Het 2024 Europese vaarprogramma van Holland America Line

Voor haar Europese seizoen in 2024 introduceert Holland America Line nieuwe routes en thuishavens, langere cruises en meer noordelijke hoofdsteden. Nieuw schip Rotterdam zal verschillende nieuwe Noord-Europese routes varen terwijl de Zuiderdam uitgebreide routes naar IJsland en Groenland aanbiedt.

westerdam holland america line cruise santorini

Voor haar Europese seizoen in 2024 voegt Holland America Line verschillende nieuwe routes toe die verschillende regio’s combineren. Hierdoor neemt het aantal reizen van 14 dagen of langer toe. Het aanbod naar Noord-Europa wordt uitgebreid met nieuwe vertrekhavens. Van april tot november worden zo tientallen unieke routes – variërend van zeven tot 35 dagen – aangeboden op twee van de Pinnacle Class-schepen van de Holland America Line, de Nieuw Statendam en Rotterdam, en aan boord van de Oosterdam en de Zuiderdam.

De vier schepen zullen de hele regio bestrijken tijdens reizen die zijn ontworpen voor totale culturele onderdompeling. Inschepen zal mogelijk zijn in 11 verschillende steden. De schepen zullen in negen havens – onder meer Barcelona, Civitavecchia, Istanbul, Reykjavik en Valletta – overnachten en in 33 havens pas na 10 ’s avonds vertrekken. Hierdoor krijgen gasten meer tijd om de steden grondig te ontdekken terwijl de schepen de Oostzee, de Britse Eilanden, de Canarische Eilanden, de Franse en Spaanse Rivièra’s, Israël, de Middellandse Zee en Noord-Europa (inclusief IJsland, Groenland en Noorwegen) verkennen.

“Het Europese seizoen 2024 van Holland America Line is de grootste vernieuwing die we in lange tijd in de regio hebben gedaan, en we zijn verheugd om nieuwe reisroutes, meer reizen van 14 en 21 dagen, verschillende vertreksteden en unieke landencombinaties aan te bieden. ‘ zegt Beth Bodensteiner, chief commercial officer van Holland America Line. “We keren ook terug naar de Canarische Eilanden en Bermuda, en natuurlijk zijn we terug in de Med, van Spanje tot Turkije. Het seizoen 2024 van Holland America Line is het meest diverse seizoen dat we ooit hebben aangeboden en heeft echt een route voor iedereen.”

Noord-Europa

De Rotterdam keert in 2024 terug naar Noord-Europa en zal verschillende nieuwe routes varen. Het schip zal vanuit Rotterdam zevendaagse en veertiendaagse reizen naar Noorwegen, Zweden en Denemarken aanbieden. Een aantal nieuwe veertiendaagse routes brengen het schip naar bestemmingen in onder meer Finland, Schotland, Ierland, IJsland en tot aan de Noordkaap, het meest noordelijke punt van het Europese continent.

De Nieuw Statendam biedt Noord-Europese cruises naar de Oostzee, de Britse eilanden, Noorwegen tot aan de Noordkaap en de noordelijke eilanden van Schotland en IJsland. De routes variëren van zeven tot 14 dagen en varen heen en terug vanuit Kopenhagen, heen en terug vanuit Rotterdam of tussen Kopenhagen en Rotterdam. Nieuw op het vaarprogramma zijn de zevendaagse cruises tussen Copenhagen en Reykjavik. Tijdens een cruise van 11 dagen van Copenhagen naar Reykjavik zal het schip aanmeren in Noorwegen, IJsland en Groenland. De terugreis bevat stops in IJsland, Schotland en Noorwegen. Het schip zal ook een uitzonderlijke ‘Ultimate Viking Explorer’-route varen. Tijdens deze 21-daagse reis vanuit Copenhagen worden 13 steden bezocht in Noorwegen, Schotland, IJsland en Groenland.

In mei vaart de Zuiderdam een ​​14-daagse Noord-Europese cruise die Noorwegen, Duitsland, Estland, Finland, Zweden en Denemarken verkent. Vervolgens vertrekt het schip op een 21-daagse ‘Ultimate Viking Explorer’-reis rond IJsland, Groenland en Schotland. Beide cruises vertrekken vanuit IJmuiden. In juni vaart de Zuiderdam van IJmuiden naar Boston. Deze 21-daagse ‘Viking Passage’-cruise bezoekt onder meer Noorwegen, IJsland, Groenland en Canada.

Canarische Eilanden

In april zal de Nieuw Statendam een 14-daagse reis naar de Canarische Eilanden varen. Vertrekkend vanuit Rotterdam worden onder meer Madeira, Gibraltar en een aantal Spaanse bestemmingen bezocht.

Middellandse Zee

De Oosterdam zal het hele Europese seizoen 2024 in de Middellandse Zee varen, heen en terug vanuit Athene, of tussen Barcelona, ​​Triëst, Civitavecchia en Piraeus. De routes variëren van zeven tot veertien dagen en bestrijken het oostelijke en westelijke Middellandse Zeegebied, waaronder Griekenland, Turkije, Tunesië, Israël, Italië, Kroatië, Montenegro, Frankrijk en Spanje.

De Nieuw Statendam vaart 14-daagse cruises tussen Civitavecchia en Piraeus, en vanuit Piraeus. De routes gaan naar de oostelijke Middellandse Zee. Op het programma staan aanlopen in Italië, Egypte, Turkije, Kroatië, Montenegro en Griekenland. Nieuw Statendam verkent ook het Heilige Land tijdens een 14-daagse cruise in oktober, inclusief een overnachting in Haifa.

Transatlantische reizen

In april steken de Rotterdam en Oosterdam de Atlantische Oceaan over vanuit Fort Lauderdale richting respectievelijk Rotterdam en Barcelona.

De populaire ‘Voyage of the Vikings’ keert in 2024 terug aan boord van de Zuiderdam. Het 35-daagse avontuur vertrekt op 20 juli en vaart heen en terug vanuit Boston. Tijdens de reis worden havens in Maine, Canada, Groenland, IJsland, Schotland, Ierland, Noord-Ierland en Noorwegen bezocht. De route wordt ook aangeboden in segmenten van 17 en 18 dagen van Boston naar Rotterdam of van Rotterdam naar Boston.

Bermuda is terug op twee transatlantische routes vanuit Fort Lauderdale. Nieuw Statendam steekt in april de oceaan over met bezoeken aan Bermuda, Frankrijk, Guernsey en België op weg naar Rotterdam. De Zuiderdam bezoekt Bermuda, Ierland, Engeland, Frankrijk en België bezoekt tijdens haar oversteek in Mei naar IJmuiden.

In oktober en november keren Nieuw Statendam, Rotterdam en Oosterdam terug naar Fort Lauderdale via respectievelijk Civitavecchia, Rotterdam en Barcelona.

Contacteer ons voor meer informatie over de vaarroutes en om je cruise te boeken met Holland America Line.

Lees ook: Cruise & Golf-formule van Costa combineert golfpassie met voordelen van een cruise

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *