Brussels Airport verwacht deze kerstvakantie 824.000 passagiers

Met de start van de kerstvakantie verwacht Brussels Airport vrijdag bijna 60.000 passagiers, meteen de drukste dag van deze vakantieperiode. Voor de gehele vakantieperiode worden er zo’n 824.000 passagiers verwacht.

brussels airport kerstbal

Brussels Airport is opnieuw in een magische kerstsfeer gehuld om de passagiers met de nodige gezelligheid en warmte te verwelkomen. De luchthaven verwacht van vrijdag 23 december tot en met zondag 8 januari zo’n 824.000 passagiers over de vloer te krijgen. Dat is 83% van het aantal passagiers in dezelfde vakantieperiode in 2019, voor de covid-crisis (988.000).

De populairste bestemmingen tijdens de kerstvakantie zijn zonbestemmingen als de Canarische eilanden, Spanje, Malta, Egypte, Marokko en de Kaapverdische Eilanden en wintersportbestemmingen als Innsbruck, Salzburg, een nieuwe bestemming aangeboden door Transavia deze winter, en Kittila.

De populaire intercontinentale bestemmingen zijn de exotische zonbestemmingen als de Dominicaanse Republiek, Curaçao, Dubai en Mauritius. Wat citytrips betreft is vooral New York erg in trek. Deze winter kan ook gevlogen worden naar Zuid-Afrika met Air Belgium, naar Kaapstad en Johannesburg. Keuze genoeg voor wie er alsnog even tussenuit wil, naar de sneeuw of naar de zon! 

Kerstsfeer op Brussels Airport 

Op Brussels Airport worden de passagiers verwelkomd in een gezellige kerstsfeer: overal zijn versieringen aangebracht, waaronder meer dan 150 kerstbomen, meer dan 1 miljoen kerstlichtjes (of 7 kilometer aan kerstverlichting), en er zijn op de luchthaven verschillende knusse hoekjes ingericht om even te pauzeren. wie geluk heeft kan er de kerstman en zijn elfjes ontmoeten. Daarnaast zijn er verschillende leuke Instawalls en een grote verlichte kerstbal voor de vertrekhal, het ideale decor voor een origineel familiekiekje.

Wie nog kerstcadeautjes zoekt, vindt in de tax-free shops zoals steeds een ruime keuze aan parfums, cosmetica, kledij, geschenken en chocolade. Nieuw op de luchthaven zijn de 6 winkels van WH Smith, waar je boeken, kranten en magazines vindt, naast een aanbod van snacks en andere producten. Daarnaast zijn er ook twee nieuwe winkels van Capi waar je allerlei elektronica en gadgets kan kopen. Het restaurant van Exki in de vertrekhal is vernieuwd en voor sportliefhebbers is er in Pier A The Belgian Red House waar je sportwedstrijden op groot scherm kan volgen.   

Tips voor een vlotte reis 

Er zijn veel opties om naar de luchthaven te gaan. Wie met de wagen gaat kan vooraf online een parkeerplaats reserveren. De luchthaven is natuurlijk ook vlot bereikbaar met het openbaar vervoer en de shuttlebussen van Flibco, alle opties en informatie zijn terug te vinden op de website van  Brussels Airport. Om na te kijken hoe laat je precies op de luchthaven moet zijn voor een bepaalde vlucht, kan je de online tool gebruiken voor een advies op maat. Voor korte en middellange bestemmingen van Brussels Airlines en de Lufthansa Group (Lufthansa, Swiss en Austrian) kunnen passagiers gebruik maken van de Bagage Drop Off. Hiervoor dient men thuis al online in te checken zodat men met de boarding pass ter plaatse zelf vlot de koffers kan inchecken. Voor alle andere vragen over je reis kan je via de website terecht bij de chatbot BRUce. 

Lees ook: 10 redenen waarom je vliegvakantie in het water kan vallen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *