afvaarten zijn te boeken met het ‘vlucht+cruise’ pakket. Dankzij deze formule, die maximaal comfort garandeert, hoeven reizigers zich geen zorgen te maken over transfers naar het schip of bagage bij aankomst op de luchthaven.

Tot 14 januari 2023 is de route gewijd aan de Arabische Emiraten en Oman. Tijdens deze cruises blijft het schip langer aan de kade liggen, tot twee dagen lang inclusief overnachtingen in Dubai, Muscat en Abu Dhabi. Op de oudejaarscruise is er enkel een overnachting in Dubai zodat gasten het nieuwe jaar in stijl kunnen vieren. Van 14 januari tot 11 maart keert Qatar terug als een van de bestemmingen die het schip aandoet. Andere bestemmingen zijn Dubai, Doha, Muscat en Abu Dhabi.

Costa biedt een gevarieerd aanbod aan excursies om deze prachtige bestemmingen te ontdekken. De excursies cobineren de moderniteit van futuristische architectuur met de charme van de woestijn en oude tradities, en dit vanuit een uniek gezichtspunt. In Dubai bijvoorbeeld biedt een speciale helikoptertour een adembenemend panorama van deze ongelooflijke stad. Ook niet te missen is de off-road woestijntour. In Muscat kunnen gasten een cruise maken langs de kust van Oman aan boord van een Dhow, een traditionele houten boot, of een excursie maken naar de spectaculaire kloof van Wadi Al Arbeieen, met zijn meren en plassen water die zijn uitgehouwen in de kleurrijke bergen van Oman. In Abu Dhabi kunnen gasten bijvoorbeeld een ​​van de drie beroemdste themaparken van de stad bezoeken: Ferrari World voor liefhebbers van snelheid en racen; Warner Brothers World om beroemde stripfiguren te ontmoeten; en Yas Waterworld een enorm waterpark met 43 attracties waaronder glijbanen, waterspelletjes en zwembaden. Of ze kunnen ontspannen op het exclusieve strand van Al Maya Island, een aards paradijs op slechts enkele minuten van Abu Dhabi. Kunstliefhebbers kunnen een bezoek brengen aan het Louvre, een waar meesterwerk van hedendaagse architectuur, waar ze kunstwerken van over de hele wereld kunt bewonderen.

Voor golfliefhebbers is er het cruise- en golfpakket van Costa. Dit pakket combineert het beste van golf met het beste van een vakantie op zee en stelt golfers in staat om te spelen in enkele van de mooiste clubs in de Arabische Golf, zoals dat eerder al mogelijk was in het Middellandse Zeegebied.

Het aanbod aan boord van Costa Toscana wordt ook afgestemd op de bestemming. Te beginnen met het gastronomische aanbod van de hand van Bruno Barbieri, Hélène Darroze en Ángel León. Deze drie wereldberoemde chef-koks zullen de cruisebestemmingen op smaak introduceren met de Destination Dishes. Deze zijn verkrijgbaar in de hoofdrestaurants en interpreteren de traditie en smaken van de plaats die de volgende dag zal worden bezocht. Daarnaast zijn de drie restaurantmenu’s van het Archipelago restaurant, één voor elke chef-kok, ontworpen om de zee te verkennen tijdens de culinaire ervaring. Het entertainmentprogramma aan boord wordt aangepast en ziet de introductie van ‘Essence’, een spectaculaire show geïnspireerd op de ‘Arabian Nights’-sfeer van de Arabische Golf.

Costa Toscana is een reizende smart city die wordt aangedreven door vloeibaar aardgas en uitgerust is met geavanceerde technologische innovaties die zijn ontworpen om de impact op het milieu te verminderen. De interieurs zijn het resultaat van een buitengewoon creatief project, samengesteld door Adam D. Tihany, dat de kleuren en sfeer van deze prachtige Italiaanse regio op één locatie versterkt en tot leven brengt. Het meubilair, de verlichting, stoffen en accessoires zijn allemaal Made in Italy. Ze werden gemaakt door 15 partners die zeer representatief zijn voor Italiaanse uitmuntendheid. Het aanbod aan boord is perfect geïntegreerd in deze buitengewone context: van de Solemio Spa tot de ruimtes gewijd aan entertainment; van de thematische bars, in samenwerking met grote Italiaanse en internationale merken, tot de 21 restaurants en ruimtes gewijd aan de ‘food experience’. Voor de jongste gasten is er volop amusement in het Splash AcquaPark, met zijn glijbaan op het hoogste dek, een nieuwe ruimte gewijd aan videogames en de Squok Club.

Lees ook: Explora Journeys onthult reisroutes eerste seizoen EXPLORA II

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *